Γεννήθηκε από βιασμό. Τώρα ως νομικός υπερασπίζεται τα παιδιά και τις γυναίκες-θύματα του βιασμού!

she was conceived in rape 01


LifeNews.com

Από Micaiah Bilger

6 Δεκεμβρίου 2022, Ουάσιγκτον

Η Rebecca Kiessling  από παιδί λαχταρούσε  να μάθει ποιοι ήταν οι αληθινοί, οι βιολογικοί της γονείς. Υιοθετήθηκε νωρίς, ως βρέφος, και θυμάται από μικρή να έχει ένα σημειωματάριο για να μετράει αντίστροφα «τα χρόνια, τους μήνες και τις ημέρες» περιμένοντας να κλείσει τα 18 της χρόνια. Τότε θα μπορούσε να ζητήσει τα νομικά έγγραφα της καταγωγής της και να μάθει για τους γονείς της...

Το 1987, η νυν δικηγόρος του Michigan και υπέρμαχος της ζωής Rebecca Kiessling, είδε επιτέλους αυτά τα έγγραφα και γρήγορα συνειδητοποίησε  ότι κάτι δεν ταίριαζε καλά με την περιγραφή του βιολογικού της πατέρα… Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για κείνη καθώς έμαθε ότι η μητέρα που την γέννησε, η Joann, είχε βιαστεί στο δρόμο για το παντοπωλείο και με την απειλή ενός μαχαιριού, η σύλληψή της μάλιστα ήταν αποτέλεσμα αυτού του βιασμού…

Το γεγονός συντάραξε την Kiessling, που αποφάσισε να  μοιραστεί την ιστορία της, με σκοπό να βοηθήσει την κοινωνία να αναγνωρίσει την αξία κάθε αγέννητου παιδιού, συμπεριλαμβανομένων και των «δύσκολων υποθέσεων» όπως των παιδιών του βιασμού. Ως δικηγόρος, υποστηρίζει επίσης τις μητέρες που είναι θύματα βιασμού.

«Η θυσία παιδιών  υπήρχε από την εποχή της αρχαιότητας», δήλωσε σε συνέντευξή της στον New Yorker. «Δινόταν πάντα μια μάχη για να σωθεί η  ανθρώπινη ζωή. Η μάχη συνεχίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και νομίζω πως δεν θα τελειώσει ποτέ».

Τώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε τη Roe v. Wade, οι ελπίδες της έχουν αναπτερωθεί. Δηλώνει η ίδια: «Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να αρνηθούμε αυτή τη γενιά των παιδιών που θα γεννηθούν. Δεν μπορείς να αρνηθείς τη ζωή ενός ανθρώπου. Την ιστορία του»

Η Kiessling λειτουργεί με πολλούς τρόπους για να βοηθήσει τόσο τις μητέρες όσο και τα αγέννητα παιδιά που είναι όλοι τους θύματα του βιασμού. Αγωνίζεται εδώ και χρόνια έχοντας κατά νου το δικό της ιστορικό και γνωρίζοντας τις δυσκολίες, δεδομένου ότι η μητέρα που την γέννησε παραλίγο να την κάνει δύο φορές έκτρωση πριν την δώσει για υιοθεσία.  «Είναι μια πράξη απόγνωσης και ένα σημάδι ότι εμείς ως κοινωνία τις έχουμε απογοητεύσει», είπε για τις μητέρες που κάνουν έκτρωση τα αγέννητα μωρά τους.

Και συνέχισε, « η κοινωνία θα πρέπει να προσφέρει σε αυτές τις πληγωμένες οικογένειες «πλήθος λύσεων», συμπεριλαμβανομένης της υλικής και συναισθηματικής υποστήριξης» Μέσω της δικηγορίας της και της οργάνωσης “Save the 1” που υποστηρίζει την αγέννητη  ζωή που δημιουργήθηκε μέσα από βιασμό, ήδη υλοποιεί πολλούς  από αυτούς τους στόχους. Διευθύνει μια διαδικτυακή ιδιωτική ομάδα υποστήριξης για μητέρες παιδιών που έχουν συλληφθεί από βιασμό. Είναι νομική συνήγορος για τις γυναίκες που δίνουν μάχη για την επιμέλεια με τους φερόμενους βιαστές τους και υποστηρίζει τη νομοθεσία που καθιστά δυσκολότερο για τους φερόμενους ως βιαστές να αποκτήσουν την επιμέλεια των παιδιών τους.

Η Kiessling καταθέτει ενώπιον των πολιτειακών νομοθετικών οργάνων, προτρέποντας τους νομοθέτες να συμπεριλάβουν και τα μωρά που έχουν συλληφθεί από βιασμό στους νόμους που προστατεύουν τα αγέννητα μωρά από την άμβλωση. Δίνει επίσης συνεντεύξεις υψηλού προφίλ, λέγοντας την ιστορία της για να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους.

Πρόσφατα στο CNN, εμφανίστηκε με τη δικηγόρο υπέρ των αμβλώσεων, Gloria Allred, η οποία μίλησε για την δική της παράνομη άμβλωση πριν από τη Roe. Η Kiessling  της απάντησε εκφράζοντας τη λύπη της  για τον χαμένο «γιο ή την κόρη» της  και στη συνέχεια της εξήγησε: «Μπορεί εσύ να μην πιστεύεις ότι η ζωή τους έχει σημασία, αλλά ξέρεις κάτι; Αυτές οι ζωές έχουν σημασία για μένα.»

Αν και πολλοί υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της άμβλωσης σε περιπτώσεις βιασμού, η Kiessling δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται για να αλλάξει αυτή η γνώμη. Παιδιά σαν την ίδια δεν είναι απλώς «δύσκολες περιπτώσεις», όπως λέει. Είναι πολύτιμα ανθρώπινα όντα.

 

Πηγή: lifenews.com

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko