Ο Cristiano Ronaldo, το αστέρι της Γιουβέντους, υπήρξε θύμα απόπειρας έκτρωσης


Ο Cristiano Ronaldo, ο γνωστός Πορτογάλος ποδοσφαιριστής (5 Φεβρουαρίου 1985), είναι  ένας από τους πλέον καταξιωμένους παίκτες στο κόσμο. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για τη Juventus FC, και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι πως αυτό το αστέρι του ποδοσφαίρου επέζησε μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα άμβλωσης.

Στη βιογραφία της, «Mother Courage», η μητέρα του Ronaldo, Dolores Aveiro, παραδέχεται πως  το αστέρι του αθλητισμού υπήρξε «ένα ανεπιθύμητο παιδί», και η ίδια ζήτησε από τους γιατρούς να τον κάνουν άμβλωση. Οι γιατροί, όμως,  αρνήθηκαν, οπότε εκείνη προσπάθησε να προκαλέσει μια αυτοσχέδια έκτρωση. Γράφει ότι έπινε βρασμένη μαύρη μπύρα και έτρεχε για να προκαλέσει την αποβολή του. 

Προφανώς το σχέδιό της απέτυχε και σήμερα η ίδια πλέον ομολογεί μετανοημένη: «Ό,τι έχω, το οφείλω στον Cristiano». Ο Ronaldo έμαθε κάποια στιγμή ότι η μητέρα του προσπάθησε να τερματίσει τη ζωή του ενώ βρισκόταν στη μήτρα, και μόνο αυτός πραγματικά γνωρίζει πόσο αυτό τον επηρέασε. Η μητέρα του λέει ότι μόνο έχει αστειευτεί, λέγοντάς της: «Κοίτα μαμά, ήθελες να με κάνεις έκτρωση, αλλά τώρα είμαι εγώ αυτός που έχει το πορτοφόλι μέσα στο σπίτι».

Το να θεωρείται «ανεπιθύμητο» ένα παιδί από ένα άτομο, ακόμη και εάν το άτομο αυτό είναι ένας από τους γονείς, δεν μειώνει καθόλου την αξία της ζωής του. Ο Ronaldo μπορεί να ήταν «ανεπιθύμητος» από τη μητέρα του τότε, αλλά σήμερα είναι επιθυμητός από αμέτρητους ανθρώπους και έχει εκατομμύρια αφοσιωμένους οπαδούς. Είναι πολύ επιθυμητός από την προσωπική του οικογένεια, αλλά και από την ίδια τη μητέρα του, που κάποτε προσπάθησε να τον εκτρώσει.

Η ζωή του Cristiano Ronaldo είναι γεμάτη εναλλαγές και δυνατές εμπειρίες. Είναι αλαζονικός και καυχιέται συχνά για τις ικανότητές του, αλλά είναι επίσης ταλαντούχος, εργατικός και έχει δυνατό κίνητρο για επιτυχία. Η καθημερινότητά του είναι γεμάτη γοητεία, αλλά έχει βιώσει και τον πόνο. Ο Ronaldo, εκτός από την εμπειρία της απόρριψης από τη μητέρα του, πόνεσε και για τον αλκοολισμό του αδελφού του, αλλά και του πατέρα του. Η μητέρα του, προσθέτει, ότι υπήρξε και εκείνη «θύμα» του αλκοολισμού του τελευταίου της συζύγου.

Αλλά, παρά τις δοκιμασίες που είχε, ο Ronaldo, ζει τώρα μια γεμάτη και επιτυχημένη ζωή. Μια ζωή που ποτέ δεν θα υπήρχε, για ένα αστέρι που ποτέ δεν θα είχε γεννηθεί, αν οι γιατροί τον είχαν εκτρώσει, όπως ήθελε η μητέρα του.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

https://www.liveaction.org/news/soccer-star-cristiano-ronaldos-mother-tried-abort-called-unwanted/?__cf_chl_jschl_tk__=4a9edf9c49bd15ee1c2227293636db1673590f4b-1580931799-0-Aa2AlfbEWWY6igJ0gwrwaWbqrt06vCvKl4ofWOIbh12RSvuZuIJWowmiXAL8hdCiQBqt1TN86dxEc6QmKl_b9paNI5u15R8vgBpJwRBCBIXm8lkLj2Euns_yJg9aD-wVZMKRLepe7t9IVtS6jNZnnnQ1k06lqA6PWzmH62qFyHt7SeYSJMrO2AMJ9N4pN92ELU9IgGOXW2xoByMt7UC7g-u68MjQVxlowLx7T8m2mRxyV1xE33IsKbVwbJoJ5ul8i_8S0jWBlTbe9uFU66v1a3ZIAvi9HyPdPDspZhzGpsBiNPvzqcznnTaSK-ZnQAtBWN2lsVt5RvaCi0BMFR8hv0t0YaZ1aDo_PryzF8I-GUek

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF_%CE%A1%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%BF

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko