Ο Τιμ ζει! (Tim lebt!)

                         

Μας κοίταξε κατευθείαν με τα μπλε του μάτια, μας χαμογέλασε, και τον ερωτευτήκαμε αμέσως... και... ήταν μια καταπληκτική στιγμή...

Αισθανθήκαμε έντονα ότι εκείνος μας επέλεξε και ότι ήταν πολύ ευτυχισμένος" 0,21

Ο Τιμ επέζησε από την έκτρωσή του στην 25η εβδομάδα. Το ότι είναι εν ζωή είναι ένα θαύμα.

Στην πράξη, η δυνατότητα να δώσουμε πίσω τον Τιμ υπήρχε ανά πάσα στιγμή και ο καθένας θα το καταλάβαινε, εάν το κάναμε. Για εμάς, όμως, δεν τέθηκε ποτέ το ζήτημα. Είμαστε πάντοτε πεπεισμένοι ότι ο Τιμ είναι μέλος της οικογένειάς μας και δεν θα μπορούσαμε έτσι απλά να τον αφήσουμε.

Είναι ένας - πραγματικά - απίστευτος άνθρωπος. Εκπέμπει αυτή την δύναμη, την θέληση για ζωή, την ενέργεια - είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο αυτό που έχει.

Ο Τιμ έγραψε ιστορία στην ιατρική ως το "μωρό του Όλντενμπουργκ". Η επιβίωσή του άνοιξε στην Γερμανία μία μεγάλη συζήτηση και αντιπαράθεση σχετικά με τις εκτρώσεις σε προχωρημένο στάδιο κύησης.

Όταν γεννήθηκε... τον άφησαν αρχικά στην άκρη, τυλιγμένο με σεντόνια. Ο Τιμ όμως δεν σταμάτησε να αναπνέει. Όταν μετά από εννέα ώρες άλλαξε η βάρδια, το νέο προσωπικό του νοσοκομείου αποφάσισε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για να διατηρηθεί στη ζωή. Έτσι, κλήθηκε η παιδιατρική ομάδα, η οποία έλαβε τα απαραίτητα μέτρα.

Δυστυχώς δεν μπορεί να εκφραστεί πολύ καλά, αλλά παρ' όλα αυτά καταλαβαίνω αμέσως τι θέλει. Από το πως θα με κοιτάξει, ή θα μου δείξει μια λέξη στην Νοηματική, ή θα με σπρώξει προς το σημείο που θέλει να πάω.

Οι γιατροί πίστευαν πως μάλλον δεν θα ξεπερνούσε το πρώτο έτος της ζωής του. Πάντα εξέπληττε όλους τους γιατρούς με την μάχη που έδινε για να επιστρέψει στη ζωή μετά από διάφορες ασθένειες, όπως πνευμονία κ.α. Ε, λοιπόν κάνεις δεν περίμενε ότι θα γινόταν πλέον 18 χρονών.

Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η ζωή με ένα ανάπηρο παιδί είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί, ότι υποφέρεις ή δεν μπορείς πια να κάνεις πολλά πράγματα που έκανες πριν, ότι δηλαδή δεν αξίζει η ζωή να την ζεις.

Μπορώ μόνο να τονίσω σε όλο τον κόσμο πως αξίζει να την ζεις, πως είναι μια ωραία ζωή. Έχουμε πολλή ευτυχία και ζήσαμε τόσα ωραία πράγματα μαζί με τα παιδιά μας. Αυτή την όμορφη εμπειρία δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είχα χάσει.

 

Σιμόνη και Μπέρνχαρντ Γκουίντο (Simone & Bernhard Guido)

με την Κάτριν Σάντ (Kathrin Schadt)

Ο Τιμ ζει! (Tim lebt!)

Πως ένα αγόρι, το οποίο δεν έπρεπε να υπάρχει, μας άνοιξε τα μάτια.

Εκδόσεις adeo

 

Πηγή: https://youtu.be/FuLJ76mtNi8

 

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Ιωάννα-Μαρία Παναγιωτοπούλου, η οποία έκανε την μετάφραση.

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko