Εκτεταμένη συγκάλυψη για τις επιπλοκές των εκτρώσεων που γίνονται στο σπίτι σύμφωνα με νέα δεδομένα


Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»:
Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο θέσπισε τον  Μάρτιο του 2020 νόμο που προβλέπει οι γυναίκες, κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19, να μπορούν να κάνουν αμβλώσεις στο σπίτι, λαμβάνοντας χάπια, προκειμένου να αποφύγουν την επίσκεψη σε κλινική και την πιθανή έκθεση στο κορονοϊό. (1). Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν οι φωνές στο Η.Β, αλλά και αλλού, που προειδοποιούσαν πως η υποτιθέμενη «υποστήριξη της ασφάλειας και της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών» θα οδηγούσε, εκτός από τη θανάτωση του αγέννητου παιδιού, και στην εκμετάλλευση και κακοποίηση της ίδιας της γυναίκας. Λυπούμαστε που και στην Ελλάδα μετά την πρόσφατη κατάργηση του άρθρου 305 του Ποινικού κώδικα που απαγόρευε την διαφήμιση της άμβλωσης, η διαδικτυακή προώθηση του εκτρωτικού χαπιού δε διώκεται πλέον και οι γυναίκες και τα παιδιά τους βρίσκονται στα ανελέητα χέρια  των διαδικτυακών και «οικείων» εκμεταλλευτών τους.

________________

21 Ιανουαρίου, 2021

Συντάχθηκε από το Right to Life UK

Δημοσιεύτηκε στο NEWS

Επιπλοκές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η αιμορραγία, η διάτρηση της μήτρας ή / και η σηψαιμία μετά από μια έκτρωση στο σπίτι έχουν πιθανότατα δηλωθεί εξαιρετικά ελλιπώς,  σύμφωνα με νέα κυβερνητικά στοιχεία  από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση, κατόπιν αντίστοιχου αιτήματος, δήλωσε ότι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2020 – δηλαδή τους τρεις πρώτους μήνες μετά τη νομιμοποίηση  των φαρμακευτικών αμβλώσεων στο σπίτι-,  διεξήχθησαν 23.061 αμβλώσεις  και αναφέρθηκε μία και μόνον επιπλοκή μετά από αυτές….

Όπως δήλωσε η βουλευτής, η Sally-Ann Hart, η οποία ήταν και η πρώτη που μελέτησε τα σοβαρά αυτά τα δεδομένα: «Αυτό σημαίνει ότι το μέσο ποσοστό επιπλοκών των εκτρώσεων που γίνονται από γιατρούς και αφορούν την ίδια ηλικία κύησης, τα τελευταία πέντε χρόνια, ήταν πάνω από δεκαεπτά φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό επιπλοκών των αμβλώσεων που γίνονται στο σπίτι από τις γυναίκες μόνες τους, με τα χάπια ».

«Αυτό δεν είναι μόνο εξαιρετικά απίθανο - ότι οι επιπλοκές είναι τόσο πολύ μειωμένες στο  οικιακό σε σχέση με το ιατρικό περιβάλλον – αλλά όπως θα μπορούσαν να πουν κάποιοι, "είναι  γελοίο".»

Τα στοιχεία που δήλωσε η κυβέρνηση υποδηλώνουν είτε ότι οι αμβλώσεις που γίνονται στο σπίτι με φάρμακα που λαμβάνει η γυναίκα χωρίς κλινική επίβλεψη είναι πολύ  λιγότερο επικίνδυνες από τις ιατρικές αμβλώσεις με κλινική επίβλεψη - ένα συμπέρασμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις γυναικολογικές κλινικές στην Αγγλία και την Ουαλία - ή υποδηλώνουν πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την αξιοπιστία της καταγραφής και της αναφοράς των επιπλοκών στα περιστατικά των αμβλώσεων στο σπίτι.

Ορισμένοι ανώτεροι πολιτικοί έχουν μιλήσει έξω από τα δόντια για τους πολλούς κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι γυναίκες από τις μη εποπτευόμενες αμβλώσεις  με χάπια στο σπίτι.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο, η βαρόνη Philippa Stroud επέκρινε την κυβέρνηση διότι έκανε παρακινδυνευμένες παραχωρήσεις επιτρέποντας τις επικίνδυνες και επιβλαβείς εκτρώσεις στο σπίτι στο πλαίσιο της δράσης «Προστασίας του NHS» κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Είπε ότι η απόφαση να επιτραπεί η άμβλωση με «χάπια μέσω ταχυδρομείου» ή «στο σπίτι» αντιπροσωπεύει τη «μεγαλύτερη αλλαγή στο νόμο για τις αμβλώσεις από το 1967 και έγινε χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο ή δημόσια διαβούλευση».


Αστυνομικές έρευνες και εξαναγκασμός

Η βαρόνη Stroud τόνισε ότι «υπάρχουν τουλάχιστον 52 περιπτώσεις γυναικών που έχουν επίσημα καταγγελθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίες έλαβαν εκτρωτικά χάπια από το ταχυδρομείο ευρισκόμενες σε κύηση μεγαλύτερη των 10 εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένης και μιας περίπτωσης όπου το αγέννητο παιδί ήταν σε κύηση 28 εβδομάδων (πέραν το νομικού ορίου της έκτρωσης και ενώ το παιδί έχει δυνατότητα να  επιζεί κανονικά εκτός μήτρας) ».

Ένα  e-mail που διέρρευσε, απεσταλμένο από μία  περιφερειακή προϊσταμένη Μαία (Regional Chief Midwife) προς στο  NHS England and NHS Improvement,  σχετικά με τους «αυξανόμενους κινδύνους» που αφορούν την έκτρωση στο σπίτι  αποκάλυψε ότι μια γυναίκα κατάφερε να δώσει χάπια άμβλωσης ακόμη και σε έγκυες 32 εβδομάδων οπότε ενεργοποιήθηκαν  «3 αστυνομικές έρευνες […] που συνδέονται με αυτά τα περιστατικά », μία από τις οποίες κατέληξε να μετατραπεί σε έρευνα για δολοφονία «καθώς υπάρχει σοβαρή υποψία ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό» μετά την χρήση από την γυναίκα των υπηρεσιών «έκτρωσης στο σπίτι».

Παράλληλα με τις ιατρικές επιπλοκές της έκτρωσης στο σπίτι, η βαρόνη κατήγγειλε την πιθανότητα κακοποίησης και εξαναγκασμού, που όμως είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί χωρίς την προσωπική επικοινωνία με τη γυναίκα.

Μια σειρά από μυστικές έρευνες  με επικεφαλής τον Kevin Duffy, ο οποίος ήταν προηγουμένως διευθυντής στην κλινική παροχής  αμβλώσεων MSI Reproductive Choices, αποκάλυψε πώς ένας αριθμός γυναικών κατάφεραν να προμηθευτούν εκτρωτικά χάπια για τα παιδιά τους  προσποιούμενες ότι ήταν οι ίδιες έγκυες. Άλλες γυναίκες στην έρευνα κατάφεραν να λάβουν εκτρωτικά χάπια μετά το νόμιμο όριο χρήσης τους των 10 εβδομάδων.

Η εκπρόσωπος της pro-life οργάνωσης Right To Life UK, Catherine Robinson, δήλωσε: «Υπάρχουν τόσα πολλά προφανή και σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τις αμβλώσεις στο σπίτι και εκτός κλινικής επιτήρησης. Και είναι πολύ σοβαρό ότι πιθανότατα τα ποσοστά επιπλοκών αποκρύπτονται επικίνδυνα».

«Η έντονη αντίθεση μεταξύ του αριθμού των επιπλοκών που εμφανίζονται μετά από χειρουργικές αμβλώσεις σε κάποια κλινική,  σε σύγκριση με αυτές που γίνονται έξω από αυτό το περιβάλλον χωρίς ιατρική επίβλεψη, δηλαδή τις αμβλώσεις στο σπίτι, είτε υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την αναφορά επιπλοκών στο σπίτι ή ότι υπάρχει μια σοβαρή παράβλεψη στα πρότυπα ασφαλείας στις κλινικές αμβλώσεων στην Αγγλία και την Ουαλία».

«Προφανώς, όλες οι αμβλώσεις είναι θανατηφόρες για τα αγέννητα μωρά, αλλά για άλλη μια φορά, εκείνοι που πιέζουν ώστε οι  εκτρώσεις στο σπίτι να γίνουν μόνιμα αποδεκτές από το νόμο, το πράττουν έχοντας πλήρη γνώση των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται και οι  γυναίκες. Σε αντίθεση με τη ρητορική τους, πως όλα γίνονται για την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών, οι πάροχοι αμβλώσεων όπως οι BPAS και MSI Reproductive Choices, δε φαίνεται να δείχνουν καμία ιδιαίτερη ανησυχία ή ενδιαφέρον για εκείνες... Αντίθετα φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την επέκταση της πρόσβασης των γυναικών στην άμβλωση, ανεξάρτητα από την επίδραση που έχει αυτή η τακτική στην υγεία τους ».

Παραπομπές:

1. https://www.bbc.com/news/newsbeat-52092131

 

Πηγή: pregnancyhelpnews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko