Γυναίκα στην Ινδία αυτοκτόνησε αφού ο φίλος της την ανάγκασε να κάνει 14 εκτρώσεις σε 8 χρόνια

 

Οι αναγκαστικές και βεβιασμένες αμβλώσεις είναι πιο συχνές από ό,τι πολλοί νομίζουν συχνά εξαιτίας ενός κακοποιητικού συντρόφου ή γονέα ή ενός σωματέμπορου.

LifeNews.com

Micaiah Bilger

15 Ιουλίου 2022, Νέο Δελχί, Ινδία

Η αστυνομία στην Ινδία δήλωσε ότι μια 33χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε νωρίτερα αυτό το μήνα,  πληγωμένη από τα τραύματα και τη θλίψη, γιατί ο σύντροφός της φέρεται να την ανάγκασε να προχωρήσει επανειλημμένα σε εκτρώσεις για 14 αγέννητα παιδιά τους.

Η εφημερίδα Irish Sun αναφέρει ότι η γυναίκα από το Jaitpur του Δελχί της Ινδίας, άφησε σημείωμα σχετικά με την αυτοκτονία της, αναφέροντας για την κακοποίηση που υπέφερε επί οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα κατηγόρησε τον σύντροφό της ότι την ανάγκασε να πάρει εκτρωτικά χάπια 14 διαφορετικές φορές ενώ ήταν έγκυος στα παιδιά τους. Η γυναίκα  είχε σχέση εκτός γάμου με αυτόν τον άνδρα και ζούσε χωριστά από τον σύζυγό της.  Σύμφωνα με την έκθεση είχε επίσης δύο κόρες, ηλικίας 12 και 14 ετών.

«Στις 5 Ιουλίου, λάβαμε μια κλήση σχετικά με την αυτοκτονία μιας γυναίκας στο Τζαϊτπούρ», είπε η Αναπληρώτρια Επίτροπος της Αστυνομίας της Νοτιοανατολικής Τζαϊτπούρ. «Μια ομάδα της αστυνομίας έσπευσε στο σημείο, όπου η γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη σε ένα δωμάτιο. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου ο γιατρός διαπίστωσε τον θάνατό της».

Ο σύντροφος της γυναίκας, σύμφωνα με τις αρχές, μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες για υποκίνηση στην αυτοκτονία της γυναίκας, βιασμό και εξαναγκασμό σε έκτρωση.

Η αυτοκτονία, η κατάχρηση ουσιών και η κατάθλιψη είναι κίνδυνοι που συνδέονται άμεσα με τις αμβλώσεις. Μια μελέτη στο «British Medical Journal» βρήκε ποσοστό αυτοκτονιών σχεδόν έξι φορές υψηλότερο μεταξύ των γυναικών που έκαναν εκτρώσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που γέννησαν. Άλλες έρευνες έχουν επίσης συνδέσει την άμβλωση με αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Οι αναγκαστικές και βεβιασμένες αμβλώσεις είναι πιο συχνές από ό,τι πολλοί άνθρωποι νομίζουν συχνά εξαιτίας ενός κακοποιητικού συντρόφου ή γονέα ή ενός σωματέμπορου.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια έρευνα του BBC βρήκε ότι το 15% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία στο Ηνωμένο Βασίλειο ένιωσαν πίεση να κάνουν αμβλώσεις τις οποίες δεν ήθελαν. Συχνά η πίεση προέρχεται από τον πολύ προσωπικό τους σύντροφο. Μια άλλη πρόσφατη μελέτη από την Lifeway Research διαπίστωσε ότι το 42% των ανδρών των οποίων οι σύντροφοι έκαναν άμβλωση είτε τις προέτρεψαν έντονα, είτε τους «πρότειναν» να κάνουν  έκτρωση. Το 2009, έρευνα του Ινστιτούτου Elliot διαπίστωσε ότι το 64% των γυναικών που είχαν κάνει έκτρωση ένιωσαν πίεση να την κάνουν,  συχνά από το σύζυγο ή το σύντροφο.

Άλλη μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι οι αναγκαστικές αμβλώσεις είναι συχνές μεταξύ των θυμάτων της σεξουαλικής εμπορίας. Στη μελέτη  “The Health Consequences of Sex Trafficking and Their Implications for Identifying Victims in Healthcare Facilities,” οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 55% των θυμάτων σεξουαλικής εμπορίας είχαν τουλάχιστον μία έκτρωση, με περισσότερα από τα μισά να λένε ότι αναγκάστηκαν να κάνουν έκτρωση σε ένα ή περισσότερα αγέννητα μωρά.

Οι μελέτες έχουν γενικά βρει υψηλά ποσοστά βίαιης κακοποίησης μεταξύ των γυναικών που προχωρούν σε άμβλωση και των εγκύων γυναικών. Συχνά, η κακοποίηση συνδέεται με την άρνηση της μητέρας να κάνει έκτρωση στο αγέννητο παιδί της.

 

Πηγή: lifenews.com

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko