Απορρίψτε την Έκθεση Matic. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκοπεύει να ορίσει την άμβλωση ως «Ανθρώπινο Δικαίωμα»

Παρακαλούμε  υπογράψτε την διαμαρτυρία εδώ:

https://citizengo.org/en-row/ot/202737-european-parliament-intends-declare-abortion-right

 


Από:
CitizenGO  27/05/2021

Στις 7 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει για τη λεγόμενη «Έκθεση Matic» στην οποία μεταξύ άλλων η άμβλωση ορίζεται ως «ανθρώπινο δικαίωμα».

Η έκθεση έχει τον επίσημο τίτλο "Η κατάσταση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των δικαιωμάτων στην ΕΕ υπό την οπτική της υγείας των γυναικών".

Η πιο σοβαρή πτυχή αυτής της έκθεσης είναι ότι θεωρεί την άμβλωση «ανθρώπινο δικαίωμα» και την υποστηρίζει χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό:

Η έκθεση «ζητά την άρση των εμποδίων» για την πρόσβαση στην άμβλωση, όπως τις «περιόδους αναμονής», αντιτίθεται στην «άρνηση της ιατρικής περίθαλψης βάσει προσωπικών πεποιθήσεων», στην «παροχή συμβουλών» ή σε οποιαδήποτε «εξουσιοδότηση τρίτων» (βλέπε γονέων…).

Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν πως η άμβλωση - καθώς και η υγειονομική περίθαλψη - είναι θέματα αποκλειστικής δικαιοδοσίας των κρατών μελών και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει εξουσιοδότηση για αυτά.

Εάν εγκριθεί η Έκθεση Matic, δεν θα αποτελεί απλά μια έντονη παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία των κρατών μελών, αλλά θα οδηγήσει  και στην  επιβολή πολιτικών "άμβλωσης κατόπιν απαίτησης των γυναικών" χωρίς περιορισμούς. Για παράδειγμα, εάν η άμβλωση θεωρηθεί ανθρώπινο δικαίωμα, η πρόσφατη πολωνική απαγόρευση της ευγονικής άμβλωσης θα τεθεί σε αναστολή.

Αλλά η άμβλωση δεν είναι το μόνο  αμφιλεγόμενο ζήτημα σε αυτήν την αμφισβητούμενη έκθεση. Ακολουθεί μια σύνοψη των κυριότερων σημείων:

  • Η έκθεση Matic ζητά την κατάργηση του δικαιώματος της αντίρρησης συνείδησης του ιατρικού προσωπικού. Ο στόχος του Matic Report είναι να καταστήσει αδύνατο για τους επαγγελματίες γιατρούς να αντιταχθούν στη δολοφονία ενός ανθρώπου με άμβλωση για λόγους συνειδήσεως. Σύμφωνα με την έκθεση, η άρνηση της άμβλωσης από έναν υγειονομικό θα θεωρηθεί «άρνηση ιατρικής περίθαλψης». Έτσι, εάν ένας γιατρός αποφασίσει να πει ΟΧΙ στην άμβλωση, αυτό θα σημάνει το τέλος της καριέρας του.
  • Προωθείται η άμβλωση και η αντισύλληψη για τα κορίτσια «ανεξάρτητα από την ηλικία τους » και χωρίς τη γονεϊκή συγκατάθεση.
  • Προωθείται η καθοδήγηση σε ζητήματα « ΛΟΑΤ και ταυτότητας φύλου» από το δημοτικό σχολείο χωρίς να υπάρχει ενημέρωση ή να απαιτείται  η  γονεϊκή συγκατάθεση.
  • Προωθούνται οι μη αναστρέψιμες αποκαλούμενες χειρουργικές επεμβάσεις «αλλαγής φύλου», ακόμη και επί ανηλίκων που υποστηρίζονται από τα συστήματα δημόσιας υγείας.
  • Γίνεται παρέμβαση σε αυτό που βρίσκεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των κρατών μελών και είναι ο καθορισμός και η διαχείριση των εθνικών συστημάτων υγείας τους και των εθνικών επιλογών πολιτικής για την υγεία.


Η Έκθεση Matic είναι ίσως το πιο επιθετικό πρόγραμμα προώθησης σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων που παρουσιάστηκε ποτέ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πολλές ομάδες έχουν ήδη λάβει θέση εναντίον της έκθεσης αυτής όμως άλλες την υποστηρίζουν με ενθουσιασμό. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η ριζοσπαστική και ιδεολογική έκθεση είναι να καταψηφισθεί.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται έντονες πιέσεις από ισχυρές διεθνείς ομάδες για να συμμορφωθεί  με την ατζέντα των αμβλώσεων.

Το CitizenGO χρειάζεται τη βοήθειά σας για να επιδείξει μια παγκόσμια κινητοποίηση και πλειοψηφία υπέρ της ζωής που αντιτίθεται πλήρως στην άμβλωση  και ενθαρρύνει την απόρριψη  της πίεσης υπέρ της αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής

Με την υπογραφή αυτής της καμπάνιας θα είναι σαν να αποστέλλετε ένα email διαμαρτυρίας στους αναποφάσιστους ευρωβουλευτές ώστε να μην υπερψηφίσουν την έκθεση.

the matic report 01


Το κείμενο της διαμαρτυρίας προς τους Ευρωβουλευτές:

Αγαπητοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Σας γράφω με ανησυχία διότι πληροφορήθηκα τις λεπτομέρειες της «Έκθεσης Matic» που θα συζητηθούν στη σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2021.

  • Η έκθεση παρεμβαίνει στην αποκλειστική δικαιοδοσία των κρατών μελών σχετικά με τον καθορισμό και τη διαχείριση των εθνικών συστημάτων υγείας τους καθώς και των εθνικών τους επιλογών της πολιτικής υγείας, όπως ορίζεται στο άρθρο 168 παράγραφος 7 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) .
  • Παραβλέπει το δικαίωμα αντίρρησης συνείδησης, σε αντίθεση με, μεταξύ άλλων,το ψήφισμα 1763 (2010) - "Το δικαίωμα αντίρρησης συνείδησης στη νόμιμη ιατρική περίθαλψη", που εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  • Προσπαθεί επίσης να εισαγάγει την αναγνώριση ενός «δικαιώματος στην άμβλωση», παρόλο που δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα, ούτε μπορεί να προέλθει από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιθέτως, με βάση τη Διάσκεψη του Καΐρου του 1994, τα κράτη έχουν δεσμευτεί να «μειώσουν την προσφυγή στην άμβλωση» και να «λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποφύγουν την άμβλωση».
  • Και, το πιο σημαντικό, λάβετε υπόψιν πως κάθε άμβλωση διακόπτει μια αθώα ανθρώπινη ζωή.

Ως εκ τούτου, σας ζητώ να ψηφίσετε ΟΧΙ στην έκθεση που δεν έχει νομική βάση και βλάπτει σοβαρά τα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται στον Χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Παρακαλούμε  υπογράψτε την διαμαρτυρία εδώ:

https://citizengo.org/en-row/ot/202737-european-parliament-intends-declare-abortion-right?dr=1459475

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα:


Matic Report: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2021-0169_EN.pdf


Analysis of Matic Report from Political Network for Values: https://politicalnetworkforvalues.org/en/2021/05/the-political-network-for-values-denounces-the-radical-matic-report-and-calls-the-members-of-the-committee-to-recover-the-core-values-of-the-european-union/

 

Πηγή: https://citizengo.org/en-row/ot/202737-european-parliament-intends-declare-abortion-right


 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko