Τα μόνα εννεάδυμα στον κόσμο έγιναν ενός έτους και επιστρέφουν στη πατρίδα τους, το Μάλι!

 

Μήνυμα αισιοδοξίας για τις μητέρες που κυοφορούν περισσότερα μωρά! Μήνυμα προβληματισμού για όσους συμβουλεύουν την επιλεκτική «μείωση-έκτρωση» στις πολύδυμες κυήσεις και δεν καταφέρνουν να κρατήσουν  ζωντανά τα πολύ μικρά νεογέννητα!

Από την Live Action

Bridget Sielicki, 19 Δεκεμβρίου 2022

Τα μόνα εννεάδυμα στον κόσμο - εννέα μωρά που γεννήθηκαν την ίδια στιγμή - είναι όλα τους καλά και επιστρέφουν στην πατρίδα τους!

Τα μικρά, που γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια τον Μάιο του 2022, γεννήθηκαν στο Μαρόκο και πέρασαν εκεί τους πρώτους μήνες της ζωής τους, καθώς η μητέρα τους, Halima Cissé, είχε ανάγκη ειδικής φροντίδας κατά την εγκυμοσύνη της που δεν ήταν διαθέσιμη στη χώρα καταγωγής της.

Αν και τα μωρά γεννήθηκαν πρόωρα και όλα ζύγιζαν μεταξύ μισού και ενός κιλού, σήμερα,  και χάρη στην ιατρική φροντίδα που έλαβαν στη βρεφική τους ηλικία, είναι σε άριστη κατάσταση. «Όλα αυτά έγιναν δυνατά χάρη στην κινητοποίηση αρκετών γιατρών στο Μάλι, των αρχών της χώρας, και της ιατρικής ομάδας της κλινικής Aïn Borja στην Καζαμπλάνκα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές του Μάλι κατά την υποδοχή της οικογένειας στη χώρα.

Η Cissé και ο σύζυγός της, Abdelkader Arby, έγιναν πρωτοσέλιδα όταν η Cissé γέννησε τα παιδιά. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Μαρόκου έμειναν έκπληκτοι όταν συνειδητοποίησαν ότι ήταν έγκυος σε εννέα παιδιά, καθώς αρχικά είχαν θεωρήσει ότι κυοφορούσε επτά. Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίννες ανακοίνωσε τον Μάιο,  ότι η οικογένεια κατέχει πλέον το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε ένα μόνο τοκετό και κατάφεραν να επιβιώσουν.

«Δεν είναι εύκολο αλλά είναι υπέροχο. Ακόμα κι αν μερικές φορές είναι κουραστικό, όταν κοιτάς όλα τα μωρά, υγιή στη σειρά, από δεξιά προς τα αριστερά η ικανοποίηση είναι μεγάλη! Ξεχνάμε τα πάντα», δήλωσε ο πατέρας στο BBC,  στα πρώτα γενέθλια των παιδιών.

Ο Arby δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Μάλι τους βοήθησε σε μεγάλο βαθμό. «Το κράτος του Μάλι μας έχει χορηγήσει τα πάντα για τη φροντίδα και τη θεραπεία των εννέα μωρών και της μητέρας τους. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά είναι όμορφο και μας παρηγορεί πολύ».

Ο πατέρας μίλησε για τη μεγάλη ευλογία που είναι τα παιδιά στην οικογένεια. «Εύχομαι ο Θεός να ευλογήσει όλους όσοι δεν έχουν ακόμη παιδιά – να μπορέσουν να αποκτήσουν αυτό που έχουμε εμείς, που είμαστε γονείς σε εννεάδυμα. Είναι τόσο όμορφο, είναι ένας πραγματικός θησαυρός».

 

Πηγή: Live Action

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko