Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων προειδοποιεί τις γυναίκες για τη σχέση της έκτρωσης με τον καρκίνο του μαστού

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων προειδοποιεί τις γυναίκες για τη σχέση της έκτρωσης με τον καρκίνο του μαστού

 


20 Οκτωβρίου 2020.

Από Quentin Van Meter, MD, FCP, Πρόεδρο

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα περιστατικά καρκίνου του μαστού έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο και 1 στις 8  γυναίκες των ΗΠΑ θα έλθουν αντιμέτωπες με αυτή  τη διάγνωση. Αναγνωρίζοντας τον Οκτώβριο ως μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, το «American College of Pediatricians» (ACPeds) προειδοποιεί τις γυναίκες για το γεγονός ότι η προαποφασισμένη διακοπή της εγκυμοσύνης (έκτρωση) συνδέεται άμεσα με την αύξηση του καρκίνου του μαστού.

Η Dr. Jane Anderson, συγγραφέας της επίσημης τοποθέτησης του ACPeds για το θέμα με τίτλο: «Αναπαραγωγικές “επιλογές”  και κίνδυνος για τον καρκίνο του μαστού» (1) δήλωσε: «Η διακοπή (έκτρωση) σε μια εγκυμοσύνη πριν από τον 8ο μήνα κύησης, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο των γυναικών για καρκίνο του μαστού. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη νόσο εντοπίζεται στις γυναίκες που κάνουν έκτρωση το πρώτο τους παιδί και σε εκείνες που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού».

Πολλές μελέτες από όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει τη σχέση του καρκίνου του μαστού με την έκτρωση. Η προκλητή διακοπή κύησης παρεμποδίζει την κανονική ωρίμανση των κυττάρων του μαστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και εμποδίζει τα κύτταρα του μαστού να αναπτύξουν αντίσταση στον καρκίνο. Η προκλητή έκτρωση εγκαταλείπει στην πράξη τα κύτταρα του μαστού σε κατάσταση αυξημένης ευαισθησίας. Αντίθετα, κάθε παιδί που ολοκληρώνει την ενδομήτρια διάπλασή του και κάθε μήνας θηλασμού του  βρέφους, προστατεύει τις γυναίκες από την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Αξιόλογοι ιατρικοί οργανισμοί βασίστηκαν σε μελέτες με σημαντικά μεθοδολογικά λάθη για να καταφέρουν να αρνηθούν τη σχέση της έκτρωση με τον καρκίνο του μαστού. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πλήρη δήλωση της θέσης του ACPeds.(2)

Παραπομπές:

(1) https://acpeds.org/position-statements/reproductive-choices-of-young-women-affecting-future-breast-cancer-risk

(2) https://acpeds.org/position-statements/reproductive-choices-of-young-women-affecting-future-breast-cancer-risk

 

Πηγή: acpeds.org

 

Σχετικά άρθρα

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» είναι ένα κίνημα Υπέρ της Ζωής του Αγέννητου παιδιού (Pro-life).

Βασική αρχή του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» είναι η επιστημονική θέση ότι αρχή της ανθρώπινης ζωής είναι η πρωταρχική στιγμή της σύλληψης (δηλ. της γονιμοποιήσεως του ωαρίου από το σπερματοζωάριο).

Η ανθρώπινη ζωή που δημιουργείται τη στιγμή της γονιμοποίησης, ως μονοκύτταρος ζυγώτης, είναι ήδη άνθρωπος και αξίζει ως άνθρωπος την τιμή και την προστασία.

Οποιαδήποτε καταστροφική δράση επί της ανθρώπινης ζωής, είτε άμεσα με τη μορφή μηχανικής ή χημικής ή άλλης (π.χ ακτινοβολίας κλπ.) επέμβασης, είτε έμμεσα με τη μορφή στέρησης των υποστηρικτικών της ζωής λειτουργιών, που αφορούν τον νεοσχηματισθέντα άνθρωπο, και σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης αυτού (ως ζυγωτού, μοριδίου, βλαστοκύστης, πρώιμα εμφυτευμένου εμβρύου ή επόμενου σταδίου ανάπτυξης έως και τον τοκετό), η οποία οδηγεί σε καταστροφή και τερματισμό της ζωής του, συνιστά αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και είναι πράξη που προσβάλλει άμεσα το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή.

Το κίνημά μας για λόγους επιστημονικούς και με βάση την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε τέτοια πρακτική και υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή από τη στιγμή της γονιμοποίησης.</p style="text-align: justify;">

Βοήθησε και εσύ το έργο του «Αφήστε με να ζήσω!».