Μια έφηβη περιγράφει τη φρίκη της άμβλωσης με εκτρωτικό χάπι στο σπίτι

  

"Ο φίλος μου μπόρεσε να δει τα πόδια του μικρού…"

Από: Right to Life UK,

1η Απριλίου 2022, London, England

Μια δεκαεξάχρονη κοπέλα περιέγραψε τη φρίκη της έκτρωσης στο σπίτι… Καθώς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της με κάποιον "ειδικό"  υπολόγισε λανθασμένα την ηλικία κύησή της, που στην πραγματικότητα ήταν στις 21 εβδομάδες.

Η Σαβάνα, που δεν είναι το πραγματικό της όνομα, είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία με μία υπηρεσία αμβλώσεων, τη «Βρετανική Συμβουλευτική Υπηρεσία Εγκυμοσύνης» (British Pregnancy Advisory Service - BPAS), κατά την οποία εκτιμήθηκε (!) «ότι ήταν έγκυος λιγότερο από 8 εβδομάδες κύησης».

Όταν πήγε στην κλινική για να παραλάβει τα χάπια της άμβλωσης, οι ιατροί δεν

έκαναν κάποια ιατρική εξέταση ή υπερηχογράφημα στη κοπέλα.

Αφού η νεαρή γυναίκα πήρε και τα δύο είδη των χαπιών της άμβλωσης στο σπίτι της, ένιωσε "έντονο" πόνο.

"Ένας συγγενής μου κάλεσε  ασθενοφόρο γιατί όταν «πίεζα» για να αποβληθεί, (το έμβρυο), ο φίλος μου έβλεπε τα πόδια του", είπε.

Ό γιος της γεννήθηκε ζωντανός, με την καρδιά του να χτυπάει οπότε χρειάστηκε να

μεταφερθούν και οι δύο στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Σαβάνα στην πραγματικότητα ήταν έγκυος μεταξύ 20 και 21 εβδομάδων.

"Αν μου είχαν κάνει υπερηχογράφημα και ήξερα ότι ήμουν σε τόσο προχωρημένη

εβδομάδα κύησης, θα το είχα κρατήσει", δήλωσε συντετριμμένη εκ των υστέρων.

Όταν  η BPAS ρωτήθηκε από το BBC για το περιστατικό, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις.

Οι αμβλώσεις στο σπίτι στην Αγγλία, επιτρέπονται μόνο μέχρι τις 9 εβδομάδες και 6 ημέρες κύησης, αλλά η ηλικία κύησης ενός μωρού είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εκτός κλινικού περιβάλλοντος.

Οι αυτοεκτελούμενες αμβλώσεις νομιμοποιούνται  στο Αγγλικό Δίκαιο.

Αυτή η ιστορία δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα που οι βουλευτές ψήφισαν να επιτρέπεται σε μόνιμη βάση η πραγματοποίηση αυτοεκτελούμενων αμβλώσεων, εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Πριν από τον Μάρτιο του 2020, οι αμβλώσεις επιτρέπονταν μόνο μετά από προσωπική επικοινωνία με κάποιο ιατρό. Αυτή η επικοινωνία γινόταν για να διαπιστωθεί η ηλικία κύησης του μωρού και να αποτραπούν οι επιπλοκές αλλά και για να λειτουργήσει ως σημαντική δικλείδα ασφαλείας για την πρόληψη του εξαναγκασμού και της κακοποίησης της εγκύου γυναίκας.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας επιτράπηκε για πρώτη φορά να πραγματοποιούνται οι αμβλώσεις εξ ολοκλήρου εκτός κλινικού περιβάλλοντος. Οι «αυτοεκτελούμενες» αμβλώσεις θεσπίστηκαν καταρχήν σε προσωρινή βάση και τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα τερματιστούν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, η βουλευτής των Συντηρητικών, Baroness Sugg, εισήγαγε τροπολογία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «υγεία και τη φροντίδα», η οποία αποσκοπούσε στην ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης και στη μονιμοποίηση του καθεστώτος  των αυτοεκτελούμενων αμβλώσεων. Μετά την υπερψήφισή της από τη Βουλή των Λόρδων, η τροπολογία εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022. Μια επιστολή, γραμμένη από τον σκιώδη υπουργό Υγείας των Εργατικών, φέρεται να "ενθαρρύνει" τους βουλευτές των Εργατικών να υποστηρίξουν την τροπολογία.


Η ιστορία της Σαβάνα δεν αποτελεί εξαίρεση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αν θα γίνει η άμβλωση στο σπίτι μόνιμο μέρος της νομοθεσίας στην Αγγλία, η βουλευτής του DUP Carla Lockhart είπε: «Η ιστορία της Savannah θα πρέπει να μας κάνει όλους να σταματήσουμε και να αναλογιστούμε τί σημαίνει στην πράξη αυτή η πολιτική». Τόνισε ότι περιπτώσεις όπως αυτή δεν είναι «ατυχείς εξαιρέσεις».

Η Lockhart ανέφερε «ένα «επείγον» email που διέρρευσε και εστάλη από μια περιφερειακή μαία του NHS η οποία ανέφερε τον «κλιμακούμενο κίνδυνο» από τις αμβλώσεις στο σπίτι και ανέφερε «την γέννηση βρεφών έως και 30 εβδομάδων κύησης».

«Ανάλογες αναφορές έχουν γίνει και από το όργανο που εκπροσωπεί όλους τους εξουσιοδοτημένους γιατρούς και τους νοσηλευτές, το NHS, (The National Network of Designated Health Care Professionals for Children). Συγκεκριμένα, έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 ως τώρα 47 περιπτώσεις δήθεν “πρώιμων” ιατρικών αμβλώσεων που οδήγησαν σε τερματισμό εγκυμοσύνης αλλά αποδείχθηκαν τελικά προχωρημένες, σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Έξι αφορούσαν νέα κορίτσια και στα μισά από αυτά τα περιστατικά που ήταν 12 περιπτώσεις συνολικά , υπήρχαν σημάδια ζωής του παιδιού», είπε.

Η εκπρόσωπος του Right To Life στο Ηνωμένο Βασίλειο, Catherine Robinson, δήλωσε: «Όπως ανεμένετο, η BPAS δήλωσε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει την υπόθεση της Savannah. Φυσικά δεν μπορούν, καθώς αυτή η θλιβερή υπόθεση δείχνει πόσο επικίνδυνες είναι οι αυτοεκτελούμενες αμβλώσεις. Απλώς δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ηλικία του μωρού, επομένως αναπόφευκτα συμβαίνουν επιπλοκές».

«Δυστυχώς, οι αυτοεκτελούμενες αμβλώσεις θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα δεινά τις μητέρες και τα παιδιά τους. Οι βουλευτές μας πήραν μια φρικτή απόφαση βασισμένη σε μια επιπόλαιη ιδεολογία, και όχι στα αποδεικτικά στοιχεία των πολύ πραγματικών κινδύνων των αμβλώσεων στο σπίτι».

   

Πηγή: lifenews.com

   

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko