ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ: Αγοράκι με χειλεοσχιστία υιοθετεί κουταβάκι με την ίδια κατάσταση


Ένα κουτάβι στο Jackson County Animal Shelter, στο Michigan βρήκε το τέλειο σπίτι όταν το ανακάλυψε η οικογένεια Boyers. Ο πατέρας, Brandon Boyers σταμάτησε μια μέρα δίπλα σε αυτό το καταφύγιο ζώων, για να πάρει μερικές κότες, όταν ξαφνικά εντόπισε ένα κουτάβι με χειλεοσχιστία. Αμέσως κατάλαβε πως έπρεπε να το υιοθετήσουν. Ο γιος του, ο Bentley είχε χειλεοσχιστία και αυτός.

Λέει η Ashley, μητέρα του Bentley: «Όταν ήλθε ο  Brandon και μου είπε "νομίζω ότι αυτό το σκυλάκι έχει χειλεοσχιστία", του είπα, “Πάρ΄το! Το χρειαζόμαστε!”». Ο γιος μας, Bentley είχε ήδη υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και δεν ήταν εύκολο για αυτόν να μεγαλώνει. «Έπρεπε για να τον ταΐσουμε να τον καθίσουμε σε όρθια θέση, και να συγκρατούμε τα χείλη του μαζί, για να μπορέσει να φάει… ήταν ολόκληρη διαδικασία», εξηγεί η μητέρα του.

Αν και ο Bentley, όπως λένε οι γονείς του, ήταν χαρούμενο μωρό από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε,  αυτό το  κουτάβι θα τον βοηθήσει να μήν αισθάνεται διαφορετικός.  «Το να βλέπει πως έχει κάτι κοινό με ένα κουτάβι σημαίνει πολλά, γιατί μεγαλώνοντας θα αισθάνεται ότι αυτός και το κουτάβι του έχουν και κάτι ολόϊδιο που μπορούν να μοιραστούν», δήλωσε η Ashley.

  


Το καταφύγιο ζώων, απ΄ όπου  προμηθεύτηκαν το σκυλάκι, είπε ότι αυτή η υιοθεσία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για αυτούς, και ανακοίνωσαν αυτή τη ξεχωριστή είδηση, στη σελίδα τους στο Facebook. «Σε ηλικία 2 ετών και με αρκετές ήδη χειρουργικές επεμβάσεις για την χειλεοσχιστία του, ο Μπέντλεϋ ανακάλυψε σήμερα τον καλύτερο φίλο του σ’ αυτό το μικροσκοπικό κουτάβι, που έχει και αυτό χειλεοσχιστία. Αγάπησαν αμέσως ο ένας τον άλλον», έγραψαν στο  Facebook. «Ευχόμαστε πολλά  χαρούμενα χρόνια παρέας, καθώς αυτό το ξεχωριστό ζευγάρι θα μεγαλώνει μαζί!».

Η Lydia Sattler, διευθύντρια της κτηνιατρικής  υπηρεσίας στο Jackson County, δήλωσε ότι το κουτάβι, όπως και ο Bentley, μεγαλώνει μια χαρά παρά την κατάστασή του. «Η αναπηρία του δεν το περιορίζει στην ανάπτυξη και καθώς μεγαλώνει, θα μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα που μπορεί να σχετιστεί με τη χειλεοσχιστία.  Προς το παρόν όμως τα πηγαίνει πραγματικά καλά», είπε η Sattler. «Μπορεί να φαίνεται λίγο διαφορετικό από τα άλλα ζωάκια, αλλά δεν το περιορίζει καθόλου στην ανάπτυξη».

Παρά το γεγονός ότι η χειλεοσχιστία είναι μια θεραπεύσιμη κατάσταση και δεν επηρεάζει τις δυνατότητες ενός παιδιού, συχνά όταν διαγιγνώσκεται κατά την διάρκεια της κύησης, επιλέγεται η άμβλωση. Η χειλεοσχιστία και η υπερωιοσχιστία είναι ελαττώματα στη διάπλαση που μπορούν εύκολα να διορθωθούν με χειρουργική επέμβαση. Πολλές διασημότητες είχαν χειλεοσχιστία, συμπεριλαμβανομένων των Joaquin Phoenix, Tom Brokaw και Peyton Manning.

Καθώς η ιστορία του Bentley γίνεται viral, ελπίζουμε ότι θα είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι γενετικές διαφορές δεν μπορεί να στερούν τους ανθρώπους από πράγματα όπως η ζωή, η  αγάπη και η ευτυχία.

 

Πηγή: liveaction.org

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko