Οι επιστήμονες δημιουργούν «επιτυχώς» έμβρυο από κύτταρα συγχρόνως ανθρώπου και πιθήκου

 

Μια επιστημονική εφαρμογή που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους….

Παρ 23 Απριλίου 2021

LifeSiteNews

Από τον Calvin Freiburger

23 Απριλίου 2021 (LifeSiteNews) - Σε μια ανησυχητική νέα εξέλιξη στον βιολογικό πειραματισμό, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα υβριδικό έμβρυο που αποτελείται από κύτταρα ανθρώπου και πιθήκου.

«Ο σχηματισμός χιμαιρικών οργανισμών μεταξύ των ειδών με  τη χρήση ανθρωπίνων πολυδύναμων βλαστοκυττάρων (Human Pluripotent Stem Cells, hPSCs) είναι μια απαραίτητη εναλλακτική λύση για την αξιολόγηση της πολυδυναμικότητας των hPSC in vivo, και μπορεί να αποτελέσει μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για ποικίλες εφαρμογές αναγεννητικής ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας οργάνων και ιστών για μεταμόσχευση», διαβάζουμε στην περίληψη της δημοσίευσης στο περιοδικό Cell. «Αποδείξαμε ότι τα hPSCs επέζησαν, πολλαπλασιάστηκαν και δημιούργησαν αρκετές περι- και πρώιμα μετα-εμφυτευτικές κυτταρικές σειρές, μετά την εμφύτευσή τους μέσα σε έμβρυα πιθήκων».

Οι υπερασπιστές της έρευνας υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να μάθουμε  να αναπτύσσουμε βιώσιμα ανθρώπινα όργανα για να σώσουμε τους χιλιάδες που πεθαίνουν κάθε χρόνο ευρισκόμενοι σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων, αφού η ανάπτυξή τους μέσα σε έμβρυα χοίρων και προβάτων ήταν μέχρι στιγμής αναποτελεσματική.

Ωστόσο, πολλοί σοβαροί επιστήμονες εξακολουθούν να έχουν ηθικούς προβληματισμούς….

«Η πρώτη μου ερώτηση είναι: Γιατί;» ρωτά ο Kirstin Matthews του Rice University's Baker Institute. «Νομίζω ότι το κοινό θα προβληματιστεί και έχω επίσης την άποψη ότι απλώς βιάζουμε την επιστήμη χωρίς να κάνουμε μια σωστή συζήτηση για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε».

«Πρέπει το έμβρυο να λογίζεται ως ανθρώπινο εφόσον έχει σημαντικό ποσοστό ανθρωπίνων κυττάρων σε αυτό;» συνεχίζει. «Ή θα πρέπει να θεωρείται όπως και ένα ζώο; Ή ως κάτι άλλο: Και σε  ποιο σημείο ανάπτυξης παίρνετε κάτι και το χρησιμοποιείτε για τα όργανά του, μήπως όταν αρχίζει να σκέφτεται και να έχει λογική;»

Ο βιοηθικός του Stanford Hank Greely, έγραψε ότι βρήκε μεν τη μελέτη αποδεκτή, αλλά εντόπισε έναν άλλο πιθανό κίνδυνο που μπορεί να ακολουθήσει: τη δημιουργία χιμαιρικών οργανισμών ζώου με ανθρώπινα αναπαραγωγικά κύτταρα. «Κανείς δεν θέλει  να δει πιθήκους να περιφέρονται έχοντας μέσα τους ανθρώπινα ωάρια και ανθρώπινο σπέρμα», προειδοποίησε. «Επειδή αν ένας πίθηκος με ανθρώπινο σπέρμα συναντήσει έναν πίθηκο με ανθρώπινα ωάρια, κανείς δεν θα θέλει ένα ανθρώπινο έμβρυο μέσα στη μήτρα ενός πιθήκου…»

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko