Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates επιχορηγεί δημοσιογράφους για να δημοσιεύουν άρθρα υπέρ της άμβλωσης στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης

 

16 Δεκεμβρίου 2021

Γράφτηκε από το Right to Life UK

Δημοσιεύτηκε στα NEWS

“Είναι ατυχές γεγονός ότι το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates αποφάσισε να διοχετεύσει τόσο μεγάλο κεφάλαιο για να πληρώνει ανθρώπους να γράφουν κάτι που είναι προπαγάνδα «υπέρ της επιλογής», προωθώντας τη νεοαποικιακή ιδέα ότι η άμβλωση είναι μια λύση για τη φτώχεια και την πολιτική αστάθεια.”

Right to Life UK (Δικαίωμα στη Ζωή, Ηνωμένο Βασίλειο) . Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates πληρώνει δημοσιογράφους για να διεξάγουν προπαγάνδα υπέρ των αμβλώσεων στα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει το Innovation in Development Reporting Grant, ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης  μέσων ενημέρωσης που λειτουργεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας.

Ένα από τα έργα που λαμβάνει αυτή την επιχορήγηση ονομάζεται  «Πρόσβαση στην άμβλωση στις ζώνες Κρίσης και Συγκρούσεων» και  στελεχώνεται από τους Jill Filipovic & Nichole Sobecki. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των «υποτροφιών», την Journalism Grants, το έργο επικεντρώνεται στο Μπαγκλαντές, την Κολομβία, τη Νιγηρία, σε συνεργασία με ονομαστά ευρωπαϊκά συστήματα ενημέρωσης, όπως το περιοδικό New Statesman και το Paris Match. Ο προϋπολογισμός είναι στις 20.000 €.

 
Αλλαγή θέσης με προώθηση της άμβλωσης;

Το 2014, η Μελίντα Γκέιτς επικρίθηκε επειδή ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα «αποφάσισε να μην χρηματοδοτήσει (σ.σ εμφανώς….) τις αμβλώσεις». Είχε τότε εκφράσει την άποψή της ότι «πρέπει να δώσουμε σε όλες τις γυναίκες τις πληροφορίες και τα μέσα για να προγραμματίσουν και να βάλουν σε τάξη τις εγκυμοσύνες τους με τρόπο ασφαλή και υγιή που θα είναι κατάλληλος για εκείνες». Και συνέχισε: «Αυτή η προσέγγιση είναι απλή, αλλά λειτουργεί και σώζει ζωές. Το ζήτημα της άμβλωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί χωριστά».

Υποστήριξε τότε ότι «η αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων  σε συνδυασμό, (δηλ. της αντισύλληψης και της άμβλωσης) θα επιβραδύνει την πρόοδο για δεκάδες εκατομμύρια γυναίκες».

«Εστιάζω σε ένα πράγμα,  έγραφε τότε… Στην ευκαιρία να βοηθήσω ουσιαστικά δεκάδες εκατομμύρια γυναίκες δίνοντάς τους πρόσβαση στις πληροφορίες και τα μέσα που χρειάζονται για να προγραμματίσουν τις οικογένειές τους». «Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο για τις γυναίκες  παρέχοντας τους φροντίδα πριν το τοκετό, τα αντισυλληπτικά που έχουν ανάγκη, ενώ επιμελούμαστε τη σωστή φροντίδα και διατροφή για τα νεογνά και πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε».

Φαίνεται όμως πως τώρα υπάρχει μια αλλαγή προτεραιοτήτων στο Ίδρυμα, που συνδέεται πιθανώς με την απασχόληση στο  Ίδρυμα της Dana Hovig, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της κλινικής παρόχου αμβλώσεων Marie Stopes International (τώρα 'MSI Reproductive Choices') από το 2013 έως το 2019. Ένα άρθρο στο  «Inside Philanthropy» περιέγραψε την Hovig ως «μία από τους λίγους ηγέτες που μπόρεσαν να προβάλλουν αντίλογο με επιτυχία απέναντι στους Gates και να τηρήσουν απόσταση ασφαλείας».

Μια εκπρόσωπος του Right To Life UK, η Catherine Robinson, δήλωσε: «Ενώ η ελευθερία της έκφρασης και μάλιστα του Τύπου είναι κάτι που πρέπει πάντα να τιμάται, είναι ατυχές γεγονός ότι το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates αποφάσισε να διοχετεύσει τόσο μεγάλο κεφάλαιο για να πληρώσει ανθρώπους να γράψουν κάτι που είναι ουσιαστικά προπαγάνδα «υπέρ του δικαιώματος της επιλογής», προωθώντας τη νεοαποικιακή ιδέα ότι η άμβλωση είναι μια λύση για τη φτώχεια και την πολιτική αστάθεια. Τα χρήματά τους θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν για την προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων υποστηρίζοντας τις εγκύους».

 

Πηγή: pregnancyhelpnews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko