Γυναίκα καταδικάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για κακή χρήση του εκτρωτικού χαπιού

 

International Family News,

15 Ιουνίου 2023

Η έγκυος γυναίκα σκότωσε το αγέννητο μωρό της, ηλικίας 8 μηνών και καταδικάστηκε για αυτό. Το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι τα χάπια της άμβλωσης λαμβάνονται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και καταστρέφουν εκτός από το μωρό και τη μητέρα του.

Η γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 μηνών για παράνομη χρήση των εκτρωτικών χαπιών. Η λήψη τους οδήγησε στο θάνατο το αγέννητο μωρό της, ηλικίας περίπου 8 μηνών. Η μικρή που αναφερόταν ως «Lily» στο δικαστήριο, ήταν μεταξύ 32 και 34 εβδομάδων όταν η ζωή της έληξε πρόωρα από τα φάρμακα που έλαβε η μητέρα της, μόνη της. Η γυναίκα κατάφερε να προμηθευτεί αυτά τα φάρμακα από την BPAS, μια εταιρεία προσφοράς αμβλώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για τον Covid το 2020. Η BPAS είχε στείλει τα φάρμακα μετά από μια τηλε- συνεννόηση, χωρίς να απαιτήσει υπερηχογράφημα ή φυσική εξέταση για να ελέγξει το στάδιο εγκυμοσύνης ή την υγεία της μητέρας.

Μετά την λήψη των εκτρωτικών φαρμάκων στις 11 Μαΐου 2020, η γυναίκα κάλεσε ασθενοφόρο δηλώνοντας πως βρίσκεται σε διαδικασία τοκετού. Δυστυχώς, το μωρό Lily γεννήθηκε χωρίς να αναπνέει και 45 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό. Το δικαστήριο αποκάλυψε ότι μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2020, η γυναίκα είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο τρόπους για «πραγματοποίηση άμβλωσης χωρίς ιατρική παρέμβαση» και τρόπους για να «αποβάλει ένα μωρό στους έξι μήνες της κύησης».

Σχολιάζοντας την υπόθεση, εκπρόσωπος της Εταιρείας για την Προστασία του Αγέννητου Παιδιού (SPUC) τη περιέγραψε ως ένα φρικιαστικό περιστατικό.  Αφού εξέφρασε την αμφιβολία του για τη νομιμότητα των αυτοεκτελούμενων αμβλώσεων και τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του πλήρως βιώσιμου μωρού, διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το δικαστή, η μητέρα της Lily γνώριζε ότι είχε ξεπεράσει τη νόμιμη ηλικία κύησης, για χρήση του φαρμάκου, αλλά είπε ψέματα για να το πάρει.

Ο εκπρόσωπος της SPUC τόνισε ότι η μητέρα σήμερα έχει μετανοήσει, έχει τύψεις και είναι εξαρτημένη από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Όμως δεν ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τη πράξη της. Αντίθετα, το βάρος πέφτει σε μεγάλο βαθμό τους παρόχους αμβλώσεων που υποστήριξαν εξαρχής την επικίνδυνη τακτική των κατ' οίκον αμβλώσεων. Αυτή η θανατηφόρα τακτική βάζει σε κίνδυνο και τη ζωή της μητέρας καθώς συχνά δεν έχει προηγηθεί έλεγχος για έκτοπη κύηση, προσδιορισμός ηλικίας κύησης, έλεγχος για ασυμβατότητα Rh, αιμορραγική διάθεση, ενώ η έγκυος γυναίκα μπορεί να είναι θύμα βιασμού ή αιμομιξίας, τις οποίες η  κατ΄οίκον άμβλωση συγκαλύπτει. Η πολιτική της BPAS για τη διανομή θανατηφόρων εκτρωτικών φαρμάκων μέσω του ταχυδρομείου χωρίς να απαιτείται φυσική εξέταση ή ιατρική επίβλεψη έχει ήδη τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Τελειώνοντας, ο εκπρόσωπος της SPUC κατήγγειλε τις προσπάθειες των παρόχων αμβλώσεων για πλήρη αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, έως τη γέννηση. Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η αποποινικοποίηση δεν θα ωφελήσει τις ευάλωτες γυναίκες, αλλά θα δώσει κάλυψη σε εκείνους που συνήθως καταδικάζονται σήμερα βάσει της νομοθεσίας, και αυτοί είναι οι κακοποιητικοί άνδρες που προκαλούν αμβλώσεις στις συντρόφους τους είτε βίαια είτε κρυφά. Ο εκπρόσωπος πρότεινε ότι η κατάργηση των περιορισμών που προβλέπονται από τον νόμο περί αμβλώσεων του 1967, θα οδηγήσει σε ακόμη πιο τραγικά αποτελέσματα για τις γυναίκες και τα μωρά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Πηγή: ifamnews.com

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko