Lila Rose: Οι γυναίκες μπορούν να κάνουνε κάτι καλύτερο από την έκτρωση (Women Can Do Better Than Abortion)

 

Η επιστήμη είναι κατηγορηματική. Πρόκειται για ανθρώπινη ζωή, και η άμβλωση τερματίζει αυτή την ανθρώπινη ζωή.

Είμαστε σε θέση να απορρίψουμε αυτή τη θέση, πως πρέπει να τερματίσουμε μια ζωή μέσα στη μήτρα μας για να επιτύχουμε. Όχι. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Μπορούμε να απορρίψουμε τον θάνατο, ως δρόμο για την ενδυνάμωση, και μπορούμε αντί για αυτό να αγκαλιάσουμε τους εαυτούς μας, να αγκαλιάσουμε τη μητρότητά μας, να αγκαλιάσουμε την καινούργια ζωή όταν καταφθάσει.

Ονομάζομαι Λάιλα Ρόουζ και είμαι ιδρύτρια και πρόεδρος της Live Action που είναι η μεγαλύτερη εθνική διαδικτυακή πλατφόρμα του pro-life κινήματος.

Είναι συγκλονιστικό το πόσο πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, πως στις 4 εβδομάδες υπάρχει μια καρδιά που ήδη χτυπά, ενώ οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν καταλάβει ακόμη πως είναι έγκυες.

Ως το τέλος του πρώτου τριμήνου, μετά από μόλις 10 με 12 εβδομάδες, όλα τα εσωτερικά όργανα έχουν ήδη σχηματισθεί, και τα χέρια και τα πόδια και τα δάχτυλα αυτής της μικρής ανθρώπινης ζωής.

Έχω την άποψη, πως όταν οι περισσότερες από τις γυναίκες συνειδητοποιήσουν την ανάπτυξη του παιδιού τους μέσα στη μήτρα, συγκινούνται και σκέπτονται. «Ωω, είναι στ’ αλήθεια μια ανθρώπινη ζωή, και άραγε θα με κάνει στ’ αλήθεια πιο ευτυχισμένη το να πάω σε μια κλινική εκτρώσεων και να κάνω άμβλωση; Αυτό θα με κάνει να αισθανθώ καλύτερα;».

«Δεν σκέπτομαι μόνο πως θα τερματίσει μια ζωή, αλλά είναι πράγματι το καλύτερο αυτό για μένα;».

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί κίνδυνοι μετά από μια άμβλωση, υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες, που έγιναν παγκοσμίως, σχετικά με τη ζημία που προκαλεί η έκτρωση στις γυναίκες, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχολογική.

Η άμβλωση, επίσης, αφήνει πίσω της μια τεράστια αίσθηση απώλειας, απώλειας και για τους δύο, για τη γυναίκα και για τον άνδρα, που είναι οι γονείς αυτού του παιδιού.

Και αυτό είναι κάτι, που δυστυχώς στις μέρες μας, το λεγόμενο «Γυναικείο Κίνημα», και η Planned Parenthood, αυτές οι ομάδες που ισχυρίζονται πως είναι οι φωνές που εκφράζουν τις γυναίκες, δεν αναγνωρίζουν. Αυτό το πένθος και αυτό το αίσθημα απώλειας.

Αντί για αυτό, διακηρύττουν πως η άμβλωση είναι πράξη ενδυνάμωσης, πως το να αποτελειώσεις μια ζωή, το να αφαιρέσεις μια ανθρώπινη ζωή θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να σε κάνει δυνατή.

Αλλά εμείς το γνωρίζουμε χάρη σε αυτές τις δυνατές γυναίκες και στις προσωπικές τους ιστορίες, πως η άμβλωση δεν είναι ενδυνάμωση, αλλά οδυνηρό τραύμα.

Και εμείς, ως γυναίκες, αξίζουμε πολλά περισσότερα από την έκτρωση και οφείλουμε στην πράξη να κάνουμε κάτι καλύτερο από την έκτρωση, για τις γυναίκες και τα παιδιά και τις οικογένειες.

 

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=TvHQ-n0u7Ck

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Το ακριβότερο δώρο

Το ακριβότερο δώρο

Σέρβος γυναικολόγος ομολογεί δημοσίως για τις εκτρώσεις

Σέρβος γυναικολόγος ομολογεί δημοσίως για τις εκτρώσεις

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» είναι ένα κίνημα Υπέρ της Ζωής του Αγέννητου παιδιού (Pro-life).

Βασική αρχή του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» είναι η επιστημονική θέση ότι αρχή της ανθρώπινης ζωής είναι η πρωταρχική στιγμή της σύλληψης (δηλ. της γονιμοποιήσεως του ωαρίου από το σπερματοζωάριο).

Η ανθρώπινη ζωή που δημιουργείται τη στιγμή της γονιμοποίησης, ως μονοκύτταρος ζυγώτης, είναι ήδη άνθρωπος και αξίζει ως άνθρωπος την τιμή και την προστασία.

Οποιαδήποτε καταστροφική δράση επί της ανθρώπινης ζωής, είτε άμεσα με τη μορφή μηχανικής ή χημικής ή άλλης (π.χ ακτινοβολίας κλπ.) επέμβασης, είτε έμμεσα με τη μορφή στέρησης των υποστηρικτικών της ζωής λειτουργιών, που αφορούν τον νεοσχηματισθέντα άνθρωπο, και σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης αυτού (ως ζυγωτού, μοριδίου, βλαστοκύστης, πρώιμα εμφυτευμένου εμβρύου ή επόμενου σταδίου ανάπτυξης έως και τον τοκετό), η οποία οδηγεί σε καταστροφή και τερματισμό της ζωής του, συνιστά αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και είναι πράξη που προσβάλλει άμεσα το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή.

Το κίνημά μας για λόγους επιστημονικούς και με βάση την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε τέτοια πρακτική και υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή από τη στιγμή της γονιμοποίησης.</p style="text-align: justify;">

Βοήθησε και εσύ το έργο του «Αφήστε με να ζήσω!».