Η χρήση εκτρωμένων εμβρύων στην ανάπτυξη εμβολίων…

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανακύψει ένα ζήτημα σχετικά με τη χρήση εμβρυικών κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα, στις φάσεις της ανάπτυξης, παραγωγής ή δοκιμής των  εμβολίων για τον Covid-19. (1) Έντονος επίσης είναι ο προβληματισμός σχετικά με την εγκυρότητα των πληροφοριών που κατακλύζουν το διαδίκτυο για  την χρήση των εν λόγω κυτταρικών σειρών στα εμβόλια που ήδη κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στη πατρίδα μας. Θα παράσχουμε κάποιες πληροφορίες επιθυμώντας να υποστηρίξουμε τη  ζωή του αγέννητου παιδιού αλλά και να συμβάλλουμε στην υγεία όλων των ανθρώπων.

Η τακτική της χρήσης κυτταρικών σειρών εκτρωθέντων εμβρύων είναι γνωστή από παλαιά. Πρόκειται για χρήση κυτταρικών σειρών από νεφρό, πνεύμονα, αμφιβληστροειδή κτλπ., που δημιουργήθηκαν με ειδικές τεχνικές επεξεργασίας των εκτρωμένων εμβρυϊκών ιστών. Προέκυψαν από εκτρώσεις στις οποίες  η μητέρα  έδωσε την συγκατάθεσή της να χρησιμοποιηθεί το εκτρωθέν παιδί της «προς όφελος της επιστήμης». Αυτή η συγκατάθεση δημιουργεί την ψευδή αίσθηση πως ο άδικος θάνατος του εμβρύου έχει κάποια σκοπιμότητα και κάποιο στοιχείο κοινωνικής προσφοράς.

Η παραγωγή και ο έλεγχος εμβολίων με τη χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται «επιστημονικό όφελος» και απορρίπτεται ως μη ηθική παρά το ότι είναι σύννομη. Μερικοί υποστηρίζουν πως οι Χριστιανοί που απορρίπτουν τα μη ηθικά εμβόλια δεν «αγαπούν τους ανθρώπους» και ενεργούν για «να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια και ατομική υγεία». Υποστηρίζουν πως κινούμενοι από κάποιου τύπου θρησκοληψία δεν διαθέτουν «ευρύτητα πνεύματος», εξ άλλου ο λήπτης του εμβολίου δεν ευθύνεται για την μέθοδο παρασκευής του. Όμως, έχοντας υπ΄ όψιν πως είναι δυνατή η ανάπτυξη εμβολίων χωρίς τη χρήση τέτοιων κυτταρικών σειρών, έχουμε δικαίωμα να επιζητούμε υγεία χωρίς να προσβάλλουμε την αγέννητη ζωή.

Πράγματι, υποστηρίζοντας τα θεωρούμενα «επιστημονικά οφέλη» που προκύπτουν από τα παιδιά που σκοτώθηκαν άδικα και σκόπιμα, ανεξάρτητα από το πότε συνέβησαν οι θάνατοί τους, σημαίνει πως συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την απαράδεκτη τακτική των αμβλώσεων. Διότι η συλλογή και χρήση στη βιοτεχνολογία των οργάνων των αγέννητων παιδιών δίνει χρησιμότητα και αξία σε μία απολύτως απεχθή και ανήθικη τακτική. Η τακτική αυτή περιλαμβάνει την έκτρωση, την τροποποίηση της μεθόδου έκτρωσης προκειμένου να μην καταστραφούν και να μείνουν ανέπαφα τα υποψήφια προς συλλογή όργανα και οι ιστοί, και ακολούθως τη συλλογή των ακέραιων οργάνων και τη δημιουργία των εμβρυϊκών κυτταρικών σειρών που επιζούν επί πολλά έτη.  Με τη διαδικασία αυτή έχουμε διαιώνιση και νομιμοποίηση της σχέσης μεταξύ άμβλωσης, βιοϊατρικής επιστήμης και «εμπορίας» ανθρώπων.

Η διαδικασία αυτή, που δυστυχώς είναι απόλυτα νόμιμη, έχει συνεισφέρει ήδη στην ανάπτυξη πολλών γνωστών εμβολίων που κυκλοφορούν και στην Πατρίδα μας. Για εμβόλια που ήδη έχουν λάβει άδεια κατά το παρελθόν δεν επιθυμούμε αυτή τη στιγμή να ανακινήσουμε το θέμα. Για τα εμβόλια όμως του Covid–19, τα οποία αναπτύσσονται αυτήν την εποχή, επιθυμούμε να έχουμε λόγο, ώστε να μη βασίζονται στον άδικο θάνατο ενός παιδιού, έστω και αν αυτός συνέβη κατά το μακρινό παρελθόν. (2)

Γιατί θα πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς; Με αυτούς υπονομεύουμε τις δικές μας αρχές και απορρίπτουμε την αξία που ο Θεός δίνει σε κάθε ζωή που δημιουργεί. Δυστυχώς για τα περισσότερα εμβόλια Covid–19 που ελέγχονται αυτή τη στιγμή, ισχύει η χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα κατά την παραγωγή ή τον έλεγχό τους. Σύμφωνα με τις βιβλιογραφικές πηγές για τα εν λόγω εμβόλια έχουν χρησιμοποιηθεί τα κύτταρα HEK 293 (νεφρικά κύτταρα εκτρωθέντος εμβρύου) (3,4), E.C7 κύτταρα, (παράγωγα των HEK 293)(4), 293T (παράγωγα των HEK 293) (4,5), και PER.C6 (κύτταρα αμφιβληστροειδούς εκτρωθέντος εμβρύου). (6) Υπάρχουν επιστημονικές πηγές πληροφόρησης που λαμβάνουν στοιχεία από τις ίδιες τις εταιρίες ανάπτυξης των εμβολίων και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει γνώση ειδικά για κάθε προϊόν. Ενδεικτική πηγή ενημέρωσης και βιβλιογραφίας εδώ: https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine-candidates-and-abortion-derived-cell-lines/ .

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν διαθέσιμες ηθικές εναλλακτικές λύσεις για την ανάπτυξη των εμβολίων COVID–19 και άλλων ανάλογων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ήδη αρκετές φαρμακευτικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο ήδη βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης ασφαλών και  αποτελεσματικών εμβολίων που σέβονται την αγέννητη ζωή. Επικροτούμε την ανάπτυξη και χρήση αποκλειστικά τέτοιου τύπου εμβολίων που θα δίνουν  υγεία και ζωή χωρίς να βασίζονται στον άδικο θάνατο ανυπεράσπιστων αγέννητων παιδιών.

 

i xrisi ektromenon emvryon stin anaptyksi emvolion 03

Αναφορές:

1. https://s27589.pcdn.co/wp-content/uploads/2020/12/COVID-19-Vaccine-Candidates-and-Abortion-Derived-Cell-Lines.pdf

2. https://www.bioeticacs.org/iceb/seleccion_temas/pandemia/1170.full.pdf

3. https://www.liveaction.org/news/guide-fetal-cell-lines-aborted-vaccine-development

4. https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine-candidates-and-abortion-derived-cell-lines/

5. https://www.lgcstandards-atcc.org/products/all/crl-3216.aspx

6. https://www.gmp-creativebiolabs.com/per-c6-cell-lines_74.htm

Σχετική αρθρογραφία:

https://www.liveaction.org/news/what-you-need-know-covid-19-vaccines/

https://personhood.org/media/press-releases/personhood-alliance-responds-to-dismissals-of-covid-vaccine-abortion-link/

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko