Εξάδυμα υποδέχθηκε Οικογένεια, αρνούμενη την επιλεκτική έκτρωση

Η Κέρτνεϋ Γουόλντροπ και ο σύζυγός της Ερρίκος, υποδέχθηκαν έξι νέα μωράκια στην οικογένειά τους που αριθμούσε ήδη πέντε μέλη (γονείς και τρία τέκνα). Το ζεύγος, είπε ότι πάντοτε επιθυμούσαν μια μεγάλη οικογένεια, ήταν κατενθουσιασμένοι που προστέθηκαν τρία κοριτσάκια και τρία αγοράκια στη σύνθεση του σπιτικού τους, αλλά ήταν επίσης και αγχωμένοι. Τα ονόματά των νεογνών: Ρίβερς, Ράιαν, Ρόουλινγκς, Μπλου, Ταγκ και Λέικι. Τα εξάδυμα γεννήθηκαν πριν να ολοκληρωθούν οι 30 εβδομάδες κύησης και η ζωή τους βρέθηκε σε κίνδυνο από πολλές επιπλοκές. Παρόλα αυτά το ζεύγος επέλεξε να δώσει ζωή σε όλα τα παιδιά του, ενάντια στις αποθαρρυντικές πιθανότητες.

Ήμουν τρομοκρατημένη έως θανάτου, παραδέχθηκε η μητέρα, είμαι μια μικροκαμωμένη, εύθραυστη κοπέλα και οι πρώτες μου σκέψεις ήταν για το πως θα μπορούσα να φέρω στη ζωή έξι βρέφη χωρίς να συμβεί κάτι σε αυτά ή σε εμένα. Αντιμετώπισα μεγάλο φόβο. Δεν γνωρίζαμε τι έπρεπε να κάνουμε ή να σκεφθούμε.

 six babies 02

 

Το ζεύγος γνωρίζεται από την εποχή που πήγαιναν μαζί στο Γυμνάσιο, παντρεύτηκαν το 2004 και είχαν ήδη τρεις γιους, τον Σέιλορ (τώρα 8 ετών) και τους Γουέϊλς και Μπρίτζ (δίδυμα, 5 ετών).

Αντιμετώπιζαν προβλήματα με αποβολές στα πρώτα στάδια των κυήσεων και προχώρησαν σε ιατρική θεραπεία γονιμότητας, η οποία τους επέτρεψε να συλλάβουν τα δίδυμα. Μετά από την κύηση αυτή, έχασαν άλλο ένα παιδί με αποβολή.

Ήταν τόσο πολύ απογοητευτικό, με τσάκιζε ότι μπορούσα να μείνω έγγυος πάρα πολύ εύκολα, αλλά δεν μπορούσα να ολοκληρώσω τις εγκυμοσύνες, παραδέχθηκε η Γουόλντροπ. Η εγκυμοσύνη αυτή μου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, αλλά με τις εμπειρίες που είχαν προηγηθεί, αντιλαμβανόμουν ότι αυτή η εξέλιξη (η πολύδυμη κύηση), οφειλόταν εν μέρει στο ιατρικό μου ιστορικό.

Μια θεραπεία γονιμότητας με περιορισμένη χρήση φαρμάκων, υποτίθεται ότι θα βοηθούσε το ζεύγος να επιτύχει άλλη μία εγκυμοσύνη, χωρίς το προβληματικό ενδεχόμενο να γεννηθούν περισσότερα από δύο μωρά τη φορά. Αλλά τον Μάιο του έτους 2017, ανακάλυψαν ότι περίμεναν έξι!

Οι κίνδυνοι ήταν πολύ υψηλοί τόσο για τα μωρά όσο και για τη μαμά τους. Για αντικειμενικούς λόγους εκτιμούσαν ότι τα βρέφη θα έρχονταν στον κόσμο πολύ πρόωρα, ενώ η μητέρα τους θα κινδύνευε από εγκεφαλικό επεισόδιο, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη εγκυμοσύνης (σάκχαρο) καθώς και άλλα προβλήματα. Οι ιατροί πρότειναν την επιλεκτική μείωση των μωρών που κυοφορούνταν, προχωρώντας στην έκτρωση ενός αριθμού εξ αυτών, ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα επιβίωσης των υπολοίπων. Οι γονείς αρνήθηκαν και αποφάσισαν να προσπαθήσουν για τη ζωή και των έξι μωρών.

 
six babies 03
 

Η πίστη μας στο Θεό είναι πάρα πολύ ισχυρή και ποτέ δεν διανοηθήκαμε να εξετάσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (σ.μ. της έκτρωσης κάποιων μωρών). Όμως και ο πιθανός κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος και κανένας ιατρός δεν μπορούσε να μας εξασφαλίσει από το ό,τι θα αντιμετωπίζαμε. Ο κίνδυνος ήταν πραγματικός τόσο για μένα όσο και τα μωρά... αφήσαμε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως θα τα επέτρεπε ο Θεός και εναποθέσαμε όλη μας την ελπίδα και τους φόβους μας σε Εκείνον. Ενώ ο κίνδυνος ήταν παρόν, ο Θεός μας ηρέμησε, παραδέχθηκε η Γουόλντροπ.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2017, η μητέρα οριστικά περιορίστηκε στο κρεβάτι περίπου στις 24 εβδομάδες κύησης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον πρόωρο τοκετό. Κατά την Αμερικανική εορτή των Ευχαριστιών, νοσηλευόταν ήδη και οι ιατροί την προετοίμαζαν για την άφιξη των εξαδύμων.

Στις 29 εβδομάδες και έξι ημέρες κύησης, τα μωράκια γεννήθηκαν με  Καισαρική τομή, αφού προηγουμένως "έσπασαν τα νερά". Έχασε πολύ αίμα και χρειάστηκε μετάγγιση. Τα παιδάκια, ζύγιζαν λίγο περισσότερο από ένα κιλό το κάθε ένα, αλλά τα πήγαν "καλά" και δεν χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής περισσότερο από λίγες μόνο ημέρες. Στις 3 Φεβρουαρίου, σε ηλικία μόλις  2 μηνών, ήδη 2 από τα κοριτσάκια, η Ρίβερς και η Ρόουλινγκ, ήταν σε θέση να μεταφερθούν στο σπίτι τους. Στις 17 Φεβρουαρίου, το τρίτο κοριτσάκι η Ράιαν, αντάμωσε τις αδελφές της. Ενώ μέχρι τις 23 του ίδιου μήνα και τα έξι παιδιά βρίσκονταν πλέον με τα μεγαλύτερα αδέλφια και τους γονείς τους.

Τώρα πιά είναι όλα τριών μηνών (σ.μ. το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στις αρχές του έτους 2018), τα μωρά είναι καλά στην υγεία τους και μεγαλώνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Είμαστε ευλογημένοι πέρα από όσο θα μπορούσαν να περιγράψουν οι λέξεις, και  πολύ ενθουσιασμένοι ώστε να προχωρήσουμε στη ζωή μας με  όλα αυτά τα γλυκά θαυματάκια που μας έστειλε ο Ουρανός, αναφωνεί η Γουόλντροπ.

   

Πηγή: liveaction.org

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko