Δίδυμα βρέφη πέθαναν εξαιτίας της άρνησης νοσοκομείου να τα σώσει, παρά τις ικεσίες της μητέρας τους

Σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα, το οποίο δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «Δημιουργηθήκαμε Ίσοι» (Created Equal), η Αμάντα, η μητέρα δύο αγοριών που γεννήθηκαν πρόωρα, του Έμερυ και του Έλιοτ, μπορεί να ακουστεί να ικετεύει για τις ζωές των δύο γιών της. Τον Ιούνιο του έτους 2017, η Αμάντα είχε μια  αιμορραγία, για την οποία  επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μεθοδιστών «Ρίβερσαιντ», στο Κολόμπους, Οχάιο, και ενώ εβρίσκετο στις 22 εβδομάδες και 2 ημέρες κύησης. Το ιατρικό προσωπικό την πληροφόρησε ότι αν τα μωρά της γεννιόνταν πριν τις 22 εβδομάδες και 5 ημέρες κύησης, δεν επρόκειτο να προβούν σε ενέργειες για την ανάνηψή τους. Τρεις ημέρες αργότερα, ακριβώς στις 22 εβδομάδες και 5 ημέρες κύησης, η Αμάντα γέννησε τον Έμερυ και τον Έλιοτ, και παρά το γεγονός ότι τα αγόρια κινούνταν, ανέπνεαν και έκλαιγαν, οι ιατροί αρνήθηκαν να τα βοηθήσουν.

«Παρακάλεσα τις νοσοκόμες και το ιατρικό προσωπικό να με βοηθήσουν, να σώσουμε τα μωρά», δήλωσε η Αμάντα. «Μου ειπώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να επιβιώσουν. Ρώτησα επανειλημμένως αν τουλάχιστον, αφού γεννιόνταν τα μωρά, θα  τα αξιολογούσαν,  ώστε να υπολογίσουν την πιθανότητα επιβίωσης. Με ενημέρωσαν ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών δεν θα εκτιμούσε τα δίδυμα, και ότι πιθανότατα τα μωρά απλώς θα γεννιόνταν ή θα ανέπνεαν για λίγες στιγμές».

Ο Έμερυ γεννήθηκε πρώτος. Κανένας από τους ιατρούς δεν ήταν παρών κατά τη γέννησή του, και παρά το γεγονός ότι ένας νεογνολόγος παρουσιάστηκε σύντομα, το μόνο που έκανε ήταν να τυλίξει σε μια κουβέρτα τον Έμερυ και να τον τοποθετήσει κάτω από μια λάμπα θερμοκοιτίδας.

«Παιδιά, θα τον σώσετε, έτσι δεν είναι;» ρωτά η Αμάντα στο βίντεο που κόβει την ανάσα. «Ορκιστείτε μου ότι πρόκειται να τον σώσετε».

 

 

Για 45 ολόκληρα λεπτά ο Έμερυ, κινούταν, ανέπνεε και έζησε έξω από την μήτρα, πριν πεθάνει.

Δύο ώρες περίπου αργότερα, γεννήθηκε ο Έλιοτ. Ήταν μεγαλύτερος από τον Έμερυ και έζησε περισσότερες από δύο ώρες έξω από την κοιλιά της μητέρας του, αναπνέοντας, κινούμενος και κλαίγοντας. Παρόλα αυτά το ιατρικό προσωπικό δεν έκανε απολύτως τίποτε για να τον βοηθήσει.

Η Αμάντα μπορεί να ακουστεί στο βίντεο, να κλαίει, κρατώντας το μωρό και να λέει: «Η μαμά προσπάθησε, η μαμά προσπάθησε»!

Μία μελέτη στο έγκυρο Ιατρικό Περιοδικό «New England Journal of Medicine», τεκμηριώνει ότι τα πρόωρα μωρά που γεννιούνται στις 22 εβδομάδες κύησης, είναι πολύ περισσότερο πιθανό να επιβιώσουν, με ιατρική παρέμβαση, από ότι πιστεύαμε παλαιότερα. Στην πραγματικότητα, μωρά όπως ο Έμερυ και ο Έλιοτ, διαρκώς καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να εξελιχθούν με πολύ ομαλό τρόπο έξω από την το προστατευμένο περιβάλλον της μήτρας. Μωρά που έχουν γεννηθεί ακόμα πιο νωρίς από αυτά τα δίδυμα κατάφεραν να επιβιώσουν, όταν ιατροί ενδιαφέρθηκαν στοιχειωδώς και  μπήκαν στον κόπο  να τα βοηθήσουν.

Το μωρό Μπένσον γεννήθηκε στις 22 εβδομάδες και 5 ημέρες.

Η Αιμίλια Τέυλορ γεννήθηκε και επιβίωσε μόλις στις 21 εβδομάδες και έξι ημέρες κύησης. Η Φριέντα Μάνγκολντ επιβίωσε έχοντας γεννηθεί στις 21 εβδομάδες και πέντε ημέρες, μία ολόκληρη εβδομάδα πριν την τον Έμερυ και τον Έλιοτ. Το μικρό κοριτσάκι της Κέρτνεϋ Στένσραντ, γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και τέσσερις ημέρες κύησης. Είναι πλέον τριών ετών, όλο ζωντάνια, επειδή ο γιατρός αποδέχθηκε τις ικεσίες της μητέρας και πήρε την απόφαση να βοηθήσει το μικροσκοπικό κοριτσάκι.

 

  Η ανάπτυξη του μωρού ανά εβδομάδα

 

Αφού τα αγόρια της είχαν πεθάνει, η Αμάντα έφυγε από το νοσοκομείο, έχοντας παραλάβει τον ιατρικό φάκελο που περιέγραφε τον τοκετό ως περίπτωση θνησιγένειας, με άλλα λόγια ότι τα μωρά γεννήθηκαν νεκρά. Παρά το γεγονός ότι τα αγόρια της είχαν γεννηθεί ζωντανά και ανέπνεαν μόνα τους, το νοσοκομείο αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει.

Η Αμάντα υπέβαλε αναφορά παραπόνων στο Νοσοκομείο Μεθοδιστών του Ρίβερσαιντ. Αλλά η απάντησή του ήταν ότι θεωρούσε το ζήτημα λήξαν. Στη συνέχεια υπέβαλε επισήμως καταγγελία στο Υπηρεσία Υγείας του Οχάιο, και ελπίζει ότι και άλλοι θα υποστηρίξουν την προσπάθειά της, επικοινωνώντας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Νοσοκομείου, κ. Ντέιβιντ Μπλομ.

  baby elliot was born premature and doctors refused to help himjpg

  

Ο Έμερυ και ο Έλιοτ δεν είναι τα μόνα μωρά που πέθαναν, επειδή οι ιατροί αρνήθηκαν να τα βοηθήσουν. Πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μικρή Ότομν πέθανε έχοντας γεννηθεί πρόωρα στις 22 εβδομάδες και έξι ημέρες. Άντεξε για σχεδόν 2 ώρες έξω από την μήτρα, και παρά το γεγονός ότι ανέπνεε και κουνούσε τα χέρια και τα πόδια της, οι ιατροί δεν έκαναν το παραμικρό για να την βοηθήσουν.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που να ευσταθεί, ως το προς το λόγο για τον οποίο οι ιατροί στο Νοσοκομείο Μεθοδιστών «Ρίβερσαιντ» αρνήθηκαν την παροχή ιατρικής βοήθειας στον Έμερυ και στον Έλιοτ. Είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι θα συνέτρεχαν τα αγόρια, εφόσον γεννιόντουσαν από τις 22 εβδομάδες και 5 ημέρες κύησης και μετά, αλλά όταν ήρθε η ώρα, εξακολούθησαν να αρνούνται τη συνδρομή τους και να σώσουν τις ζωές των αγοριών. Η Αμάντα υποχρεώθηκε να βλέπει τα μωρά της να πεθαίνουν και θα αναγκαστεί τώρα να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της, με το παράπονο: «Τί θα γινόταν άραγε αν τα είχαν βοηθήσει οι ιατροί;».

   

Πηγή: Live Action

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko