Η πρόεδρος της Live Action προς τον ΟΗΕ: «Η άμβλωση είναι παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος»

   

Live Action

Από τη Nancy Flanders,

20 Νοεμβρίου 2023

Η πρόεδρος και ιδρύτρια της οργάνωσης υπέρ του αγέννητου παιδιού “Live Action”, Lila Rose, μίλησε στη Διατλαντική Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, σε τιμητική εκδήλωση για την 75η  επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (UDHR).


Παραθέτουμε τα βασικά σημεία της ομιλίας της:

«Όταν τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησαν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (Universal Declaration of Human Rights, UDHR) το 1948, ο κόσμος βρισκόταν σε μεγάλο αναβρασμό. Είχε ζήσει την φρικαλεότητα και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου το 1945 και όσα διαπράχθηκαν εναντίον του εβραϊκού λαού και των πολιτικών αντιφρονούντων. Ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος μετά από αυτά. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν. Οι άνθρωποι έγιναν σκλάβοι, χρησιμοποιήθηκαν για καταναγκαστικά έργα και ανθρώπινους πειραματισμούς, κατά τις ιδιοτροπίες των απαγωγέων τους. Βασανίστηκαν σκληρά και ταπεινώθηκαν σαν να ήταν χειρότεροι από ζώα. Δολοφονήθηκαν».


Σήμερα η δολοφονία γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα

Και συνέχισε: «Η Οικουμενική Διακήρυξη των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν δημιουργήθηκε ως «μια ακαδημαϊκή άσκηση», αλλά ως «μια ισχυρή απάντηση στις μεγαλύτερες φρικαλεότητες και τις σοβαρότερες και συστηματικότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν στη σύγχρονη ιστορία». Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε σε περισσότερους από 20 εκατομμύρια θανάτους. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 6 εκατομμυρίων Εβραίων που σκοτώθηκαν από τους Ναζί. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν εκατομμύρια ακόμη δολοφονίες υπό την ηγεσία του Ιωσήφ Στάλιν και του Μάο Τσε Τουνγκ.

Επρόκειτο για «δολοφονία σε βιομηχανική κλίμακα».

Σήμερα, οι δολοφονίες σε βιομηχανική κλίμακα συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο μέσω των αμβλώσεων, επειδή όπως οι Ναζί δεν κατανοούσαν την ανθρώπινη ιδιότητα των Εβραίων, έτσι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αγνοεί την ανθρώπινη φύση των αγέννητων  ατόμων.

«Πολλοί από τους ισχυρούς της γης σήμερα υποστηρίζουν ότι ένας άνθρωπος στη μήτρα δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι ζωή, δεν αξίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που κατονομάζονται στη Διακήρυξη. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι κάποιος πρέπει να περάσει από το «μαγικό γεννητικό κανάλι»  για να αποκτήσει την ανθρωπιά του. Πόσο γελοίο.»

«Η ζωή, συνέχισε, δεν ξεκινά από τη γέννηση αλλά από τη γονιμοποίηση, όπως έχει αποδειχθεί από την επιστημονική έρευνα. Οι αγέννητοι άνθρωποι – τα έμβρυα  - είναι ανθρώπινα όντα και επομένως ξεχωριστά άτομα.»


Η Διακήρυξη δηλώνει ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή

Η Ρόουζ συνέχισε: «σύμφωνα με το άρθρο 3 της Διακήρυξης, «Καθένας έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια του ατόμου του». Σύμφωνα με το άρθρο 6, «Καθένας έχει το δικαίωμα να αναγνωρίζεται ενώπιον του νόμου και παντού ως πρόσωπο». Σύμφωνα με το άρθρο 7, «Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και δικαιούνται χωρίς καμία διάκριση ίση προστασία από το νόμο».

Επίσης: «Το προοίμιο της Διακήρυξης αναφέρει ότι τα δικαιώματα που απαριθμούνται σε αυτή, αφορούν «όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας». «Η αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων όλων των μελών της ανθρώπινης οικογένειας είναι το θεμέλιο της ελευθερίας , δικαιοσύνης και ειρήνης στον κόσμο».

Εφόσον λοιπόν υπάρχουν όντως ανθρώπινα δικαιώματα εξίσου για όλους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή, γιατί δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπινα παιδιά σκοτώνονται κάθε χρόνο απλώς και μόνο λόγω της θέσης τους – στην κοιλιά της μητέρας τους;

«Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια: κάθε χρόνο, παγκοσμίως, 70 εκατομμύρια παιδιά σφάζονται με έκτρωση. Η άμβλωση είναι, μακράν, η χειρότερη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των τελευταίων 50 χρόνων, μια αδικία που είναι σε εξέλιξη και που λίγοι σήμερα αναγνωρίζουν. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα μέλη αυτού του σπουδαίου θεσμού, που είναι τα Ηνωμένα Έθνη, υποστηρίζουν και δικαιολογούν αυτή την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Διεκδικώντας για τα αγέννητα παιδιά

Επειδή τα θύματα των αμβλώσεων δεν έχουν κανένα τρόπο να μιλήσουν για τον εαυτό τους, απαιτούν από εκείνους που έχουν ήδη γεννηθεί να μιλήσουν για αυτά.

«Δεν μπορούν να οργανώσουν μία συγκέντρωση, δεν μπορούν να ψηφίσουν, δεν μπορούν να διαδηλώσουν», είπε η  Ρόουζ. «… Είναι μωρά  που μεγαλώνουν στις μήτρες των μητέρων τους και η μήτρα, που θα έπρεπε να είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, ένας τόπος ανάπτυξης και αγάπης, έχει γίνει μια εμπόλεμη ζώνη».


Δεν υπάρχει «δικαίωμα» στο φόνο

Και η Ρόουζ συνέχισε: «Είναι επειδή το αγέννητο παιδί δεν μπορεί να μιλήσει, γι΄αυτό οι γεννημένοι - οι ισχυροί - κατάφεραν να καταπατήσουν τα δικαιώματά τους. Ποιοι είναι οι ευφημισμοί που χρησιμοποιούνται στην ευγενική κοινωνία για να συγκαλύψουν τη βάναυση πραγματικότητα της άμβλωσης; Ακόμη και η λέξη «άμβλωση» είναι πολύ «καθαρή» για τη βάναυση, αφύσικη πράξη που σκοτώνει έναν άνθρωπο.

Χρησιμοποιούνται οι όροι: «Φροντίδα για την αναπαραγωγική υγεία». «Δικαιώματα των γυναικών». «Το δικαίωμα της επιλογής». «Σωματική αυτονομία».

  • Η «υγειονομική περίθαλψη» δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα να βλάψεις ένα παιδί — αυτό είναι απαράδεκτο.
  • «Τα δικαιώματα των γυναικών» δεν περιλαμβάνουν το δικαίωμα να σκοτώσουν ένα μικρό κορίτσι στη μήτρα, αυτό είναι μία γελοιότητα.
  • Το «δικαίωμα στην επιλογή» δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα να «επιλέξουμε» να δολοφονήσουμε ένα παιδί — αυτό είναι καταστροφικό.
  • Η «σωματική μου αυτονομία» δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα να καταστρέψω το σώμα κάποιου άλλου! Αυτό είναι αδιανόητο!

Πώς πιστέψαμε τόσα γελοία ψέματα;»


Η Διακήρυξη είναι κατά της απάνθρωπης μεταχείρισης

Η Ρόουζ σημείωσε ότι η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλώνει πως «Κανείς δεν πρέπει να κρατείται στη σκλαβιά ή σε υποτέλεια. Η δουλεία και το δουλεμπόριο απαγορεύονται σε όλες τις μορφές τους» και «Κανείς δεν θα υπόκειται ούτε θα υποβάλλεται σε βασανιστήρια ή σε σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία».

Ωστόσο, η άμβλωση υποστηρίζεται πλήρως από τα Ηνωμένα Έθνη παρά το γεγονός ότι παραβιάζει όλα αυτά τα δικαιώματα.

«Η άμβλωση όχι μόνο παραβιάζει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού στη ζωή,  αλλά παραβιάζει επίσης το δικαίωμα του παιδιού να είναι ελεύθερο από τη δουλεία και το δικαίωμά του να είναι ελεύθερο από βασανιστήρια.

Η άμβλωση επιτρέπει στους γεννημένους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τους αγέννητους ανθρώπους ως ιδιοκτησία, ως εμπορεύματα που μπορούν να δημιουργούνται και να σκοτώνονται κατά βούληση. Κατασκευάζονται στο εργαστήριο για έρευνα και πειραματισμό και τα μέρη του σώματός τους πωλούνται.

Η ίδια η άμβλωση είναι μια μορφή βασανιστηρίου κατά την οποία «τα παιδιά υπόκεινται συστηματικά στις χειρότερες πράξεις βίας που μπορούμε να φανταστούμε. Παράδειγμα είναι η άμβλωση με τη μέθοδο «διαστολής και εκκένωσης (D&E) ή αλλιώς άμβλωση με τεμαχισμό, που είναι η ποιο συνηθισμένη διαδικασία άμβλωσης που χρησιμοποιείται στο δεύτερο τρίμηνο, σε μωρά 14 έως 22 εβδομάδων.

Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός εισάγει έναν μεγάλο καθετήρα αναρρόφησης στη μήτρα και τον ενεργοποιεί, αδειάζοντας το αμνιακό υγρό. Αφού αφαιρεθεί το αμνιακό υγρό, χρησιμοποιεί μια λαβίδα - ένα όργανο σύλληψης με σειρές από αιχμηρά «δόντια» - για να πιάσει και να τραβήξει τα χέρια και τα πόδια του ζωντανού μωρού, αφαιρώντας ένα προς ένα τα άκρα από το σώμα του παιδιού. Κατόπιν συνεχίζει και πιάνει τα έντερα, τη σπονδυλική στήλη, την καρδιά, τους πνεύμονες και όλα τα άλλα μέρη του σώματος του μωρού. Το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας είναι συνήθως να βρει, να πιάσει και να συνθλίψει το κεφάλι του μωρού. Αφού αφαιρέσει τα κομμάτια του κρανίου του παιδιού, ο γιατρός που κάνει την έκτρωση, κάνει απόξεση για να ξύσει τη μήτρα και να αφαιρέσει τον πλακούντα και τυχόν εναπομείναντα μέρη του μωρού.

Στη συνέχεια, συλλέγει όλα τα μέρη του μωρού και τα επανασυναρμολογεί για να     βεβαιωθεί ότι υπάρχουν δύο χέρια, δύο πόδια και ότι όλα τα κομμάτια του έχουν αφαιρεθεί.

Πολλές αμβλώσεις δεν είναι απλοί φόνοι: Η άμβλωση D&E είναι μία βασανιστική, κακοποιητική δολοφονία.

Εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα της Οικουμενικής Διακήρυξης δεν ισχύουν για τα ανθρώπινα πλάσματα στη μήτρα, τότε δεν ισχύουν για κανέναν. Καλούμε τον ΟΗΕ να αντιμετωπίσει τις αμβλώσεις ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ορίσει ψήφισμα για τον τερματισμό τους.»

Και η πρόεδρος της Live Action τελείωσε την ομιλία της δηλώνοντας: «Η άμβλωση, στον πυρήνα της, αποτελεί καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος».

 

Πηγή: liveaction.org

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko