13χρονο κορίτσι απέρριψε με γενναιότητα την έκτρωση μετά από βιασμό. Και δεν το έχει μετανιώσει.

 


LifeNews.com

22 Ιουλίου 2022

Ουάσιγκτον

Η Κάλι επέλεξε να ζήσει το αγοράκι της όταν έμεινε έγκυος από βιασμό σε ηλικία 13 ετών, αντιμετωπίζοντας τη γελοιοποίηση και τα κακόβουλα κουτσομπολιά.

Βιασμένη και έγκυος από έναν άγνωστο, το νεαρό κορίτσι θυμάται τη πίεση να κάνει έκτρωση και τους φίλους της να στρέφονται εναντίον της. Όμως από τη στιγμή που άκουσε το χτύπο της καρδιάς του μωρού της ένιωσε πως δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει σε έκτρωση.

«Ήταν μια συναισθηματική στιγμή, αλλά η επιλογή της ζωής δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Επρόκειτο για μια ζωή. Για μένα, η άμβλωση είναι δολοφονία. Είμαι απόλυτα υπέρ της ζωής, ιδιαίτερα τώρα που έχω περάσει μια από τις πιο φρικτές καταστάσεις».

Το νεαρό κορίτσι ήταν τόσο τραυματισμένο από τον βιασμό ώστε τον κράτησε μυστικό από όλους. Η εμπειρία ήταν πολύ τραυματική και έφτασε να χάσει 10 κιλά. Όταν όμως 12 εβδομάδες αργότερα, συνειδητοποίησε ότι πιθανότατα ήταν έγκυος κατάλαβε πως έπρεπε να μιλήσει στην οικογένειά της.

«Ήμουν τριών μηνών έγκυος, δηλαδή πέρασαν τρεις μήνες μέχρι να μάθει η οικογένειά μου ό,τι είχε συμβεί. Η μητέρα μου έκλαψε και μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά. Ήταν απόλυτα υποστηρικτική. Ήμουν στο νοσοκομείο και έκανα εμετό όταν μου είπαν για την εγκυμοσύνη και εκείνη με κοίταξε και μου είπε: Ξέρεις κάτι; Όλα θα πάνε καλά».

Η υπόλοιπη οικογένεια και οι φίλοι την πίεσαν να σκεφτεί την έκτρωση, όμως η νεαρή μητέρα τους υπενθύμισε ότι είχε τη μητέρα της για στήριγμα, και εκείνη την ενθάρρυνε και θα την υποστήριζε σε όλους τους αγώνες. Για τους επόμενους μήνες συνέχισε να κάνει υπομονή με το μοχθηρό κουτσομπολιό, τον εκφοβισμό, ακόμη και τον στιγματισμό από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες.

Της έλεγαν: «Θα καταστρέψεις τη ζωή σου. Αυτό που κάνεις είναι λάθος. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν έκανες έκτρωση. Είσαι πολύ μικρή» και άλλα τέτοια. Μόνο ένας από τους φίλους της έμεινε δίπλα της. Άλλοι διέδιδαν φήμες ότι κοιμόταν με διάφορα αγόρια και κάποιος ζωγράφισε με σπρέι τη λέξη «πόρνη» στο τοίχο του σπιτιού της.   

as a 13 year old kali bravely rejected abortion 01


«Ο εκφοβισμός γινόταν όλο και χειρότερος», είπε το κορίτσι.

Με τη μητέρα της στο πλευρό της σε κάθε υπερηχογράφημα, η Κάλι παρέμεινε δυνατή στις δύσκολες στιγμές της εγκυμοσύνης και στην  επείγουσα καισαρική τομή. Κόντεψε να αποβάλλει εννέα φορές – τα προβλήματα είχαν αρχίσει ήδη από τις 14 εβδομάδες – και χρειάστηκε να αλλάξει τρεις φορές Γυναικολόγο λόγω κακής αντιμετώπισης.

Μια μαία, της είπε: «Λοιπόν, αν χάσεις αυτό το μωρό, είσαι νέα, δεν θα έπρεπε να έχει σημασία για σένα. Μπορείς να κάνεις άλλο». Το κορίτσι της απάντησε ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε για το παιδί της.

Λόγω των επιπλοκών της εγκυμοσύνης, η κοπέλα υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαρική τομή στις 28 εβδομάδες κύησης και γέννησε τον γιο της. Ο γιος της πέρασε πέντε εβδομάδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών επειδή γεννήθηκε  πολύ πρόωρα.

Αυτά συνέβησαν πριν από περίπου 10 χρόνια. Η αστυνομία τελικά συνέλαβε τον άνδρα που τη βίασε. Είχε βιάσει και πολλές άλλες γυναίκες και πήγε φυλακή.

Σήμερα, αυτή και ο γιος της είναι πολύ καλά. Τον μεγάλωσε ως ανύπαντρη μητέρα, αποφοίτησε από το γυμνάσιο και πήγε στο κολέγιο ενώ εργαζόταν με μερική απασχόληση.

Για τους ανθρώπους που την έκριναν και τη χλεύαζαν, σχολιάζει: «Εύχομαι να αρχίσουν να δείχνουν περισσότερο σεβασμό στις γυναίκες και να κρατούν τα αρνητικά τους σχόλια για τον εαυτό τους. Ήταν πραγματικά άχρηστα σε αυτήν τη γεμάτη άγχος για μένα περίοδο».

Η Κάλι διηγείται την ιστορία της για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η άμβλωση δεν είναι η απάντηση στον βιασμό. Ο γιος της έφερε ομορφιά μέσα από μια τραγική κατάσταση.

«Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο σε ολόκληρο τον κόσμο, ό,τι κι αν σας πει οποιοσδήποτε άλλος», είπε στη Live Action. «Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό το μωρό».

 

Πηγή: lifenews.com

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko