Ένα μωρό γεννήθηκε ζωντανό μετά από έκτρωση… και έζησε για 10 ώρες…

 


Από την Sarah Terzo,

Ιστοσελίδα Clinicquotes.com

7 Σεπτεμβρίου 2021

Η Loran Denison ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της το οποίο διαγνώστηκε με σύνδρομο Edwards*. Προχώρησε στην έκτρωσή του, αλλά ο γιος της γεννήθηκε ζωντανός. Οι γιατροί δεν φρόντισαν το μωρό της, όμως η καρδιά του εξακολουθούσε να χτυπά για 10 ώρες και εκείνη το κρατούσε στην αγκαλιά της. Ονόμασε τον γιο της Kiyo Bleu.

Να πώς περιγράφει η ίδια την ιστορία της:

«Μου είπαν ότι είχε τυπικό σύνδρομο Edwards και πως θα πέθαινε πριν ή αμέσως μετά τη γέννηση. Το αγόρι μου όμως είχε καρδιά λιονταριού. Νόμιζα ότι το πιο  δύσκολο ήταν να πάρω τη σκληρή απόφαση να κάνω έκτρωση, αλλά τώρα αισθάνομαι δέκα φορές χειρότερα. Απλά θέλω να το  μάθουν  οι άλλες μαμάδες σε περίπτωση που τους συμβεί αυτό... Έβλεπα τον χτύπο της καρδιάς του να γίνεται όλο και πιο αργός και τη ζωή του να φεύγει…

Η μάνα θέλει να κρατήσει τα παιδιά της ζωντανά… Για μένα ήταν σαν βασανιστήριο να τον βλέπω να σβήνει...  Κανένας από τους γιατρούς δεν πίστευε ότι θα γεννηθεί ζωντανός.  Όταν ο πατέρας του τον πήρε στα χέρια του μετά τη γέννησή του και τους είπε πως «η καρδιά του χτυπάει» εκείνοι του απάντησαν «σε καμία περίπτωση».

Αφού πήρα το πρώτο δισκίο για την έκτρωση στον έκτο μήνα της κύησης, μου είπαν ότι αυτό θα σταματήσει την εγκυμοσύνη, τους καρδιακούς παλμούς και τα πάντα, οπότε περιμέναμε ότι δεν θα ήταν ζωντανός όταν θα γεννιόταν.

Δεν έλεγξαν αν είχε καρδιακό παλμό πριν προκαλέσουν το τοκετό (του νεκρωμένου παιδιού..) Δεν έχω λόγια για το πόσο απαίσιο συναίσθημα ήταν…

Μου είπαν ότι η καρδιά του θα σταματήσει στην επόμενη μισή ώρα και εγώ χτυπούσα συνέχεια το κουδούνι για να τους πω ότι είναι ακόμα ζωντανός, και τους ρώταγα «έτσι απλά τον αφήνετε;» και μου έλεγαν «ναι».

Δεν έχω καν λόγια να περιγράψω το πόσο φρικτό ήταν. Υπάρχει ένα άτομο για το οποίο έχω διαβάσει που έχει επιβιώσει με σύνδρομο Edwards έως τα 40 του. Ο Kiyo Bleu μου ήταν τόσο δυνατός που τώρα αναρωτιέμαι αν θα είχε επιβιώσει αν δεν τον έκανα έκτρωση. Ο χτύπος της καρδιάς του ήταν τόσο δυνατός που τον ένοιωθες.

Αν ήξερα ότι θα γεννιόταν ζωντανός, πιθανότατα θα είχα πάρει άλλη απόφαση. Νόμιζα ότι έκανα το σωστό, αλλά τώρα σκέπτομαι ότι έκανα το λάθος».

baby born alive after an abortion lived for 10 hours 01


*Σύνδρομο
Edwards ή Τρισωμία 18: Η τρισωμία 18, που ονομάζεται επίσης σύνδρομο Έντουαρντς, είναι μια χρωμοσωμική πάθηση που σχετίζεται με ανωμαλίες σε πολλά μέρη του σώματος. Τα άτομα με τρισωμία 18 έχουν συχνά επιβράδυνση της ανάπτυξης πριν τη γέννηση (ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης) και χαμηλό βάρος γέννησης.

Από το βιβλίο της Katie Pounds «MUM’S AGONY» «Η έκτρωσή μου απέτυχε. Γέννησα ένα ζωντανό μωρό που πέθανε 10 ώρες αργότερα - Μου ράγισε τη  καρδιά»

 

Πηγή: clinicquotes.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko