Οι γυναίκες στην «τύχη» τους…

 

Η «επιλογή» της άμβλωσης θα πραγματοποιείται από βοηθούς γιατρών, μαίες, νοσηλευτές…..

Από «Αφήστε με να ζήσω!»

Από τα κύρια επιχειρήματα υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων ήταν πως πρέπει να πραγματοποιούνται από επιστήμονες, γυναικολόγους και αναισθησιολόγους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης τυχόν επιπλοκών και να εξασφαλίζεται υγεία της γυναίκας.

Αυτό το επιχείρημα αποδεικνύεται όλο και πιο αδύναμο. Οι επιπλοκές της νόμιμης χειρουργικής και φαρμακευτικής άμβλωσης είναι πολλές, το τραύμα της γυναίκας βαθύ και τα χαμένα παιδιά δεν γυρίζουν πίσω. Ήταν άλλωστε αναμενόμενο από εκείνους που σκοτώνουν τα αθώα παιδιά, εκμεταλλεύονται τη γυναίκα, υποθάλπουν βιαστές και παραβιάζουν συνειδήσεις, πως κάθε άλλο παρά υγεία θα της πρόσφεραν….

Εδώ και καιρό, όλο και λιγότεροι γιατροί επιθυμούν να συμμετέχουν στο ανίερο κύκλωμα των αμβλώσεων, το οποίο μετά την ανατροπή της Roe v. Wade ψάχνει για διεξόδους επιβίωσης. Και επινοεί διάφορες μεθόδους βάζοντας τις γυναίκες σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, η γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Toni Atkins, μέσω του νομοσχεδίου 385 της Γερουσίας και προκειμένου να επεκτείνει και να εκσυγχρονίσει την «αναπαραγωγική υγεία», επέτρεψε και σε βοηθούς ιατρούς να κάνουν εκτρώσεις. (1) Σύμφωνα με τη γερουσιαστή, «…πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε τον αριθμό των εκπαιδευμένων παρόχων αμβλώσεων προς του κατοίκους της Καλιφόρνια και προς αυτούς που θα έρθουν εδώ για φροντίδες αναπαραγωγικής υγείας».

Το SB 1375, άλλο ένα νομοσχέδιο από την γερουσιαστή Atkins , ψηφίστηκε πέρυσι και τέθηκε σε ισχύ φέτος. Επιτρέπει στους επαγγελματίες νοσηλευτές και στις πιστοποιημένες νοσοκόμες και μαίες να πραγματοποιούν αμβλώσεις μετά την ολοκλήρωση της απαιτούμενης εκπαίδευσης.

Το SB 385 εντάσσεται στην ίδια προσπάθεια, εφαρμόζει τα ίδια πρότυπα εκπαίδευσης και για τους βοηθούς ιατρούς, ώστε να εκπαιδευτούν στην άμβλωση, να αυξηθεί η προσβασιμότητα σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, αυξάνοντας περαιτέρω τον αριθμό των επαγγελματιών που είναι σε θέση να παρέχουν αυτή τη «φροντίδα». Το νομοσχέδιο θα εξουσιοδοτεί μή ιατρούς να κάνουν αμβλώσεις 1ου τριμήνου χωρίς την παρουσία επιβλέποντος ιατρού ή χειρουργού.

Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η γυναίκα θα εγκαταλείπεται στα χέρια μη ειδικών ατόμων με ανύπαρκτη ικανότητα αντιμετώπισης των επιπλοκών.

Και στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τις αμβλώσεις, γνωστή με το όνομα Shaping Abortion for Change (SACHA), συνιστάται να επιτρέπεται σε νοσηλεύτριες και μαίες να εγκρίνουν και να πραγματοποιούν αμβλώσεις. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Βρετανική κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας και Φροντίδας και διευθύνεται από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.(2)

Ενώ η πλήρης έκθεση δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, ορισμένα από τα ευρήματα και τις συστάσεις της παρουσιάστηκαν τον περασμένο Μάρτιο σε βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από όλα τα κόμματα της Βρετανίας για τη Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία.

Από τις βασικές συστάσεις της μελέτης είναι η αλλαγή του νόμου στη Βρετανία ώστε να επιτραπεί σε κατάλληλα εκπαιδευμένες νοσοκόμες και μαίες να υπογράφουν αμβλώσεις, να συνταγογραφούν φάρμακα για την άμβλωση και να κάνουν τις επεμβάσεις. «Είναι λογικό- υποστηρίζει η μελέτη- για τις νοσοκόμες και τις μαίες να μπορούν να εγκρίνουν τις αμβλώσεις αντί να πρέπει να δίνουν τα χαρτιά τους σε δύο γιατρούς».

Άλλη προσπάθεια διατήρησης της απεριόριστης πρόσβασης στην φαρμακευτική άμβλωση, είναι η ώθηση προς την άμβλωση χωρίς τη μιφεπριστόνη, αλλά «μόνο με το άλλο χάπι, τη μισοπροστόλη».(3) Το εγκεκριμένο σχήμα φαρμακευτικής άμβλωσης περιλαμβάνει και τα δύο χάπια μιφεπριστόνη και μισοπροστόλη.

Λόγω όμως της πρόσφατης νομικής αμφισβήτησης της εκτρωτικής μιφεπριστόνης, οι πρωταγωνιστές των αμβλώσεων φοβούνται ένα μέλλον με περιορισμένη πρόσβαση στη διαδικασία της φαρμακευτικής άμβλωσης. Υπό την απειλή της απαγόρευσής της και χωρίς τη καθοδήγηση ή την έγκριση του FDA, το διεθνές περιοδικό υγείας Contraception υποστηρίζει σε ειδικό άρθρο του Μαΐου 2023, την άμβλωση μόνο με μισοπροστόλη. Τα νέα πρωτόκολλα βασίζονται σε… «προσαρμοσμένη έρευνα» και πολύ λίγα υποστηρικτικά δεδομένα.

Η μελέτες έγιναν από αυτοαποκαλούμενους «οργανισμούς υγείας» όπως η Planned Parenthood, που είναι υποστηρικτές της άμβλωσης και τη θεωρούν είδος υγειονομικής περίθαλψης. Αυτοί είναι που δυστυχώς προωθούν αυτήν την επώδυνη, άθλια διαδικασία της λήψης μόνο μισοπροστόλης, ως υποκατάστατο της διαδικασίας των δύο φαρμάκων.

Η διαδικασία υποστηρίζεται από το American College of Obstetricians and Gynecologists και τον World Health Organization, WHO, παρά το ότι βάζει τη γυναίκα σε διαδικασία έκτρωσης διάρκειας 1 ή και 2 εβδομάδων. Η διαδικασία συνοδεύεται από παρατεταμένες κράμπες της μήτρας, πόνο, ναυτία, εμέτους, πυρετό, ρίγη και διάρροιες από τη δράση ενός φαρμάκου που δεν έχει δημιουργηθεί για να προκαλεί θανάτωση των αγέννητων παιδιών. Πράγματι, η μισοπροστόλη δημιουργήθηκε από την Searle για να προλαμβάνει και να θεραπεύει έλκη στο στομάχι.

Έχουμε αναφερθεί άλλοτε στις σωματικές, ψυχολογικές και πνευματικές συνέπειες της άμβλωσης για τη μητέρα. Η άμβλωση την αδικεί, τη κακοποιεί, θανατώνει ένα κομμάτι του εαυτού της, το παιδί της. Οι νέες εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τα ήδη γνωστά, δείχνοντας πως η «νόμιμη» άμβλωση δεν είναι εξασφάλιση ή αναπαραγωγικό δικαίωμα αλλά απάτη και εκμετάλλευση εις βάρος της.

Οι ίδιοι που σκότωναν ως σήμερα τα παιδιά της παρέχοντας -τάχα- ασφάλεια σε κείνη, δεν διστάζουν φανερά πλέον να βάζουν σε κίνδυνο και την ίδια, εγκαταλείποντάς την σε χέρια ανειδίκευτων, άπειρων, ανεπαρκών επιστημονικά ατόμων και στη «διάτρητη» επιστημονική τους έρευνα. Είμαστε αντίθετοι στη θυματοποίηση της γυναίκας και του παιδιού. Θέλουμε να απολαμβάνουν όλοι το δώρο της ζωής και της υγείας, να έχουν την άριστη υγειονομική υποστήριξη και την αληθινή φροντίδα ζωής που τους αξίζει!

___________________________________________

Παραπομπές.

  1. https://stateofreform.com/featured/2023/02/california-senate-leader-toni-atkins-sponsors-bill-to-allow-physician-assistants-to-perform-abortions/
  2. https://www.nursingtimes.net/news/research-and-innovation/major-uk-study-recommends-extending-abortion-powers-to-nurses-08-03-2023
  3. https://pregnancyhelpnews.com/flouting-law-and-fda-regulation-big-abortion-seeks-new-and-barbaric-ways-to-abort-america-s-children

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko