Το μόνο που θέλω είναι το μωρό μου πίσω

  

Η φωτογραφία του Reddit εικονίζει την τραγική εμπειρία ενός κοριτσιού με τα χάπια της έκτρωσης

«Το μόνο που θέλω είναι το μωρό μου πίσω. Η ζωή μοιάζει για μένα με το αρρωστημένο όνειρο ενός πυρετού, από όπου δεν μπορώ να ξεφύγω.»

LiveAction

Από την Bettina di Fiore,  11 Αυγούστου 2023,

Μια  πρόσφατη ανάρτηση του Reddit  περιγράφει την  εμπειρία μιας νέας γυναίκας με το χάπι της έκτρωσης. Στην ανάρτηση περιλαμβάνονται και δύο φωτογραφίες του 10 εβδομάδων νεκρού μωρού της, το οποίο η ίδια ονόμασε «Bean», (Φασόλι). Τα σχόλιά της ρίχνουν φως  στο τραύμα και την αγωνία που έχουν πολλές γυναίκες που πήραν το εκτρωτικό χάπι.

«Πριν από 20 λεπτά έκανα φαρμακευτική άμβλωση στο σπίτι μου και ήταν ό,τι πιο οδυνηρό έχω περάσει. Λυπάμαι τόσο πολύ μικρό μου φασολάκι», έγραψε στη πρώτη ανάρτησή της η κοπέλα με το όνομα brazen177. «Ο Bean/φασολάκης κουνούσε τα ποδαράκια του και η καρδιά του χτυπούσε ακόμα όταν βγήκε απλά με ένα σπρώξιμο».

Σε άλλο σχόλιο, στην ανάρτησή της, περιέγραψε ολόκληρη τη διαδικασία της χημικής άμβλωσης, καθώς και τους εμέτους και τις έντονες κράμπες λίγες ώρες μετά τη λήψη της μισοπροστόλης (του δεύτερου φαρμάκου της φαρμ. άμβλωσης).

«Πρώτα έσπασαν τα νερά μου, μετά ένα σπρώξιμο, και λίγο αργότερα βγήκε το μωρό αρκετά γρήγορα, μαζί με μεγάλους θρόμβους αίματος. Ένιωσα αμέσως ανακούφιση, οπότε άρπαξα ένα γάντι και «ψάρεψα» από την τουαλέτα το μωρό που είχε πέσει εκεί μέσα.

Μόλις έβγαλα το μωρό έξω, τα πόδια του κινούνταν και ένιωθα τον χτύπο της καρδιάς του στο χέρι μου. Ο χτύπος της καρδιάς έσβησε σιγά σιγά και αυτό σταμάτησε να κινείται. Οπωσδήποτε ήταν το πιο τραυματικό πράγμα που είχαμε ζήσει.

    
baby reddit traumatic abortion pill experience 02        

Στην ανάρτησή της η κοπέλα παραπονέθηκε ότι δεν της είχαν πει πόσο οδυνηρή θα ήταν αυτή η εμπειρία.

«Πιστεύω ότι δεν μου δόθηκαν όλες οι πληροφορίες που χρειαζόμουν πριν προχωρήσω», έγραψε, προσθέτοντας: «Μου είπαν ότι θα ήταν σαν μία περίοδος, αλλά η εμπειρία μου ήταν πολύ χειρότερη. Σίγουρα είναι ο πιο δυνατός πόνος που ένιωσα ποτέ σε όλη μου τη ζωή και θα ήθελα να ήμουν προετοιμασμένη για αυτό».

Σε άλλο της σχόλιο, δήλωσε: «Γέννησα κυριολεκτικά και κανείς δεν μου είπε ότι θα ήταν έτσι. Οι συσπάσεις ήταν τόσο έντονες που ήταν αφόρητες. Περίπου 15 λεπτά πριν βγει, άρχισα να λέω στον σύντροφό μου να τηλεφωνήσει σε κάποιον γιατί δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο αυτό.»

Δήλωσε επίσης ότι δεν ήταν έτοιμη να δει το μωρό της.

«Δεν ενημερώθηκα ότι το έμβρυο θα ήταν ολόκληρο. Ήταν μια πολύ συγκλονιστική στιγμή όταν το είδα. Δεν νομίζω ότι ήμουν αρκετά προετοιμασμένη για όλη την εμπειρία», ανέφερε η ανάρτηση «Συμβουλεύτηκα έναν γιατρό ποιο πριν και δυστυχώς δεν μου ανέφερε ούτε μια φορά ότι θα το δω και  τί να το κάνω μετά», έγραψε, προσθέτοντας: «Νιώθω ότι "ζαχάρωσαν το χάπι" της διαδικασίας για να φαίνεται εύκολη, αλλά ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω ζήσει ποτέ».

«Σίγουρα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς για τον πόνο και τη διαδικασία», κατέληξε.

baby reddit traumatic abortion pill experience 02


Οι σκέψεις της νέας κοπέλας μετά την εμπειρία της δείχνουν τη αμφιθυμία που τη διακατέχει (αλλά και την ανάγκη που είχε για καθοδήγηση και βοήθεια).

Δεκαεπτά ώρες μετά την αρχική της ανάρτηση, έγραψε:

Νιώθω απίστευτα άδεια. Όταν είσαι έγκυος νιώθεις τόσο γεμάτη, έχεις μια προοπτική ενώ τώρα νιώθω απλά μουδιασμένη και άδεια μέσα μου. Η μικρή φουσκωτή κοιλιά μου έφυγε, η ατέλειωτη ναυτία έχει φύγει, αυτή τη στιγμή απλά  δεν νιώθω τίποτα.

Τελικά ξέσπασα και έκλαψα τόσο πολύ για αυτό που συνέβη, μετάνιωσα για την απόφασή μου, αλλά νομίζω ότι ήταν η μόνη σωστή και δίκαιη απόφαση και έπρεπε να τη πάρω.

Αργότερα, δήλωσε: «Δεν ήταν εύκολη επιλογή. Ήταν κάτι που σκεφτόμουν για πολύ καιρό και προσπαθούσα να αποφασίσω. Τώρα δεν είμαι σίγουρη ότι πήρα τη σωστή απόφαση». Και προσθέτει:  «είναι σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου και για το οποίο τώρα μετανιώνω, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία».

Μέρες μετά την εμπειρία, η ανάρτησή της συνεχίστηκε ως εξής : «Η ζωή εξακολουθεί να μοιάζει για μένα με ένα άρρωστημένο όνειρο πυρετού από το οποίο δεν μπορώ να ξεφύγω».  

Και καταλήγει «Θέλω απλά το μωρό μου πίσω. Είναι τόσο δύσκολο...»

 

Πηγή: liveaction.org

 

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko