Οι τρεις βασικές στρατηγικές του λόμπι των αμβλώσεων

 

iFamNews, Germany

21 Μαΐου 2023

Ποιες είναι άραγε οι βασικές στρατηγικές που χρησιμοποιεί το λόμπι των αμβλώσεων για να θολώσει τα νερά και να σχετικοποιήσει τα επιχειρήματα υπέρ της αγέννητης ζωής; Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τρεις οι τακτικές που χρησιμοποιεί στη δημόσια σφαίρα για να επιτύχει τους στόχους του.

  • Πρώτον, η χειραγώγηση της γλώσσας: οι υποστηρικτές των αμβλώσεων συχνά χειραγωγούν τη γλώσσα, για να κάνουν τη θέση τους πιο ανεκτή και αληθοφανή. Για παράδειγμα, αναφέρονται στην άμβλωση ως «φροντίδα αναπαραγωγικής» ή «γυναικείας υγείας». Δεν αναφέρονται στο κύημα ως «παιδί», αλλά το αποκαλούν «προϊόν σύλληψης», ιστούς ή υμένες κύησης, θρόμβους αίματος, «περιεχόμενο μήτρας» αδιαφοροποίητη μάζα κυττάρων ή «προϊόν σύλληψης».
    Παράλληλα συκοφαντούν όποιον έχει αντίθετη άποψη. Η περίφημη ανεκτικότητα της διαφορετικότητας εξαφανίζεται όταν αφορά ιδεολογικούς τους αμφισβητίες. Χαρακτηρίζουν όσους αμφισβητούν την άμβλωση ως «φανατικούς» ή «μισογύνεις». Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν -και συχνά καταφέρνουν- να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπέρ τους.
  • Δεύτερον, ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης : οι υπέρμαχοι των αμβλώσεων ελέγχουν συχνά τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιώντας δημοφιλείς δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, πολιτικούς, γιατρούς για να διαδώσουν το μήνυμά τους. Επιπλέον ενισχύουν τη δική τους επιχειρηματολογία με συνεντεύξεις, ταινίες, δελτία τύπου και άλλο υλικό, απειλώντας συγχρόνως με αρνητική δημοσιότητα εάν τα μέσα ενημέρωσης δεν υποστηρίξουν τη θέση τους.
  • Τρίτον, προωθούν το ριζοσπαστικό φεμινισμό: το λόμπι των αμβλώσεων συχνά προωθεί τον ριζοσπαστικό φεμινισμό για να προωθήσει τους σκοπούς του. Υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν πλήρη αυτονομία στο σώμα τους και ότι οποιοσδήποτε περιορισμός στις αμβλώσεις αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών. Υποστηρίζουν πως οι άνδρες δεν έχουν μήτρα οπότε δεν έχουν λόγο (!) ως να μην έχει κάθε παιδί που δημιουργείται το δικό του πατέρα…..Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουν να μετατρέψουν τη συζήτηση για τις αμβλώσεις σε μάχη μεταξύ ανδρών και γυναικών και όχι σε ζήτημα ζωής και θανάτου ενός αθώου αγέννητου ανθρώπου.

oi treis vasikes stratigikes tou lompi ton amvloseon 02

 
Κύρια πηγή:

https://ifamnews.com/en/the-three-strategies-of-the-abortion-lobby

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko