Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Είναι φόνος η άμβλωση. Δεν επιτρέπεται να εξαναγκάζουμε τους γιατρούς να συμμετέχουν σε αυτή

Ο ειδικός αρχίατρος αναπαραγωγής του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Όλεγκ Απολίχιν. Πηγή: lipetskmedia.ru

Ο ειδικός αρχίατρος αναπαραγωγής του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί ότι οι αμβλώσεις δεν μπορούν πλέον να διενεργούνται στα κρατικά ιατρικά ιδρύματα.

Ο ειδικός αρχίατρος αναπαραγωγής του Υπουργείου Υγείας της Ρωσική Ομοσπονδίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Govorit Moskva» («Εδώ Μόσχα») δήλωσε ότι δεν επαρκεί να αποκλείσουμε τις αμβλώσεις από το σύστημα υποχρεωτικής ασφαλίσεως. Είναι απαραίτητο να παύσουν να είναι της μόδας. Επίσης, είναι απαραίτητο να ιδρύσουμε ειδικά κέντρα, όπου οι γιατροί θα αποκαλούνται abortmacher, ενώ οι εγχειρήσεις τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης δεν θα αποτελούν μέρος της ιατρικής βοήθειας.

«Θεωρώ ότι αμβλώσεις δεν θα πρέπει να γίνονται μέσα στα ιατρικά ιδρύματα. Γι΄αυτό θα πρέπει να ιδρυθούν κλινικές αμβλώσεων, όπως παλαιότερα, που ανήκαν στο σύστημα Διευθύνσεως του Ομοσπονδιακού Συστήματος Εκτελέσεως Ποινών, και όπου γινόντουσαν οι αμβλώσεις. Ναι, βεβαίως, και θα γίνονται από ιατρικό προσωπικό. Αλλά δεν είναι ιατρική βοήθεια. Σε τι συνίσταται εδώ η βοήθεια; Να εξαναγκάζουμε γιατρό να συμμετάσχει σε μια αμαρτωλή (για τους θρησκευόμενους) πράξη, στο φόνο; Σήμερα πραγματοποίησε μια επέμβαση, έσωσε μια ζωή, και να, έρχεται μια γυναίκα και αναγκάζεται να σκοτώνει. Πολλοί γιατροί δεν επιθυμούν να το κάνουν και θα πρέπει να έχουν επιλογή. Σε αυτά τα ιδρύματα, τις κλινικές αμβλώσεων, θα πρέπει να εργάζονται άνθρωποι, οι οποίοι τα δέχονται αυτά, οι abortmacher, αλλά, με συγχωρείτε, δεν είναι γιατροί αυτοί. Είναι άνθρωποι με πτυχίο ιατρικής», δήλωσε στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους ο Όλεγκ Απολίχιν.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος επί των σχέσεων Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαδίμηρος Λεγκοΐντα σχολιάζοντας στον λογαριασμό του στο Telegram τα λεγόμενα του ειδικού αρχίατρου αναπαραγωγής, επεσήμανε ότι οι δημοσιογράφοι, αντί να συζητήσουν ένα σοβαρό θέμα, παρουσίασαν τα λεγόμενα του Απολίχιν έτσι, ώστε να προκαλέσουν αίσθηση, επικεντρώνοντας στις κλινικές αμβλώσεων και το ενδεχόμενο εντάξεως αυτών στο Ομοσπονδιακό Σύστημα Εκτελέσεων Ποινών.

«Αποτέλεσμα ήταν, όλα τα υπόλοιπα, που είπε ο καθηγητής Απολίχιν, να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, εξαιτίας των απροκάλυπτα προκλητικών τίτλων. Η Εκκλησία είχε επανειλημμένως δηλώσει παλαιότερα ότι οι γιατροί, οι οποίοι σύμφωνα με τα θρησκευτικά τους πιστεύω ή τις εσωτερικές πεποιθήσεις δεν επιθυμούν να πραγματοποιούν εγχειρίσεις τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μην τις κάνουν. Ωστόσο, η γνώμη του καθηγητή Απολίχιν, ενός σπουδαίου ειδικού στον τομέα της αναπαραγωγής, γιατρού με πολυετή προϋπηρεσία αλλά και ανθρώπου με σταθερή θέση ως πολίτη, περιορίσθηκε σε μια μόνον και καθόλου κεντρική θέση», τόνισε ο Βλαδίμηρος Λεγκοΐντα.

Ο Πρόεδρος του εν λόγω Συνοδικού Τμήματος κάλεσε τους συναδέλφους του δημοσιογράφους να μεταφέρουν στον αναγνώστη αντικειμενικές πληροφορίες επί διαφόρων επικαίρων ζητημάτων, και όχι να επιδίδονται σε clickbait.

«Έχω την τιμή να γνωρίζω τον Όλεγκ Ιβάνοβιτς και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι καθημερινά σώζει την υγεία και τη ζωή πολλών και εξαιτίας αυτού χαίρει μεγάλου σεβασμού τόσο των ασθενών, όσο και των συναδέλφων του», πρόσθεσε ο Λεγκοΐντα.

Τον Νοέμβριο 2020 συμπληρώνεται εκατονταετία από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη Ρωσία. Αυτό συνέβη στις 16 Νοεμβρίου 1920, σύμφωνα με τον Ορισμό της Λαϊκής Επιτροπής Υγείας και της Λαϊκής Επιτροπής Δικαιοσύνης «Περί τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης». Η ΕΣΣΔ αναδείχθηκε στην πρώτη χώρα, όπου νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις.

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko