Γεννημένος μόλις στις 21 εβδομάδες κύησης, ένα από τα μικρότερα πρόωρα μωρά που επιβίωσαν στον κόσμο, τώρα μεγαλώνει κανονικά!

 

Ένα πρόωρο αγοράκι που γεννήθηκε μόλις   στις 21 εβδομάδες και ζύγιζε  370 γρ, τώρα μεγαλώνει κανονικά και μπορεί να πάει σπίτι με τη μητέρα και τον πατέρα του. Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου και μικρότερος από το μέγεθος του χεριού ενός ενήλικα, ο Jemarius Jachin Harbour Jr, πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρωιμότερα επιζώντα μωρά στον κόσμο. Η μητέρα του Jemarius, Jessica McPherson,είχε ιστορικό πρόωρων τοκετών  και στο παρελθόν είχε χάσει δύο πρόωρα μωρά στις 22 εβδομάδες.

Όταν η Τζέσικα αισθάνθηκε τον ερχομό του μωρού της, μόλις  στις 21 εβδομάδες, αυτή και ο αρραβωνιαστικός της Jemarius Harbour Sr, παρακάλεσαν τους γιατρούς να προσπαθήσουν να σώσουν τη ζωή του Jemarius, παρά τις  ελάχιστες πιθανότητες.  «Θέλω να προσπαθήσετε  όσο μπορείτε, αυτό είναι που  έχει σημασία για μένα, όχι απλώς να πείτε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε. Απλώς και μόνο επειδή «δεν το έχετε ξανακάνει, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει», τους είπε η Τζέσικα σύμφωνα με συνέντευξή της στο  "Fox 5 News".

Η Τζίνα Φίλιπς, Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών στις Pregnancy Aid Clinics, είπε στο ίδιο κανάλι  ότι η επιβίωση του Jemarius «δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα», ορίζοντας τις πιθανότητες επιβίωσής του σε μόλις 4%.

Ωστόσο, ο μικρός μαχητής πάλεψε και πιστεύεται τώρα ότι είναι το νεαρότερο πρόωρο μωρό που επιβίωσε στο Emory Decatur Hospital στη Georgia των ΗΠΑ.

Το ποσοστό επιβίωσης για εξαιρετικά πρόωρα μωρά έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, οδηγώντας στη δημιουργία νέων  κατευθυντήριων γραμμών, που επιτρέπουν  στους γιατρούς να προσπαθήσουν να σώζουν τα μωρά που γεννήθηκαν μόλις στις 22 εβδομάδες.

Το 2008 μόνο δύο στα δέκα μωρά που γεννήθηκαν ζωντανά στις 23 εβδομάδες μπόρεσαν να επιβιώσουν. Σήμερα είναι τέσσερα στα δέκα, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Περιγεννητικής Ιατρικής.

Μόλις περάσουν οι  22 εβδομάδες, οι πιθανότητες επιβίωσης αυξάνονται  κάθε εβδομάδα, λόγω  των τεχνολογικών εξελίξεων, του βελτιωμένου σχεδιασμού υγειονομικής περίθαλψης και της αυξημένης χρήσης στεροειδών. Τα αυξημένα ποσοστά επιβίωσης αύξησαν τις φωνές στη Βρεττανία που ζητούν να επανεξετασθεί ο ισχύων νόμος για το όριο της άμβλωσης, προκειμένου να βοηθήσει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αμβλώσεων και να σωθούν οι ζωές των μωρών.*

*Σήμερα στη Μεγάλη Βρεττανία  οι περισσότερες αμβλώσεις έχουν ως όριο τις 24 εβδομάδες κύησης. https://www.nhs.uk/conditions/abortion/ 

 

Πηγή: righttolife.org.uk

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko