Ο κατασκευαστής των χαπιών για την άμβλωση δηλώνει ότι ''διαθέτει εκατομμύρια από αυτά τα επικίνδυνα χάπια'', έτοιμα να σκοτώσουν τα μωρά

  

Lifenews.com

Micaiah Bilger, 11 Μαΐου 2022

Ουάσιγκτον

Μια κλινική εκτρώσεων στην πόλη της Νέας Υόρκης σχεδιάζει να κερδοσκοπήσει επιπλέον σε βάρος των απελπισμένων γυναικών, πουλώντας περισσότερα χάπια για τις αμβλώσεις, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανατρέψει τη Roe v.Wade αυτό το καλοκαίρι.

Η Danco Laboratories, ο κύριος παραγωγός του φαρμάκου για τις αμβλώσεις Mifeprex στις ΗΠΑ, δήλωσε στο ABC News αυτή την εβδομάδα ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση. Το Mifeprex, ή μιφεπριστόνη, χρησιμοποιείται για τη θανάτωση αγέννητων μωρών έως και τη 10η  εβδομάδα εγκυμοσύνης, αναστέλλοντας την δράση της ορμόνης προγεστερόνη που διατηρεί την εγκυμοσύνη.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε αυξημένο κύμα ζήτησης», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης αμβλώσεων στη Νέα Υόρκη. «Η προσφορά μας θα είναι σταθερή και άφθονη».

Το τέλος της  Roe φαίνεται πιθανό, και οι ακτιβιστές τόσο υπέρ της ζωής όσο και υπέρ των αμβλώσεων αναγνωρίζουν ότι οι νόμοι υπέρ της ζωής σταματούν τις αμβλώσεις και σώζουν αγέννητες ζωές. Ωστόσο, η πίεση για επέκταση της  φαρμακευτικής άμβλωσης διογκώνεται και γίνεται επικίνδυνο πρόβλημα, καθώς θέτει σε κίνδυνο τις μητέρες και τα αγέννητα μωρά τους.

Οι υπέρμαχοι της ζωής ανησυχούν ότι τα φάρμακα για την άμβλωση θα πωλούνται ή θα εισάγονται λαθραία και παράνομα στις πολιτείες που απαγορεύουν τις αμβλώσεις μόλις ανατραπεί η Roe. Σε αντίθεση με τις χειρουργικές αμβλώσεις, τα φάρμακα για την άμβλωση είναι πιο εύκολο να αποκρυβούν και «ένας γιατρός δεν θα μπορούσε με βεβαιότητα να καταλάβει εάν η γυναίκα πήρε το φάρμακο ή αν απέβαλε αυτόματα, εκτός αν του το βεβαίωνε η ίδια», σύμφωνα με το ABC News.

Πέρυσι, η κυβέρνηση Biden άρχισε να επιτρέπει την πώληση φαρμάκων για τις αμβλώσεις μέσω ταχυδρομείου χωρίς άμεση ιατρική επίβλεψη, παρά τους αυξημένους κινδύνους για τις γυναίκες. Η αλλαγή διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τις έγκυες μητέρες αλλά και  τους άνδρες που ενδεχομένως τις κακοποίησαν σεξουαλικά να αποκτήσουν τα φάρμακα και να προκαλέσουν την έκτρωση των αγέννητων μωρών.

Τώρα,η Danco θέλει η κυβέρνηση Biden να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη διάθεση των φαρμάκων για την άμβλωση απαιτώντας να τα χορηγούν τα φαρμακεία.  Ο FDA επιτρέπει τη συνταγογράφηση του φαρμάκου μέσω τηλεραντεβού και την ταχυδρομική αποστολή στο σπίτι της εγκύου. Ωστόσο, τουλάχιστον 19 πολιτείες έχουν θεσπίσει νόμους που απαιτούν τη φυσική παρουσία του κλινικού ιατρού κατά τη χορήγηση του φαρμάκου στην έγκυο.

Ο εκπρόσωπος της Danco αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες για την εταιρεία του, περιγράφοντάς την ως έχουσα «μέτρια κερδοφορία» και λέγοντας ότι δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεται σε ιδιώτες επενδυτές όπως είχε στην αρχή της θητείας της. Η εταιρεία αρνήθηκε να δημοσιεύσει την ετήσια παραγωγή φαρμάκων της, σύμφωνα με το ABC News.

 Οι ιδιώτες επενδυτές που στήριξαν την Danco περιελάμβαναν μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο: τον Warren Buffett, τον George Soros και την οικογένεια Packard, σύμφωνα με έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ το 2001.

Μια πρόσφατη ανάλυση της Live Action News διαπίστωσε ότι τα φάρμακα για την άμβλωση είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, με πωλήσεις κοντά στα 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μιφεπριστόνη χρησιμοποιείται τώρα για περισσότερες από τις μισές εκτρώσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του Ινστιτούτου Guttmacher τον Φεβρουάριο. Το 2020, το φάρμακο ήταν υπεύθυνο για το 54% όλων των θανάτων των αγέννητων μωρών από άμβλωση, αυξημένο σε σχέση με το  39 % το 2017, διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα υπέρ των αμβλώσεων.

Τα φάρμακα για την άμβλωση είναι επικίνδυνα και μπορεί να είναι θανατηφόρα  και για τη μητέρα εκτός από το αγέννητο μωρό της. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο FDA έχει συνδέσει τη μιφεπριστόνη με τουλάχιστον 26 θανάτους γυναικών και 4.000 σοβαρές επιπλοκές, μεταξύ των ετών 2000 και 2018. Ωστόσο, υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο FDA σταμάτησε να απαιτεί την αναφορά μη θανατηφόρων επιπλοκών από τη μιφεπριστόνη. Οπότε τα νούμερα είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερα.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο στο περιοδικό «Health Services Research and Managerial Epidemiology», διαπίστωσε «σημαντικό» κενό στις αναφορές σχετικά με τις επιπλοκές της άμβλωσης από τη μιφεπριστόνη.

Μια άλλη μελέτη του 2021 από το Ινστιτούτο Charlotte Lozier κατέληξε ότι το ποσοστό των επισκέψεων που σχετίζονται με την άμβλωση, στο τμήμα επειγόντων, από γυναίκες που έλαβαν το φάρμακο,  αυξήθηκε περισσότερο από 500% μεταξύ 2002 και 2015. Και μια μελέτη του 2009  με τίτλο «Άμεσες επιπλοκές μετά από το  φαρμακευτικό σε σύγκριση με το χειρουργικό τερματισμό της εγκυμοσύνης», στο «Μαιευτική και Γυναικολογία», διαπίστωσε ποσοστό επιπλοκών περίπου 20% για τις φαρμακευτικές σε σύγκριση με 5,6% για τις χειρουργικές αμβλώσεις. Οι αιμορραγίες και οι ημιτελείς αμβλώσεις ήταν από τις πιο συχνές επιπλοκές.

Οι υποστηρικτές της ζωής έχουν εκφράσει ανησυχίες και σχετικά με τις «επιχειρήσεις αμβλώσεων με αλληλογραφία», διότι διευκολύνουν τους βιαστές και τους διακινητές γυναικών, να εξαναγκάζουν τα θύματά τους να κάνουν έκτρωση στα αγέννητα μωρά τους. Μελέτες δείχνουν μια ισχυρή σχέση μεταξύ του εξαναγκασμού, της κακοποίησης και της άμβλωσης. Χωρίς προσωπική επίσκεψη σε ένα γιατρό, είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους γυναικολόγους να ελέγξουν αυτές τις γυναίκες για κακοποίηση.

 

Πηγή: lifenews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko