Η εκπληκτική ιστορία της Jessica Long, 13 φορές χρυσής νικήτριας στην παραολυμπιάδα κολύμβηση

Ένα ισχυρό pro-life μήνυμα πίσω από τη διαφήμιση Super Bowl της Toyota

Μια διαφήμιση, αυτή  της Toyota για την Super Bowl, έγραψε την συγκινητική ιστορία της νικήτριας στη παραολυμπιάδα της κολύμβησης Jessica Long. Η Jessica Long  αγωνίζεται στις κατηγορίες S8, SB7 και SM8. Κατέχει πολλά παγκόσμια ρεκόρ, ενώ έχει συμμετάσχει σε τέσσερις παραολυμπιάδες, κερδίζοντας 23 μετάλλια (13 από αυτά χρυσά), που την καθιστούν μία  από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες στην ιστορία τους. Έχει επίσης κερδίσει πάνω από 60 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.(1)

Τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αναφέρουν  πλήθος πληροφορίες για την αθλήτρια! Αλλά τα περισσότερα παράκαμψαν τις ουσιαστικές "λεπτομέρειες" για την 28χρονη -  που όμως είναι αυτές που εμπνέουν και νοηματοδοτούν τη ζωή της. Σε αυτές ανήκει η χριστιανική της  πίστη και η  θέση της υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού, ιδιαίτερα αυτού με αναπηρία.

Η Jessica Long, είναι 13 φορές χρυσή νικήτρια του παραολυμπιακού πρωταθλήματος. Αξίζει να δούμε τη ζωή της : Υιοθετήθηκε από ένα ρωσικό ορφανοτροφείο ως μωρό, και έχασε και τα δύο πόδια της όταν ήταν μικρό παιδί. Αλλά υπάρχουν και άλλα στην ιστορία της. Έχει επικεντρώσει τη ζωή της στον Θεό και υποστηρίζει την υιοθεσία αντί για την άμβλωση, εάν η μητέρα δεν μπορεί να αναθρέψει το παιδί της. Δηλώνει για εκείνη πως, «προτιμά να ξέρει ότι το μωρό της θα έχει καλύτερη ζωή από ό, τι εκείνη θα του έδινε, παρά να το σκοτώσει. ».

Η διαφήμιση, διάρκειας ενός λεπτού δεν εμφανίζει τα πάντα για αυτήν, αλλά στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της αγέννητης ζωής. Η κάμερα ακολουθεί τη πρωταθλήτρια καθώς «κολυμπά» μέσα στην ιστορία της ζωής της, ξεκινώντας με τη θετή μητέρα της να λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που την ενημερώνει ότι η μικρή Jessica, είναι διαθέσιμη για υιοθεσία.

«Βρήκαμε ένα κοριτσάκι για να υιοθετήσετε»,  λέει η φωνή μιας γυναίκας στη μητέρα της, «αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Είναι στη Σιβηρία και γεννήθηκε με μια σπάνια κατάσταση», συνεχίζει. «Τα πόδια της θα πρέπει να ακρωτηριαστούν. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για εσάς να το ακούσετε. Η ζωή της, δεν θα είναι εύκολη.» Αυτό δεν εμπόδισε την κ. Long να προχωρήσει στην απόφασή της.  «Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά θα είναι συναρπαστικό!», απαντά. «Ανυπομονώ να τη γνωρίσω».

Ο Steve και ο Beth Long - μια χριστιανική οικογένεια στη Βαλτιμόρη του Maryland - υιοθέτησαν την Τζέσικα όταν ήταν μόλις 13 μηνών. Τα πόδια της ακρωτηριάστηκαν όταν ήταν 18 μηνών λόγω μιας πάθησης που ονομάζεται περονιαία ημιμέλεια, (2) (fibular hemimelia), πράγμα που σήμαινε ότι δεν είχε τα οστά της περόνης, αστράγαλους, φτέρνες, και τα περισσότερα από τα άλλα οστά στα πόδια της. Συνολικά, έχει υποστεί περισσότερες από δώδεκα χειρουργικές επεμβάσεις.

Αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να ζήσει. Ο Θεός είχε ένα σχέδιο. Οι γονείς μου, λέει η ίδια, σκέφτηκαν πως  «αυτό το μικρό κορίτσι  από τη Ρωσία με τα παραμορφωμένα πόδια πρέπει πραγματικά να υιοθετηθεί». Και η μητέρα μου πρόσθεσε «Ξέραμε ότι εσύ ήσουν το παιδί που ο Θεός ήθελε να υιοθετήσουμε».

jessica jong 02


Η Τζέσικα αγαπά και τις δύο μητέρες της.

«Σίγουρα πάλεψα με πολλά συναισθήματα και ερωτήσεις σχετικά με την υιοθεσία μου, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων στη βιολογική μου μητέρα που επέλεξε να μου δώσει  τη ζωή», έγραψε  σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2019. Και «η μαμά μου που με μεγάλωσε είναι η πιο εκδηλωτική, ατρόμητη, απίστευτη γυναίκα και έχω την τιμή να είμαι η κόρη της ».

Το 2013, ταξίδεψε με ένα από τα πέντε αδέλφια της για να γνωρίσει τους γονείς της. «Θέλω να ξέρουν ότι δεν είμαι θυμωμένη μαζί τους», είπε η Jessica Long  σε μια ταινία του NBC, λίγο πριν από την συγκινητική επανένωση. Νομίζω ότι ήταν πραγματικά γενναίοι, και δεν ξέρω τι θα είχα κάνει αν βρισκόμουν εγώ στην κατάσταση της μητέρας μου. Στα 16 μου και έχοντας ένα ανάπηρο μωρό οι γονείς ήξεραν ότι δεν θα μπορούσαν να φροντίσουν. Θέλω να της πω όταν τη δώ, ότι έχω τόση αγάπη γι’ αυτήν, τη βιολογική μαμά μου, γιατί μου έδωσε τη ζωή».

Η Jessica  είναι υπέρ της υιοθεσίας και υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο Celebrate Life Magazine (CLM)  και  δημοσιεύθηκε το 2014.

«Αν πραγματικά δεν μπορείς να φροντίσεις το παιδί και δεν μπορείς να του δώσεις τη ζωή που του αξίζει… θα το έδινα για υιοθεσία, γιατί πρόκειται να υπάρξει μια οικογένεια εκεί έξω που θα αγαπήσει αυτό το μωρό—  και δεν έχει σημασία ποια είναι η διάγνωση», είπε η Τζέσικα. «Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται πραγματικά σκληρό, αλλά πιστεύω πως στο τέλος, αν κάνεις έκτρωση στο μωρό, σίγουρα θα το μετανιώσεις. Θα προτιμούσα να ξέρω ότι το μωρό μου θα έχει καλύτερη ζωή από ό, τι θα μπορούσα να του δώσω, παρά να το σκοτώσω.

Η Jessica  πιστεύει στη δύναμη της προσευχής και στην αξία της χριστιανικής πίστης. Δηλώνει στο CLM:  «Μου δίνει όλη μου τη δύναμη». Αλλά το ταξίδι της πίστης είναι για αυτήν ακριβώς αυτό: ένα ταξίδι.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια στιγμή από τα παιδικά μου χρόνια που δεν ήμασταν στην εκκλησία ή με την ενορία μας», είπε στο “I Am Second”.  «Αυτό που άκουγα  πολλές φορές είναι ότι «ο Θεός με έκανε έτσι». Αισθανόμουν όμως πως δεν ήθελα να έχω σχέση με αυτόν τον Θεό που με έκανε έτσι», πρόσθεσε. Είχε αισθήματα θυμού και σκέψεις πως είναι ανεπιθύμητη.

Χρόνια αργότερα καθώς άρχισε να προσεγγίζει ουσιαστικά τη χριστιανική πίστη και να μελετά την Αγία Γραφή αυτό άλλαξε. Η πνευματική ωριμότητα, όπως ομολογεί, έρχεται μέσα από μια προοδευτική διαδικασία,  είναι ένας συνεχής αγώνας.

«Η  κάθε μέρα μου υπενθυμίζει συνεχώς ότι πρέπει να τη δώσω στον Θεό». «Η κάθε μέρα… καθώς βάζω αυτά τα δύο προσθετικά πόδια που είναι βαριά και με πληγώνουν ακόμα... Τα πόδια μου μου προκαλούν ακόμα πόνο. Και νομίζω ότι είναι ειλικρινά μια πολύ ευγενική, όμορφη υπενθύμιση πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνη  μου.»

Στους αγώνες της αισθάνεται το Θεό να είναι δίπλα της. «Όταν οι προπονήσεις γίνονται δύσκολες ή οι αγώνες είναι απαιτητικοί,  απλά Του μιλώ», κατέληξε.  Του λέω "Θεέ μου.. αυτό είναι δύσκολο.»  Και Τον ακούει να απαντά: «Εσύ μόνο συνέχισε να προσπαθείς Τζέης. Εγώ είμαι εδώ, μαζί σου.»

jessica jong 02


Παραπομπές:

 

Πηγή: lifenews.com

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko