Δικηγόρος ομολογεί: Απελπιστική η αντιμετώπιση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από την Planned Parenthood

To τελευταίo από μια σειρά βίντεο που εκθέτουν τη συνενοχή της Planned Parenthood στην κάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, περιλαμβάνει έναν δικηγόρο που εκπροσώπησε τα θύματα της πολιτικής «μην ρωτάς / μην πεις» πάνω στην καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης. Η συνέντευξη, που διενεργείται από την Live Action, γίνεται σε μια εποχή που η κοινωνία έχει ζητήσει να μπουν στη σειρά για έλεγχο οι οργανώσεις που συνεργάζονται στην κάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτή η φωνή ακούστηκε πολύ δυνατή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην πολιτική, στο Χόλυγουντ και στον αθλητισμό. Το ένα μέρος, αυτό που είχε εξιδανικευτεί και σχεδόν αγνοηθεί, ήταν η συνενοχή της Planned Parenthood.

 Το βίντεο «Δίωξη», στό σήριαλ της Live Action «Aiding Abusers», ανοίγει με μια δήλωση του Steven Spielberg, ο οποίος ασχολείται με το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλυγουντ, που ανατράπηκε από το κίνημα #MeToo: «Το άλλο που πρέπει να σκεφτούμε είναι το εξής: Το Hollywood και η διασημότητα επιφέρει μεγάλη συμπαράσταση. Δεν μπορείτε όμως να σκεφτείτε αυτό το πρόβλημα σαν να αφορά μόνο το Χόλυγουντ. Και δεν γίνεται να ξεχάσουμε τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις δικηγορικές αμοιβές. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνους τους ανθρώπους που φοβούνται να βγουν να πουν τι τους συνέβη, επειδή δεν έχουν κανέναν να τους εκπροσωπήσει ή να τους υποστηρίξει. Ανησυχώ περισσότερο για την ομάδα αυτή, από ό,τι για τις διασημότητες που δημοσιοποιούν το πρόβλημά τους και αμέσως έχουν τεράστια υποστήριξη... Αυτά τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνουν καθημερινά.»

Steven Speilberg in Aiding Abusers video from Live Action

Στίβεν Σπίλμπεργκ στην ταινία «Aiding Abusers», βίντεο από την Live Action

Αυτό που είπε ο παραγωγός του Χόλυγουντ είναι ιδιαιτέρως αληθινό όταν πρόκειται για τα θύματα της συγκάλυψης της κακοποίησης από την Planned Parenthood. Αυτή η οργάνωση, που χρηματοδοτείται από φόρους με πολλά εκατομμύρια δολαρίων, έχει επιρροή σε πολύ ισχυρούς κύκλους, όπως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Χόλυγουντ και οι πολιτικές δομές εξουσίας, που κατηγορούνται ότι κάλυψαν σεξουαλική εκμετάλλευση στο παρελθόν.

Κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα αυτό από τον δικαστή του Οχάιο Brian Hurley, Esq., του οποίου το ιστορικό δίωξης όσων συνεργάστηκαν στη συγκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης είναι λαμπρό. Ο Hurley τόλμησε να αντιμετωπίσει την Planned Parenthood για να υπερασπιστεί τα νεαρά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που καλύπτονταν από αυτή την ισχυρή οργάνωση. Επίσης, κάποτε απέδωσε κατηγορίες εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας για το ρόλο της σε υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών και αργότερα απέδωσε κατηγορίες σε δύο αστικές υποθέσεις κατά της Planned Parenthood για συγκάλυψη βιασμού εφήβων κοριτσιών.

«Είμαι πιστός καθολικός και πιστεύω ότι η Καθολική Εκκλησία έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτό που έκανε ή δεν έκανε, σε σχέση με την κακοποίηση των αγοριών, κυρίως των αγοριών», δήλωσε ο Hurley στους Live Action News. «Και ήμουν περήφανος που ήμουν ενταγμένος στο δικηγορικό γραφείο ενός εισαγγελέα που υπέβαλε παράπονα - κατηγορίες - εναντίον της (καθολικής) Αρχιεπισκοπής του Σινσινάτι για τη συμπεριφορά της. Και νομίζω ότι αυτή η στάση μου, μου προσέδωσε αξιοπιστία».

Αλλά ο Hurley παρατήρησε ότι τίποτα δεν μπορούσε να τον προετοιμάσει για το τι θα συνέβαινε όταν συμφώνησε να υπερασπιστεί δύο θύματα της συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης από την Planned Parenthood. Ο Hurley δήλωσε ότι η Planned Parenthood, με το μισό δισεκατομμύριο δολάρια από επιδότηση μέσω φόρων ετησίως, έχει ολόκληρη σειρά δικηγόρων στο οπλοστάσιό της, την οποία χρησιμοποιεί εναντίον οποιωνδήποτε τολμούν να αμφισβητήσουν τον οργανισμό ενώπιον του δικαστηρίου, ακόμα και όταν η υπόθεση κατατίθεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.

«Θα σας πω ότι υποτίμησα έντονα αυτόν με τον οποίο έμπλεξα . Είχα ασχοληθεί με πολύ περίπλοκες διαμάχες εδώ και πολλά χρόνια ως κορυφαίος σύμβουλος και σκέφτηκα ότι θα με προετοίμαζαν για να ασχοληθώ με την ΡΡ, και έκανα λάθος», δήλωσε ο Hurley, προσθέτοντας:
«Η ΡΡ, όταν εναχθεί, μισθώνει τους καλύτερους δικηγόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Planned Parenthood θα χρηματοδοτήσει την υπεράσπιση των διαφορών της με έναν τρόπο που, από ό,τι θα μπορούσα να πω για τις υποθέσεις μας, ήταν απεριόριστος ... Και στις δύο περιπτώσεις, οι δικηγόροι της Planned Parenthood αγωνίστηκαν να ανασκευάσουν κάθε μιά κατηγορία, κάθε πτυχή της αποκάλυψης. Κάθε αναφορά μας στην υπόθεση εκδικάστηκε. Πολύ περισσότερο, από ό,τι είχα δει σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που είχα εμπλακεί στα 35 χρόνια δικηγορίας μου. Το οποίο, νομίζω, κατά την άποψή μου - και αυτό υποστηρίζεται σε όλα τα υπομνήματά μας - ήταν μια προσπάθεια να καταστεί απαγορευτικά δαπανηρό για μας το να συνεχίσουμε.
Η πλειοψηφία των ενάγοντων σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ φτωχοί άνθρωποι, είναι άνθρωποι από περιβάλλοντα που δεν έχουν πολλά χρήματα. Και είναι δύσκολο να βρούμε δικηγόρους που είναι πρόθυμοι να περάσουν έξι χρόνια εναντίον ενός οργανισμού που θα απαιτήσει από αυτούς να αφιερώσουν χιλιάδες ώρες για να αντικρούσουν αυτές τις αξιώσεις. Και νομίζω ότι σ’αυτό η Planned Parenthood και οι δικηγόροι της είναι πολύ καλοί».

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε ένα 14χρονο κορίτσι που πήγε στο Planned Parenthood για μια έκτρωση, διότι είχε μείνει έγκυος από τον 21χρονο προπονητή της στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τη συνέντευξη του Hurley στο Live Action News, όταν ο ενήλικος εισβολέας John Haller, διαπίστωσε ότι το μικρό του θύμα, η Τσέλσι, ήταν έγκυος, κατάλαβε ότι «θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αν... αυτό ποτέ αποκαλυπτόταν». Ο Haller έπεισε την έφηβο, σύμφωνα με τον Hurley, να «κάνει μια έκτρωση, και της είπε ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να εξακολουθήσουν να είναι μαζί, ότι την αγαπούσε, ότι θα έμεναν μαζί αν έκανε την έκτρωση, μάλιστα εκείνη νόμισε πως θα την παντρευόταν».

Αλλά όμως η ΡΡ αντί να διερευνήσει ή να αναφέρει υποψίες για εκμετάλλευση, ζήτησε μόνο λίγες πληροφορίες και πίστεψε το λόγο του Haller από το τηλέφωνο ότι ήταν γονέας του θύματος, μιάς και ο Haller έδωσε εντολή στην κοπέλα να δώσει το δικό του τηλεφωνικό αριθμό στην Planned Parenthood. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, μετά την έκτρωση, ο κακοποιός συνέχισε να κάνει σεξ με την έφηβο. Ως αποτέλεσμα μιας ακόλουθης αναφοράς από έναν δάσκαλο, ο Χάλερ αργότερα βρέθηκε ένοχος για επτά περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης.

Planned Parenthood failed to report child sexual abuse John Haller case Ohio

Η Planned Parenthood δεν έδρασε ώστε να αναφέρει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Οχάιο.

Ο Hurley είπε στους Live Action News ότι οι γονείς του θύματος μήνυσαν την Planned Parenthood για διάφορα παραπτώματα, που περιελάμβαναν την παράλειψη αναφοράς περίπτωσης ύποπτης για κακοποίηση και την αδιαφορία να λάβουν τη συγκατάθεση των γονέων του θύματος πριν από την έκτρωση ή ακόμη και να τους ειδοποιήσουν. Η Planned Parenthood τακτοποίησε την υπόθεση εξωδικαστικά.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε μιά άλλη έφηβη που υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της από την ηλικία των 13 ετών. Όταν έμεινε έγκυος στην ηλικία των 16 ετών, ο βιαστής την ανάγκασε να κάνει έκτρωση στην Planned Parenthood.

Denise told Planned Parenthood she was raped and they did NOTHING2

Η Denise είπε στην Planned Parenthood ότι βιάστηκε και δεν έκαναν τίποτα. (Image credit: LiveAction,Twitter page).

 

Το θύμα, Denise Fairbanks, δήλωσε στο προσωπικό της Planned Parenthood ότι ο πατέρας της την βίαζε, αλλά αντί να αναφέρει την κακοποίηση της στις αρχές, η Planned Parenthood έστειλε τη Denise σπίτι με τον πατέρα της, ο οποίος συνέχισε να της επιτίθεται για ενάμιση χρόνο ακόμη. Σταμάτησε μόνο αφού η Ντενίς μίλησε με τον προπονητή της, και ο προπονητής, όχι η ΡΡ, προσέφυγε στις Δικαστικές αρχές.

Sexual abuse victim Deinse Fairbanks sues Planned Parenthood

Το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης Denise Fairbanks μήνυσε την Planned Parenthood.

Σύμφωνα με τoν Hurley, o οποίoς εκπροσώπησε επίσης τη Denise στην αγωγή της, όταν το θύμα μεταφέρθηκε στην Planned Parenthood... «ο υπάλληλος της Planned Parenthood της είπε κάτι που ήταν στο περίπου: "Αν κοιμάσαι με όποιον βρεις, πρέπει να πάρεις αντισυλληπτικά".
Και η Denise έμεινε με το στόμα ανοιχτό και το θεώρησε ως σοβαρή προσβολή, ότι την απεκάλεσε πόρνη. Και, λοιπόν, αυτό που η Denise του απάντησε ήταν: "Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, αναγκάστηκα να κάνω πράγματα που δεν ήθελα να κάνω."».

 Brian Hurley talks about Planned Parenthood sexual abuse cover up

Ο Μπράιαν Χάρτλευ μιλά για την συγκάληψη περιστατικών σεξουαλ. κακοποίησης από τη Planned Parenthood.

Σχετικά με την αδυναμία της Planned Parenthood να αναφέρει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αυτό το νεαρό θύμα, ο Hurley είπε στη Live Action: «Ήταν σαφές για μένα ότι είχαν καθήκον να αναφέρουν την ύποπτη κακοποίηση. Νομίζω ότι ήταν βέβαιη κακοποίηση, αλλά, τουλάχιστον ας την έλεγαν ύποπτη κακοποίηση. Δεν το έκαναν. Και ο πατέρας της συνέχισε να τη βιάζει για ένα ακόμη έτος».

Ο Hurley είπε στο Live Action News, «Αν είχαν αναφέρει αμέσως τον βιασμό της Denise, η κακοποίηση θα είχε σταματήσει .... Δυστυχώς, ήταν ένα χρόνο αργότερα».


Ο Hurley είπε επίσης στους Live Action News ότι πιστεύει ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έδωσαν άφεση αμαρτιών στην Planned Parenthood και ότι ως εκ τούτου περισσότερη ακόμη σεξουαλική κακοποίηση θα συγκαλυφθεί:
«Καί βέβαια είναι σωστά (τα ΜΜΕ) όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν και εξέθεσαν ή επιχειρήθηκαν να εκθέσουν, την κακοποίηση που έγινε στην Καθολική Εκκλησία στην Πολιτεία του Μίσιγκαν και τώρα ακόμη και στο #MeToo κίνημα, και νομίζω ότι είναι σημαντικό. Αυτό που θεωρώ υποκριτικό είναι η άρνηση των μέσων ενημέρωσης να διεξάγουν μια σοβαρή έρευνα για το τι συμβαίνει στην Planned Parenthood».

Έχουν υπάρξει αρκετές πληροφορίες στον Τύπο, με την Lila Rose για παράδειγμα, όταν έκανε τα κρυφά της βίντεο για τους ανθρώπους της Planned Parenthood, που συμβούλευαν τα κορίτσια να μην πούνε ορισμένα πράγματα, οπότε δεν θα υποχρεούνταν να αναφέρουν κακοποιήσεις. Επίσης, στα βίντεο που μίλησαν για εμπόριο ανθρώπων και πορνεία. Είναι σαφές ότι τα μεγάλα κανάλια αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να αποκαλύψουν ή να διερευνήσουν... για να μάθουν τι συμβαίνει στην Planned Parenthood.

Ο Hurley πρόσθεσε: «Εάν εγώ, ως πιστός Καθολικός, έφτασα να συμμετέχω στη δίωξη της Καθολικής Εκκλησίας για το ρόλο που διαδραμάτισε στην συγκάλυψη της κακοποίησης, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να προσπαθήσω να αποκαλύψω τι σχεδιάζει η Planned Parenthood, τι κάνει και τί δεν κάνει».

Όμως, όπως έχουν ήδη τεκμηριώσει τα Live Action News, η Planned Parenthood επιβραβεύει τους δημοσιογράφους για τη συνενοχή τους στη σιωπή, επειδή δεν αναφέρουν με ακρίβεια τις ατασθαλίες τους, όπως την απάτη Medicaid, τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και τη μη αναφορά σεξουαλικής κακοποίησης, μεταξύ άλλων.

Τα αποδεικτικά στοιχεία κατά της Planned Parenthood αυξάνονται.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια της Live Action, Lila Rose, δήλωσε: «Χωρίς την πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως επιχορήγησή της από τους φορολογούμενους, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για την Planned Parenthood να γυροφέρνει αυτές τις υποθέσεις βιασμών επί χρόνια, μέχρι να ισοπεδωθούν τελείως τα θύματα, χωρίς ποτέ να παραδέχεται επίσημα ότι συγκάλυψαν τους βιασμούς αυτών των κοριτσιών. Όταν η ΡΡ παραπέμπεται στο δικαστήριο, είναι οι φορολογούμενοι που πληρώνουν για την υπεράσπισή της και βοηθούν να μπουν αυτά τα παιδιά σε χρόνιες δικαστικές διαφορές και να παρατείνεται η αγωνία τους».

Στην αναφορά για την έρευνα με τίτλο: «Βοηθώντας τους καταχραστές, η συγκάλυψη της Planned Parenthood στους βιαστές παιδιών», οι ιστορικές αποδείξεις και η φιλοσοφία απόκρυψης γεγονότων εκ μέρους της ΡΡ περιλαμβάνουν:
1. Δικαστικές υποθέσεις που αναφέρουν μαρτυρίες θυμάτων, τα οποία βίωσαν τρομακτική κακοποίηση
2. Αρχεία κρατικών υπηρεσιών υγείας
3. Μαρτυρίες από πρώην εργαζομένους της Planned Parenthood.
4. Δύο αποκαλυπτικές έρευνες της Live Action.
5. Tη μελέτη του Πανεπιστημίου Loyola σχετικά με την εμπορία σεξ.

Τα συνοδευτικά βίντεο της Live Action περιλαμβάνουν τραγικές λεπτομέρειες για ποινικές και αστικές υποθέσεις (πολλές από τις οποίες προηγουμένως ήταν διαθέσιμες στα δημόσια αρχεία, εν μέρει χάρη στις ομάδες υπέρ της ζωής, όπως η Life Dynamics), όπου τα θύματα γύρισαν πίσω στους βιαστές τους για περαιτέρω επιθέσεις.
Περιέχουν επίσης μαρτυρίες από πρώην στελέχη της Planned Parenthood, οι οποίοι επανειλημμένα έγιναν μάρτυρες της συστηματικής και ανησυχητικής παραβίασης των νόμων περί υποχρεωτικής αναφοράς.
Ο γίγαντας των αμβλώσεων λαμβάνει σήμερα 60 εκατομμύρια δολάρια από το ομοσπονδιακό πρόγραμμα οικογενειακού προγραμματισμού (πρόγραμμα Title X), και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το Medicaid και άλλα χρήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την Πολιτεία.
Το 2015, 474 από τις 650 εγκαταστάσεις της Planned Parenthood ήταν αποδέκτες της οικονομικής προσφοράς Title X, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Guttmacher. Συνολικά, η Planned Parenthood λαμβάνει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε ομοσπονδιακά και κρατικά δολάρια προερχόμενα από φορολογούμενους.
Σύμφωνα με τους όρους χρηματοδότησης από τον Τίτλο X, οι παραλήπτες υποχρεούνται να ακολουθούν τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς νόμους περί αναφοράς της σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή: https://www.liveaction.org/news/attorney-sexual-abuse-planned-parenthood/

Περαιτέρω στοιχεία πάνω στο θέμα στο PDF που επισυνάπτεται με τίτλο “Planned Parenthood 's cover up of child sexual abuse

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko