Ομολογία πρωταγωνίστριας σε Reality Show καταστρέφει το αφήγημα, πως η Άμβλωση δίνει δύναμη στις γυναίκες

Όσο και αν τα τηλεοπτικά σενάρια αγωνίζονται να προβάλλουν ως φυσιολογική και να πανηγυρίσουν την έκτρωση, η ζωντανή πραγματικότητα, όπως παρουσιάζεται ακόμη και μέσα από ένα Reality Show, δείχνει όλη την αλήθεια: η έκτρωση πονάει τις γυναίκες.

Πρωταγωνίστρια σε Reality Show ομολογεί πώς εξαναγκάστηκε να επιλέξει την άμβλωση. «Άλλη μία θα με καταστρέψει τελείως»

Αμέλια Χάμιλτον: «Η Άμβλωσή μου με Κατέστρεψε»!

Όσο και αν τα τηλεοπτικά σενάρια αγωνίζονται να προβάλλουν ως φυσιολογική και να πανηγυρίσουν την έκτρωση, η ζωντανή πραγματικότητα, όπως παρουσιάζεται ακόμη και μέσα από ένα Reality Show, δείχνει όλη την αλήθεια: η έκτρωση πονάει τις γυναίκες.

Σε επεισόδιο του show του Netflix, «Love Is Blind», που προβλήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, η πρωταγωνίστρια Amber περιγράφει στη συνάντησή της με τον Barnett, το πώς η έκτρωση που έκανε μετά από πίεση από τον πρώην φίλο της, εξακολουθεί να την πονάει μέχρι σήμερα.


AMBER: «Ήταν πραγματικά το πιο δύσκολο πράγμα που έχω περάσει στη ζωή μου. Μάθαινα ακόμα τί είναι όταν αγαπάς κάποιον, και επειδή τον αγαπούσα τόσο πολύ, εγώ... εγώ έκανα μια έκτρωση.

Δεν είναι ακριβώς κάτι που με κάνει περήφανη.

Μετά από το γεγονός και καθώς απλά μιλούσαμε, και του έλεγα κάτι, όπως συνήθως συζητούμε ... Προσπαθώ κάποια στιγμή να του εξηγήσω τι περνάω, κάτι όπως…

– Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί. Δεν τρώω. Δεν κοιμάμαι στ’ αλήθεια.

Έτσι αισθανόμουν…. και αυτός που υποτίθεται πως ήταν το άλλο μισό μου….. η αντίδρασή του ήταν: «Γιατί δεν προσπαθείς να το ξεπεράσεις; Έπρεπε ήδη να το είχες ξεπεράσει». Σαν να μου έλεγε, «;Eλα τώρα, προχώρα παρακάτω».

– Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θέλεις να ακούσεις. Και πρέπει να το ξεκαθαρίσω τώρα αυτό, πως αν συμβεί κάτι τέτοιο και εμφανισθεί μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη, δεν πρόκειται να ξανασυμβεί... δεν θα δεχθώ εκβιασμό στην επιλογή μου.

– Δεν θα καταφέρω να το ξεπεράσω, αν συμβεί ξανά. Νομίζω, πως εγώ.... αυτό θα με καταστρέψει».

Η καρδιά μου πηγαίνει στην Amber και στις αμέτρητες γυναίκες όπως εκείνη, που πιέζονται για να κάνουν άμβλωση και στη συνέχεια τους γίνονται και υποδείξεις ότι δεν πρέπει να βιώνουν αυτά τα συναισθήματα. Η κατάθλιψη μετά από μια έκτρωση είναι συνηθισμένη αλλά η κοινωνία λέει στις γυναίκες ότι πρέπει απλά να «το ξεπεράσουν» και να «κοιτάξουν μπροστά». Είναι πολύ σημαντικό όμως οι γυναίκες να έχουν την ευκαιρία να δουν την πραγματικότητα της άμβλωσης και τα επακόλουθά της σε δημοφιλείς εκπομπές όπως αυτή εδώ.


Σχόλιο «Αφήστε με να Ζήσω!»:

Η άμβλωση και μάλιστα η εξαναγκασμένη, συνιστά τον απόλυτο εξευτελισμό της γυναίκας. Είναι έκφραση της ευκαιριακής χρήσης της ως αντικείμενο ηδονής και μόνο, και της απόρριψης του χαρίσματός της να φέρει στο κόσμο τον νέο άνθρωπο. Επιθυμούμε οι γυναίκες σεβόμενες τον εαυτό τους να επιδεικνύουν δυναμισμό και ορθότητα στις επιλογές τους, να τιμούν την μοναδική τους ικανότητα να φέρουν ανθρώπους στη ζωή, και να προστατεύουν τον εαυτό τους και το παιδί που μεγαλώνει μέσα τους.

 

Πηγές:

https://www.lifenews.com/2020/03/05/reality-star-smashes-narrative-that-abortion-empowers-women-my-abortion-destroyed-me/

https://www.newsbusters.org/blogs/culture/amelia-hamilton/2020/03/04/post-abortive-love-blind-contestant-another-abortion-would

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko