ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ PFIZER για το εμβόλιο του COVID-19: «Δεν επιτρέπεται ο θηλασμός, να αποφύγετε την εγκυμοσύνη για 2 μήνες, άγνωστες οι επιπτώσεις στη γονιμότητα.»

(https://www.instagram.com/p/CIa9_6hpbs_/)


Δεν επιτρέπεται ο θηλασμός

Αποφύγετε την εγκυμοσύνη για 2 μήνες,

Άγνωστες  οι επιπτώσεις στη γονιμότητα.

Το έγγραφο οδηγιών ασφαλείας του εμβολίου που εκδόθηκε  από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει «Για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, η εγκυμοσύνη πρέπει να αποκλείεται πριν από τον εμβολιασμό»

Από: Dorothy Cummings McLean, Παρ 4 Δεκεμβρίου 2020

WESTMINSTER, Αγγλία, 4 Δεκεμβρίου 2020 (LifeSiteNews) –

Η κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες ασφαλείας για το νέο εμβόλιο κορωνοϊού που υποδεικνύει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες και παιδιά. Επιπλέον, δηλώνει ότι είναι άγνωστο τι επίδραση θα έχει το εμβόλιο COVID-19 mRNA στη γονιμότητα.

Το δεκασέλιδο φύλο οδηγιών προς τους υγειονομικούς με τίτλο «Reg 174 Information for UK Healthcare Professionals» περιγράφει το εμβόλιο, τον τρόπο αποθήκευσης, αραίωσης και χορήγησης, καθώς και τις  μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για τον έλεγχο του εμβολίου αυτού. Για να είναι αποτελεσματικό, το εμβόλιο προβλέπεται να χορηγηθεί σε δύο δόσεις. Στην ενότητα που ονομάζεται «Γονιμότητα, κύηση και γαλουχία», το φυλλάδιο οδηγιών  λέει ότι «δεν υπάρχουν καθόλου  ή  είναι περιορισμένα τα δεδομένα» που αφορούν στο εμβόλιο. Επομένως, δεν συνιστάται η χρήση του για εγκύους γυναίκες.

«Δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι μελέτες τοξικότητας στην αναπαραγωγική ικανότητα των ζώων. Το εμβόλιο COVID-19 mRNA BNT162b2 δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», αναφέρει ο οδηγός στην ενότητα 4.6.

«Για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, η εγκυμοσύνη πρέπει να αποκλείεται πριν από τον εμβολιασμό.»

Ο οδηγός συμβουλεύει επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να αποφύγουν να μείνουν έγκυες για τους δύο πρώτους μήνες μετά τις λήψεις του εμβολίου Covid-19.

«Επιπλέον, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να συμβουλεύονται ώστε να αποφεύγουν την εγκυμοσύνη για τουλάχιστον 2 μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους», αναγράφεται.

Το φύλο οδηγιών προειδοποιεί πως έχει δυνατότητα να πει μόνο ένα πράγμα σχετικά με την επίδραση του εμβολίου στη γονιμότητα: δεν ξέρουν εάν έχει επίδραση ή όχι.

«Είναι άγνωστο εάν το εμβόλιο COVID-19 mRNA BNT162b2 έχει αντίκτυπο στη γονιμότητα», αναφέρει.

Ο οδηγός σημειώνει ότι η ασφάλεια του εμβολίου δοκιμάστηκε σε δύο κλινικές μελέτες. Στην πρώτη μελέτη συμμετείχαν 60 άτομα ηλικίας 16 έως 55 ετών και η δεύτερη αφορούσε περίπου 44.000 άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Οι πιο συχνές αρνητικές  εκδηλώσεις του εμβολίου σε άτομα άνω των 16 ετών ήταν «πόνος στο σημείο της ένεσης» (στο μυ), που εμφανίστηκε σε ποσοστό άνω του 80%, κόπωση (άνω του 60%), κεφαλαλγία (πάνω από 50%), μυαλγίες (άνω του 30%), ρίγη (πάνω από 30%), πόνος στις αρθρώσεις (πάνω από 20%) και πυρετός (πάνω από 10%). Σύμφωνα με το φύλλο  οδηγιών, αυτές οι παρενέργειες «ήταν συνήθως ήπιες ή μέτριες σε ένταση» και εξαφανίστηκαν μετά από μερικές ημέρες.

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko