Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας: Προσπάθεια φίμωσης τής ελεύθερης έκφρασης για τις εκτρώσεις

 

1. Απαγόρευση τής ελεύθερης πληροφόρησης στην Ελλάδα τού 2020

2. Οι "αντισκοταδιστές", οι μέθοδοί τους και η... αστρολογία που προωθούν

3. Όταν "φύλακες" τών HOAXES φιμώνουν με ιδεοληπτικά HOAXES

1. Παραπλανητικός τίτλος

2. Πότε έχει το έμβρυο εγκεφαλικά κύματα

3. Οι... 4 ημέρες λάθος που χτυπάει η καρδιά

4. Αντιφάσεις στο ίδιο τους το άρθρο για την αίσθηση του πόνου

5. Το σύνολο τών οργάνων κατά την 8η εβδομάδα

6. Μετρώντας τους με τα δικά τους μέτρα και σταθμά

7. Πόσο "ορθολογικά" είναι τα επιχειρήματα αυτών τών "ορθολογιστών";

4. Συμπέρασμα

5. Τι ισχύει στην Ελληνική νομοθεσία περί Εκτρώσεων

6. Η πρώτη απάντηση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω"


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι αρθρογράφοι τών "Ελληνικών HOAXES" κατασκευάζουν ιδεοληπτικά παραπλανητικά άρθρα, στρατευμένοι σε προσπάθεια φίμωσης απόψεων στις οποίες διαφωνούν. Θα θυμίσουμε το άρθρο τους για το Άγιο Φως, στο οποίο τους συλλάβαμε να έχουν εκούσια παραποιήσει τα ντοκουμέντα, για να κάνουν το άσπρο μαύρο! Τώρα ξαναχτυπούν με νέο παραπλανητικό άρθρο, αυτή τη φορά, με στόχο να φιμώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας για τη φασιστική απαγόρευση τής πληροφόρησης τού κόσμου στο θέμα τών εκτρώσεων, που έλαβε χώρα στα μέσα τού Ιανουαρίου 2020, όταν με φασιστικό τρόπο αφαιρέθηκε με ανυπόστατες δικαιολογίες η ακόλουθη διαφήμιση από 17 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.


1. Απαγόρευση τής ελεύθερης πληροφόρησης στην Ελλάδα τού 2020

Η παραπάνω ενημέρωση καταγγέλθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο από Φεμινιστικές οργανώσεις και τη Νεολαία τού ΣΥΡΙΖΑ, και με εντολή του υπουργείου Μεταφορών (μιας υποτιθέμενης Δημοκρατικής κυβέρνησης), δόθηκε εντολή να αποσυρθεί από τις αποβάθρες του Μετρό.

Νωρίτερα κύκλοι της ΣΤΑΣΥ που διαχειρίζεται το δίκτυο του Μετρό ανέφεραν στο skai.gr πως «ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο μιας διαφήμισης, η ΣΤΑΣΥ δεν μπορεί να την απαγορεύσει παρά μόνο αν αυτή προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Η συγκεκριμένη καμπάνια «Άσε με να ζήσω», κρίθηκε ότι δεν προκαλεί, καθώς δεν έχει και άμεση αναφορά στις αμβλώσεις».

Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε τα εξής:

«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση. Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους».

«Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (καταλήγει η ανακοίνωση) κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Ουσιαστικά δηλαδή, ο λόγος που το Υπουργείο υπέκυψε στις πιέσεις αντιδημοκρατικών κύκλων φίμωσης τής ελεύθερης έκφρασης αντιθέτων απόψεων, είναι ότι η αφίσα αυτή "διχάζει και προσβάλει τις γυναίκες".

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος πολίτης, απορίες σαν τις παρακάτω:

1. Σε τι "διχάζει" δηλαδή τις γυναίκες μια πληροφόρηση για διάφορες φάσεις τής ζωής τού εμβρύου; Μήπως κατά τη γνώμη του Υπουργείου, οι γυναίκες θα έπρεπε να έχουν ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΗ άποψη υπέρ τών εκτρώσεων, και δεν πρέπει να μάθουν γεγονότα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τις απόψεις τους; Δηλαδή Γκεμπελική πληροφόρηση μόνο από μία μεριά, και δεν πρέπει να πληροφορηθούν κάτι διαφορετικό από τις επιβεβλημένες απόψεις;

2. Σε τι δηλαδή "προσβάλλει" "τις" (sic) γυναίκες, αν μάθουν τι συμβαίνει με το έμβρυο; Σε τι τις προσβάλλει η προτροπή: "διάλεξε τη ζωή"; Είναι προσβολή να επιλέγει κάποια τη ζωή; Είναι προσβολή να επιλέγει να ΜΗΝ σκοτώσει το έμβρυο στη μήτρα της; Είναι προσβολή η επιλογή; Ή προσβάλλονται αυτές που τελικά το σκοτώνουν; Και αν όντως θεωρούν ότι αυτό που έκαναν είναι σωστό, τότε ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ, όταν βλέπουν κάποιες άλλες να έχουν διαφορετική άποψη; Τελικά μήπως η προσβολή είναι η μη ανοχή τών διαφορετικών απόψεων, από αυτές που επιβάλλουν οι Νεοταξίτες με φασιστικό τρόπο και απαγορεύσεις τής ελεύθερης πληροφόρησης;

3. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να απαγορευθεί ΚΑΘΕ φωνή αντίθετη από την επικρατούσα ιδεολογία τού κράτους; Μήπως θα έπρεπε να απαγορευθούν οι πολιτικές και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, για να μη διχάζουν τους πολίτες; Μήπως θα έπρεπε να καταπνίξουμε κάθε Δημοκρατική φωνή, για να μη νιώθουν "προσβεβλημένοι", όσοι δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα, από τις δικές τους ιδέες;

Μήπως θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να απαιτήσει την παραίτηση του Υπουργού του, για επίθεση κατά τής Δημοκρατίας και τής ελεύθερης πληροφόρησης;

2. Οι "αντισκοταδιστές", οι μέθοδοί τους και η... αστρολογία που προωθούν

Ταυτόχρονα με την επίθεση στην ελευθερία τής πληροφόρησης από το Υπουργείο, πλήθος "προοδευτικών" (υποτίθεται) ΜΜΕ, επιδόθηκαν σε ένα όργιο ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ κατά όσων δεν επιλέγουν το θάνατο τών εμβρύων ως λύση.

Σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν την αντίδραση τού κόσμου στη φασιστική ενέργεια αφαίρεσης τής πληροφόρησης από το Μετρο, άρχισαν λοιπόν τα εν λόγω ΜΜΕ να "στολίζουν" όσους διαμαρτυρήθηκαν για την αντιδημοκρατική αφαίρεση τής αφίσας από το Μετρό, με κοσμητικά επίθετα τού τύπου: "σκοταδιστές", "μεσαιωνιστές", "οπισθοδρομικοί", κλπ.

(Όχι, αυτοί κατά την κυβέρνηση, ΔΕΝ πειράζει να προσβάλλουν τους πολίτες με αντίθετες απόψεις, ενώ η αφίσα πληροφόρησης ήταν προσβολή για... "τις" γυναίκες!)

Όμως, ποιο τελικά ήταν το χαρακτηριστικό τού Δυτικού Μεσαίωνα (μια και εδώ στην Ανατολή επικρατούσε τότε η Ορθοδοξία και δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα);

1. Ο Δυτικός Μεσαίωνας κατέπνιγε τις αντίθετες φωνές μέσω τής Ιεράς Εξέτασης.

2. Ο Δυτικός Μεσαίωνας σκότωνε ανυπεράσπιστους πολίτες.

3. Ο Δυτικός Μεσαίωνας απαγόρευε την πληροφόρηση.

Βάσει τών χαρακτηριστικών αυτών, ποιος ταιριάζει στα παραπάνω χαρακτηριστικά, ώστε να χαρακτηρισθεί "μεσαιωνιστής";

Εμείς που δηλώνουμε "διάλεξε τη ζωή", ή αυτοί που με επιθετικό τρόπο εμμένουν στο θάνατο ανυπεράσπιστων εμβρύων; Εμείς που ΔΕΝ καταπνίξαμε καμία αντίθετη φωνή, ή αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες τού κόσμου; Εμείς που αποδεχόμαστε και συζητάμε ΚΑΘΕ πληροφόρηση, ή αυτοί που καταστρατηγούν τη Δημοκρατία, απαγορεύοντας την ελεύθερη πληροφόρηση του κόσμου, σε απλές επιστημονικές πληροφορίες που είχαν οι αφίσες του Μετρό;

Και το "κερασάκι στην τούρτα"; Η συντριπτική πλειονότητα τών ΜΜΕ που μάς χαρακτηρίζουν "σκοταδιστές" και "οπισθοδρομικούς", στις εφημερίδες, εκπομπές και ιστοτόπους τους, φιλοξενούν ανελειπώς... ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ! Σαν τον παρακάτω "φωταδιστικό" ιστότοπο, τού in.gr που στολίζει εμάς "σκοταδιστές", αλλά ο ίδιος παρουσιάζει την ακόλουθη εικόνα:


3. Όταν "φύλακες" τών HOAXES φιμώνουν με ιδεοληπτικά HOAXES

Η ομάδα τών "Ελληνικών HOAXES" έχει αναλάβει "εργολαβικά" το ξεκαθάρισμα τών ψευδών ειδήσεων στο Φέισμπουκ και αλλού. Και ομολογουμένως, συνήθως κάνουν καλά και ορθολογικά τη δουλειά τους. Όταν όμως πρόκειται για θέμα αντίθετο με τις δικές τους εμμονές και προκαταλήψεις, ο "ορθολογισμός" τους υποχωρεί, και δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο, το πρόσωπο τών φανατικών και ανορθολογιστών, που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους!

Όταν είδαν λοιπόν τον κόσμο να διαμαρτύρεται έντονα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για την αντιδημοκρατική αφαίρεση τής πληροφόρησης τού κόσμου στο Μετρό, και διαπίστωσαν ότι ο κόσμος αυτός, ανέλαβε να ΔΙΑΔΩΣΕΙ στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την αφίσα που με φασιστικό τρόπο προσπάθησε να φιμώσει το Υπουργείο, ως έξυπνοι άνθρωποι που είναι, αντιλήφθηκαν ότι το παιχνίδι τής φίμωσης είχε αποτύχει! Ήταν προφανές ότι δόθηκε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα στις πληροφορίες που δεν ήθελαν να γίνουν γνωστές στον κόσμο, επειδή εκθέτονταν οι προσωπικές τους ιδεοληψίες.

Ήταν ακόμα προφανές, ότι η αφαίρεση τής αφίσας από τους σταθμούς ήταν ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και κατάφορη παραβίαση τής ελευθερίας στην πληροφόρηση και στην έκφραση. Έπρεπε λοιπόν οι φίλοι μας από τα "Ελληνικά HOAXES" να βρουν κάποιο "άλλοθι", αφ' ενός για να δικαιολογήσουν τη φασιστική παρέμβαση, αφ' ετέρου για να βάλουν φρένο στις αναδημοσιεύσεις του Φέισμπουκ από τον διαμαρτυρόμενο κόσμο.

Η λύση ήταν να χαρακτηρίσουν ως "HOAX", ως "ψευδή ενημέρωση" την αφίσα, έστω και αν αυτό επιτυγχανόταν με ένα δικό τους ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!

Θα δούμε βέβαια στη συνέχεια, την δική τους παραπληροφόρηση στο άρθρο τους, αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε τον ανορθολογισμό τής ίδιας αυτής τής προσπάθειας, μια και ο Υπουργός, την αφίσα ΔΕΝ την κατέβασε ως "ψευδή ενημέρωση", αλλά ως "διχαστική και προσβλητική για τις γυναίκες"!

Το να σπεύδουν λοιπόν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ τα "Ελληνικά HOAXES" να δώσουν άλλοθι στην αντιδημοκρατική ενέργεια τού Υπουργού, δεν προσφέρει καμία απολύτως δικαιολογία στην αληθινή αιτία που τα αφαίρεσε: Φίμωση τής πληροφόρησης!

Ας δούμε λοιπόν τώρα, πώς οι "φύλακες τής παραπληροφόρησης", παραπληροφορούν τον κόσμο, και μάλιστα με ανορθολογικό τρόπο, στο δικό τους άρθρο - χέρι βοήθειας στην κατάπνιξη τής ενημέρωσης τού κόσμου.

Θα τους μετρήσουμε με το μέτρο που μετρούν αυτοί τους άλλους:

1. Παραπλανητικός τίτλος

Ξεκινάμε από τον ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ τους τίτλο: "Ψευδείς οι ισχυρισμοί της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων".

Η αφίσα τής καμπάνιας που βλέπετε πάνω-πάνω στο άρθρο μας, παρουσιάζει 4 ισχυρισμούς. Τα Ελληνικά HOAXES θεωρούν τον ένα ισχυρισμό ψευδή, τους δύο ισχυρισμούς ανακριβείς, και τον τέταρτο σωστό, γράφοντας:

"Ισχυρισμός 3: Από την 42η ημέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα. Αυτός είναι ο μοναδικός ισχυρισμός της αφίσας ο οποίος έχει μια δόση αλήθειας. Όντως στις 42 ημέρες της κύησης αρχίζει να εμφανίζεται ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο...".

Προσέξτε, ότι ενώ συμφωνούν στην ακρίβεια τών 42 ημερών, (και ανεξαρτήτως τών δικαιολογιών τους μετά, για τις οποίες θα δούμε μετά), λένε ότι "έχει μια δόση αλήθειας", και όχι την αλήθεια, ότι ο ισχυρισμός είναι ακριβέστατος.

Αφού λοιπόν ο τρίτος ισχυρισμός τής αφίσας είναι σωστός, ο τίτλος "ψευδείς "ΟΙ" ισχυρισμοί τής καμπάνιας κατά τών αμβλώσεων", είναι ψευδής και παραπλανητικός. Επειδή ακόμα και αν είχαν δίκιο για τα άλλα 3 σημεία που θίγουν, (που ΔΕΝ έχουν, όπως θα δείξουμε στη συνέχεια), ακόμα και τότε, θα έπρεπε από τον τίτλο να λείπει το οριστικό άρθρο: "οι", ο οποίος απορρίπτει ΟΛΕΣ τις δηλώσεις τής αφίσας.

Για να μην είναι παραπλανητικός ο τίτλος (αν είχαν δίκιο για τα άλλα 3 σημεία), θα έπρεπε να λέει: "ψευδείς ΚΑΠΟΙΟΙ ισχυρισμοί" και όχι "οι ισχυρισμοί".

Όπως μάλιστα θα δείξουμε, οι δύο ακόμα από τους ισχυρισμούς τής αφίσας, ΔΕΝ είναι "ψευδείς", ακόμα και σύμφωνα με τους ίδιους τους αρθρογράφους τών Ελληνικών HOAXES, αλλά "ανακριβείς", επειδή είναι πολύ περιληπτικοί.

Συνεπώς, ο τίτλος για να μην είναι παραπλανητικός, θα έπρεπε να γράφει: "ανακριβείς κάποιοι ισχυρισμοί" και κατά συνέπεια να ΜΗΝ χαρακτηρισθεί ως "HOAX".

Αλλά ο στόχος τους ήταν εξ αρχής να το βγάλουν "ψευδή πληροφόρηση", γι' αυτό έπρεπε οι ίδιοι να ξεκινήσουν με έναν ΨΕΥΔΗ ΤΙΤΛΟ το άρθρο τους! Ναι, απ' αυτούς τους παραπλανητικούς τίτλους που και οι ίδιοι καταδικάζουν. Από τους  τίτλους εκείνους που στοχεύουν να προκαταλάβουν τον αναγνώστη με ψευδείς δηλώσεις, και να εντυπωσιάσουν!

Πριν προχωρήσω, θέλω να ξεκαθαρίσω, επειδή ΔΕΝ είμαι Εμβρυολόγος, δεν θα ασχοληθώ καθόλου με την εξακρίβωση τής αλήθειας τών αριθμών που δίνουν τα Ελληνικά HOAXES ως ορθότερους από αυτούς τής αφίσας. Θα δεχθώ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ότι τα στοιχεία που δίνουν είναι αληθινά, και θα αναλύσω το άρθρο τους με βάση ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ και ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΚΡΙΣΗΣ τών άρθρων.

Σε πρώτη φάση λοιπόν, γνωρίζοντας ότι ο σκοπός τής αφίσας που αφαιρέθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο, είναι να πληροφορήσει τον κόσμο, για κάποια γεγονότα που συμβαίνουν κατά την ανάπτυξη τού εμβρύου, αναδιαμορφώνω την αφίσα με βάση ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ με ακρίβεια διατύπωσης:


Με βάση λοιπόν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ στοιχεία, η αφίσα αυτή που και κατ' αυτούς ΔΕΝ είναι πλέον "HOAX", θα συμφωνούσαν οι υπέρμαχοι τών εκτρώσεων, να δημοσιευθεί, στα πλαίσια μιας Δημοκρατικής πληροφόρησης του κόσμου;

2. Πότε έχει το έμβρυο εγκεφαλικά κύματα

Αλλά ας δούμε αναλυτικότερα τι γράφουν για τον ισχυρισμό: "πότε αρχίζει να έχει εγκεφαλικά κύματα το έμβρυο". Γράφουν:

"Από την 42η ημέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα. Αυτός είναι ο μοναδικός ισχυρισμός της αφίσας ο οποίος έχει μια δόση αλήθειας. Όντως στις 42 ημέρες της κύησης αρχίζει να εμφανίζεται ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε κανονική εγκεφαλική λειτουργία. Αυτή η εξέλιξη έρχεται κοντά στις 20 εβδομάδες.".

Προσέξτε, τον ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ τρόπο που γράφουν, ακόμα και για το σημείο στο οποίο συμφωνούν ότι είναι σωστό! Δεν έχουν το στοιχειώδες φιλότιμο να γράψουν ότι ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, αλλά γράφουν ΨΕΥΔΩΣ ότι "έχει μια δόση αλήθειας", υπονοώντας ότι και αυτό είναι λάθος!

Ενώ συμφωνούν για την ακρίβεια τής αναφοράς στις 42 ημέρες, αντί να μείνουν στην ψύχραιμη κρίση τής ΣΩΣΤΗΣ αυτής δήλωσης, επιχειρηματολογούν προσπαθώντας όχι να διακρίνουν αν η δήλωση είναι σωστή, αλλά να την μειώσουν, με δικές τους ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ!

Γράφουν: "ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε κανονική εγκεφαλική λειτουργία. Αυτή η εξέλιξη έρχεται κοντά στις 20 εβδομάδες".

Πού είδαν στην αφίσα να μιλάει για "κανονική εγκεφαλική λειτουργία"; Η δήλωση τής αφίσας ήταν λιτή και σαφής. ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ. Με ποιο δικαίωμα αναιρούν δικά τους πρόσθετα δεδομένα, που η αφίσα ΔΕΝ έγραφε;

Θέλοντας λοιπόν να βγάλουν λάθος τη δήλωση, και επειδή η δήλωση ήταν σωστή, έκαναν το σύνηθες τέχνασμα αυτών που θέλουν να παραπλανήσουν τον αναγνώστη τους: Βάζουν στο στόμα του άλλου κάτι που ο άλλος ΔΕΝ λέει, και μετά αναιρούν όχι αυτόν, αλλά αυτό που ΟΙ ΙΔΙΟΙ έγραψαν ότι είπε ο άλλος! Έτσι, παραπλανώντας ανθρώπους χωρίς ικανότητα κριτικής σκέψης, τους δίνουν την εντύπωση ότι ο άλλος αναιρέθηκε, και μπορούν να μιλούν χωρίς ντροπή για έναν ισχυρισμό "ο οποίος έχει μια δόση αλήθειας" (μόνο) ενώ πρόκειται για έναν  απόλυτα σωστό ισχυρισμό!

Αυτό είναι παραπλάνηση τού αναγνώστη και είναι ΗΟΑΧ. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας κύριοι τών "Ελληνικών HOAXES"!

3. Οι... 4 ημέρες λάθος που χτυπάει η καρδιά

Για τον πρώτο ισχυρισμό τής αφίσας γράφουν:

"Ισχυρισμός 1: “Στο αγέννητο παιδί από την 18η μέρα χτυπά η καρδία του”. Στα έμβρυα η καρδιά αρχίζει να χτυπάει στις 22-23 ημέρες ενώ η ροή αίματος ξεκινάει την 4η εβδομάδα. Ωστόσο είναι σκόπιμο να έχουμε υπόψιν μας πως σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης δεν μιλάμε για λειτουργικό καρδιαγγειακό σύστημα αλλά για μια συλλογή κυττάρων με ηλεκτρική δραστηριότητα. Εν ολίγοις μιλάμε για ιδιαίτερα πρώιμα στάδια ανάπτυξης των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού, γεγονός που καθιστά τη φράση “από τη 18η ημέρα χτυπάει η καρδιά του” παραπλανητική.".

Δεκτό! Εδώ να δεχθούμε ότι υπάρχει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ λάθος τής αφίσας. Η αφίσα γράφει ότι η καρδιά του εμβρύου ξεκινάει να χτυπάει την 18η ημέρα, ενώ το σωστό είναι την 24η ημέρα. (Γι' αυτό το διορθώσαμε στην πιο πάνω διορθωμένη αφίσα).

Ας σκεφθούμε όμως: Πόσο αλλάζουν την αλήθεια τών γεγονότων αυτές οι 4 ημέρες, συγκριτικά με τους 9 μήνες τής εγκυμοσύνης;

Ποιος θα προσπαθούσε να παραπλανήσει τον κόσμο με μια "παραπλανητική αφίσα", γράφοντας 4 μέρες διαφορετική εκκίνηση τής καρδιάς τού εμβρύου; Είναι ανόητο ακόμα και να το διανοηθεί κανείς! Δεν θα ήταν απλούστερο, να άφηνε ο υποτιθέμενος απατεώνας τις 4 αυτές ημέρες σωστά, αφού και οι 18 και οι 22 πρώτες ΗΜΕΡΕΣ τού εμβρύου, δεν κάνουν την παραμικρή διαφορά στο γεγονός ότι η καρδιά τού εμβρύου αρχίζει να χτυπάει  τόσο ενωρίς;

Δηλαδή αν η καρδιά χτυπάει την 18η ημέρα είναι επιχείρημα κατά τών εκτρώσεων, ενώ αν η καρδιά του αρχίζει να χτυπάει την 22η ημέρα, παύει να είναι επιχείρημα κατά τών εκτρώσεων;

Και τα "Ελληνικά HOAXES" συνεχίζουν επιχειρηματολογώντας για μια φορά ακόμα κατά τής αφίσας με τον ίδιο τρόπο όπως δείξαμε και πριν, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ αναίρεση σε δεδομένα που η αφίσα ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ! Για να αναιρέσει πράγματα που ΔΕΝ ειπώθηκαν και να παραπλανήσει τον αναγνώστη, ότι δήθεν κάτι αναιρεί.

Θα έφτανε να πει: "δεν είναι 18, αλλά 22 ημέρες". Ναι κύριοι, λάθος. Το μοναδικό τής αφίσας, και ΑΜΕΛΗΤΕΟ, χωρίς την παραμικρή επίπτωση στο γεγονός ότι η καρδιά αρχίζει να χτυπάει ΤΟΣΟ ΕΝΩΡΙΣ!

Πού έγραψε η αφίσα ότι δήθεν υπάρχει από τότε "λειτουργικό καρδιαγγειακό σύστημα" που λέτε εσείς; Γιατί προσθέτετε και αναιρείτε δικά σας πράγματα που η αφίσα ΔΕΝ έγραψε;

Μάλιστα ιδιαίτερα επιβαρυντικό εναντίον τών "Ελληνικών HOAXES", είναι η τελευταία τους πρόταση: "μιλάμε για ιδιαίτερα πρώιμα στάδια ανάπτυξης των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού, γεγονός που καθιστά τη φράση “από τη 18η ημέρα χτυπάει η καρδιά του” παραπλανητική".

Προσέξτε, ότι χαρακτηρίζουν "παραπλανητική" την πληροφορία τής αφίσας, ΟΧΙ επειδή είχε λάθος 4 ημέρες, αλλά... επειδή αναιρούν τα ΠΡΟΣΘΕΤΑ σχόλια που η αφίσα ΔΕΝ έγραφε!

Και καταλήγουν να παραπλανούν οι ίδιοι τον κόσμο, χαρακτηρίζοντας μία δήλωση ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ παραπλανητική, αφού η αφίσα πουθενά ΔΕΝ την έγραφε!

Αλλά επί τής ουσίας, θέλω με την ευκαιρία να πω κάτι ακόμα, για να δείξω τον ακόμα χειρότερο ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ τών ανθρώπων αυτών, που έχουν αναλάβει "εργολαβικά" να εκθέτουν τον ανορθολογισμό. Γιατί γράφουν επίσης:

"σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης δεν μιλάμε για λειτουργικό καρδιαγγειακό σύστημα αλλά για μια συλλογή κυττάρων με ηλεκτρική δραστηριότητα".

Προσέξτε όμως τι ΑΠΑΤΗ και τι ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ υποκρύπτει αυτή η φράση, κάτι που ούτε οι ίδιοι συνειδητοποιούν προφανώς, μέσα στον φανατισμό τους, να επιβάλλουν τις απόψεις τους:

Μήπως ο ΚΑΘΕ άνθρωπος, δεν είναι "μια συλλογή κυττάρων με ηλεκτρική δραστηριότητα";;; Μόνο για το έμβρυο παύει να έχει νόημα η ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, μόνο και μόνο επειδή είναι και αυτό (όπως όλοι μας), "μια συλλογή κυττάρων με ηλεκτρική δραστηριότητα"; Απλώς είναι άνθρωποι όπως εμείς, σε διαφορετική φάση ανάπτυξης, μια φάση από την οποία περάσαμε όλοι μας.

4. Αντιφάσεις στο ίδιο τους το άρθρο για την αίσθηση του πόνου

Το ενδιαφέρον όμως είναι, ότι ενώ καταδικάζουν την αφίσα ως "ψευδή" με λάθος αριθμούς, ΟΙ ΙΔΙΟΙ αντιφάσκουν μέσα στο ίδιο τους το άρθρο, για τις πληροφορίες που παρουσιάζουν!

Στις δύο ακόλουθες εικόνες, φωτογραφημένες από το ίδιο τους το άρθρο, (για να υπάρχει ως ντοκουμέντο ακόμα και αν το διορθώσουν), θα διαπιστώσετε ότι οι ίδιοι διαφωνούν με τον εαυτό τους, στους αριθμούς που δίνουν για το πότε το έμβρυο έχει αίσθηση του πόνου!

Όπως παρατηρείτε στις δύο προηγούμενες εικόνες, ενώ κατηγορούν την αφίσα ότι λέει λάθος τις εβδομάδες όπου το έμβρυο αισθάνεται πόνο, στο ίδιο τους το άρθρο, ενώ στην πρώτη εικόνα λένε ότι οι νευρώνες τού εγκεφάλου όπου ο πόνος γίνεται αντιληπτός, αναπτύσσονται στην 23η ως 24η εβδομάδα τής κύησης, στα συμπεράσματά τους, αντιφάσκουν στον εαυτό τους, γράφοντας ότι τα έμβρυα αρχίζουν να νιώθουν πόνο από την 27η εβδομάδα τής κύησης!

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον να πούμε, ότι στις πηγές που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ, υπάρχει διαφορετικό νούμερο εβδομάδων, που μάλιστα βρίσκεται σε διαβούλευση για νομοθεσία σε Πολιτείες τών ΗΠΑ, για το πότε πονάει το έμβρυο! Ακολουθεί απόσπασμα από τη δική τους πηγή:

"Over the last several years, many states, including California, Kentucky, Minnesota, Montana, New York, Oregon, and Virginia, have considered legislation requiring physicians to inform women seeking abortions that the fetus feels pain and to offer fetal anesthesia. This year, Arkansas and Georgia enacted such statutes.1,2 Currently, Congress is considering legislation requiring physicians to inform women seeking abortions 20 or more weeks after fertilization (ie, 22 weeks’ gestational age) that the fetus has “physical structures necessary to experience pain,” as evidenced by “draw[ing] away from surgical instruments.” The physician must also offer anesthesia or analgesia “administered directly” to the fetus. Physicians who do not comply may be subject to substantial fines, license revocation, and civil suits for punitive damages.3

Although this legislation would not affect most US abortions because only 1.4% are performed at or after 21 weeks’ gestational age,4 this legislation raises important scientific, clinical, ethical, and policy issues. When does a fetus have the functional capacity to feel pain? If that capacity exists, what forms of anesthesia or analgesia are safe and effective for treating fetal pain? As a first step in answering these questions, we reviewed the literature on fetal pain and fetal anesthesia and analgesia."

Η ίδια τους η πηγή λοιπόν, δείχνει ακόμα ενωρίτερα, από την 22η εβδομάδα, ότι το έμβρυο μπορεί να νιώσει πόνο, μάλιστα ετοιμάζεται και ποινικοποίηση για τους γιατρούς που σκοτώνουν το έμβρυο από αυτή την εβδομάδα κύησης χωρίς αναισθησία! (Στην εικόνα τής διορθωμένης αφίσας που έχουμε αναρτήσει εδώ πιο πάνω, θα δείτε απόσπασμα του κειμένου αυτού στα Ελληνικά).

Τελικά τι ισχύει; 22η ή 24η και 27η που γράφουν στο ίδιο τους το άρθρο, αντιφάσκοντας με τον ίδιο τους τον εαυτό;

Κατά τα άλλα θεωρούν "παραπλανητική και ψευδή" την αφίσα!

Αλλά ας δούμε πιο προσεκτικά τι λέει η αφίσα και τι λένε αυτοί:

Η αφίσα λέε εβδομάδα νιώθουν πόνο". Και οι ίδιοι οι αρθρογράφοι παραδέχονται ότι "Αρχικά, πρέπει να έχουν αναπτυχθεί οι αισθητήριοι υποδοχείς του δέρματος, γεγονός που λαμβάνει χώρα μεταξύ 7,5 και 15 εβδομάδων εγκυμοσύνης".

Είναι λοιπόν προφανές ότι η αφίσα αναφέρεται ΣΩΣΤΑ στους αισθητήριους υποδοχείς τού δέρματος, και ΟΧΙ στους νευρώνες. Το μεν δέρμα νιώθει πόνο, όχι όμως και ο εγκέφαλος.

Θα συμφωνήσουμε όμως ότι χωρίς τον εγκέφαλο, η αίσθηση του δέρματος δεν θεωρείται πόνος, και όντως μια τέτοια αναφορά θα μπορούσε να παραπλανήσει κάποιον που δεν ξέρει την ακρίβεια τής δήλωσης.

Αυτή λοιπόν είναι η μοναδική παραπλανητική αναφορά τής αφίσας, μόνο ως προς τον χρόνο του πόνου, και ΟΧΙ ως προς την ουσία, επειδή ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ ΠΟΥ ΕΚΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 22 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΝΑΝΕ! Και αυτό αναφέρεται στην ίδια την πηγή που οι ίδιοι χρησιμοποίησαν!

Ενώ λοιπόν η αφίσα είναι παραπλανητική ως προς τον χρόνο, οι αρθρογράφοι τών "Ελληνικών HOAXES"  εξαπατούν τον κόσμο και ως προς τον χρόνο, (αφού αντιφάσκουν και με τις πηγές τους και με τον εαυτό τους), αλλά κυρίως και ως προς την ουσία, επειδή η ουσία είναι ότι τα έμβρυα ΟΝΤΩΣ ΠΟΝΑΝΕ σε προχωρημένης εγκυμοσύνης έκτρωση, με συνέπεια να εξετάζονται νομοθεσίες για την αναισθησία τών εμβρύων πριν τα σκοτώσουν από την 22η εβδομάδα.

Το ότι η ανακρίβεια τής αφίσας παραπλανάει μόνο ως προς τον χρόνο και όχι ως προς την ουσία, κάνει την αναφορά τους στον χρόνο του πόνου ανακριβή ή υπερβολική, και όχι ψευδή.

Δυστυχώς όμως για τα "Ελληνικά HOAXES", υπάρχουν και άλλες παραπλανητικές αναφορές τους.

5. Το σύνολο τών οργάνων κατά την 8η εβδομάδα

Γράφουν παίζοντας με τις λέξεις:

"Ισχυρισμός 4: “Όλα τα όργανα έχουν δημιουργηθεί από την όγδοη εβδομάδα.” Η οργανογένεση ξεκινάει από την 3η εβδομάδα και φτάνει μέχρι τη 8η. Ωστόσο αυτή η διαδικασία σχηματίζει τις θεμελιώδεις δομές των οργάνων και των ιστών, αυτό δεν μεταφράζεται σε “δημιουργία όλων των οργάνων μέχρι την 8η εβδομάδα”. Η ανάπτυξη των οργάνων συνεχίζεται μέχρι τη γέννηση του παιδιού στο οποίο σημείο τα όργανά του είναι επαρκώς αναπτυγμένα για να μπορεί να επιβιώσει εκτός του περιβάλλοντος της μήτρας.".

Παρατηρήστε ότι γράφουν και οι ίδιοι ότι "Η οργανογένεση ξεκινάει από την 3η εβδομάδα και φτάνει μέχρι τη 8η". Η αφίσα λοιπόν είναι ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ. Γράφει ΣΩΣΤΑ για ΟΛΑ τα όργανα. Πουθενά δεν γράφει για ΠΛΗΡΗ ανάπτυξη τών οργάνων.

Για μια φορά ακόμα τα "Ελληνικά HOAXES" αναιρούν πράγματα που οι ίδιοι οι αρθρογράφοι τους ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ότι γράφει η αφίσα. Άλλη η λέξη: "όλα" και άλλη η λέξη: "πλήρως".

Και εδώ παραπλανούν τον αναγνώστη, παρουσιάζοντας δικές τους υποθέσεις, δήθεν ως δηλώσεις τής αφίσας.

Άλλο ένα "HOAX" τών "Ελληνικών HOAXES".

Ένα νεογέννητο μωρό αν και έχει πλήρως ανεπτυγμένα τα όργανα τού σώματός του, ΔΕΝ μπορεί να επιβιώσει έξω από τη μήτρα, χωρίς τη βοήθεια τής μητέρας του, ή άλλων ενηλίκων. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο "άνθρωπο", ούτε σημαίνει ότι έχει ο καθένας το δικαίωμα να τερματίζει τη ζωή του και την ανάπτυξή του, "επειδή δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο του".

6. Μετρώντας τους με τα δικά τους μέτρα και σταθμά

Στο άρθρο αυτό θα παρατηρήσει κάποιος, ότι η κριτική που κάνω είναι "πολύ αυστηρή", και κάνω θέμα ακόμα και το οριστικό άρθρο τού τίτλου, ακόμα και παραμικρές διατυπώσεις τών "Ελληνικών HOAXES", για να βγάλω το άρθρο τους "παραπλανητικό" και ανορθολογικό.

Ακριβώς αυτό κάνω! Τους μετράω με τον τρόπο που αυτοί μετρούν τους άλλους, μήπως συνειδητοποιήσουν ότι ούτε οι ίδιοι είναι άμοιροι τών ευθυνών τους, για τις δικές τους προκαταλήψεις και τις δικές τους εμμονές και ιδεοληψίες, που τους τυφλώνουν στα θέματα τών πεποιθήσεών τους.

Το μόνο που ΔΕΝ κάνω, (που αυτοί κάνουν), είναι να παραποιώ τα λεγόμενα όσων διαφωνούν με τις απόψεις μου. Αποδέχομαι καλόπιστα όσα έγραψαν και τα εξετάζω με ορθολογισμό. Και αποδεικνύονται ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ. Στην πραγματικότητα δεν αναλύω καν, ΟΛΑ όσα έγραψαν και προώθησαν ως πηγές, αλλά μόνο όσα χρειάζονται για το παρόν άρθρο.

7. Πόσο "ορθολογικά" είναι τα επιχειρήματα αυτών τών "ορθολογιστών";

Το βασικό πρόβλημα μερικών που νομίζουν ότι είναι "ορθολογιστές", είναι ότι δεν κατανοούν τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ προκαταλήψεις, οι οποίες επηρεάζουν την κρίση τους με υποκειμενικό τρόπο, μέχρι διαστρέβλωσης όσων διαβάζουν και κρίνουν! Ας δούμε μερικά παραδείγματα από τα παραπάνω που αναλύσαμε, τα οποία προκύπτουν από τα δικά τους γραφόμενα:

Ανορθολογική επιχειρηματολογία:

Όπως είδαμε, θεωρούν ως "επιχείρημα" το ότι η καρδιά τού εμβρύου είναι "μια συλλογή κυττάρων με ηλεκτρική δραστηριότητα", όταν αυτό ισχύει για κάθε ανθρώπινο μέλος, και για εμάς τους ίδιους ως σύνολο! Και δεν λαμβάνουν καθόλου υπ' όψιν, τις αναδυόμενες ιδιότητες τής ύλης. Επεκτείνοντας τη δική τους λογική, δεν είμαστε ούτε εμείς άνθρωποι, παρά... αστερόσκονη. Όμως το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Θεωρούν ως επιχείρημα το ότι "το έμβρυο δεν μπορεί να ζήσει έξω από τη μήτρα χωρίς πλήρως διαμορφωμένα όργανα", όταν ούτε ένα νεογέννητο μωρό με "πλήρως" διαμορφωμένα όργανα, μπορεί να ζήσει έξω από τη μήτρα, χωρίς τη βοήθεια ενηλίκων. Και επιπλέον, τα όργανα ενός ανθρώπου, δεν είναι πλήρως διαμορφωμένα ούτε καν μέχρι το τέλος τής εφηβείας του!

Θεωρούν ως επιχείρημα το ότι το έμβρυο δεν πονάει μέχρι κατ' αυτούς την 24η ή 27η εβδομάδα (εδώ αντιφάσκουν με τον εαυτό τους), αν και η νομοθεσία τών ΗΠΑ (από δική τους πηγή!), θεωρεί ότι πονάει από την 22η εβδομάδα, γι' αυτό και βρίσκεται σε πορεία νομοθεσία με αυστηρές ποινές, αν δεν γίνει πρώτα στο έμβρυο από την 22η εβδομάδα αναισθησία, πριν το θανατώσουν. (Κάτι σαν τους θαλάμους αερίων τού Ράιχ ένα πράγμα).

Θεωρούν ως επιχείρημα θανάτωσης το αν ένα έμβρυο πονάει ή όχι. Μήπως λοιπόν αυτό σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να σκοτώνουμε όποιον βρίσκεται σε κώμα και ΔΕΝ πονάει, ή αν του παρέχουμε αναισθησία;

Θεωρούν ως επιχείρημα το ότι αν και έχουμε εγκεφαλικά κύματα από την 42η ημέρα, ο εγκέφαλος τού εμβρύου δεν έχει ακόμα "κανονική εγκεφαλική λειτουργία". Επεκτείνοντας αυτή τη λογική, και θεωρώντας ότι έχουμε δικαίωμα να καταστρέφουμε τους εγκεφάλους που δεν έχουν κανονική εγκεφαλική λειτουργία, απλώς καταλήγουμε στη Ναζιστική πρακτική τής Ευγονικής, που θέλει τους εγκεφαλικά καθυστερημένους να θανατώνονται. (Φυσικά "φιλάνθρωπα", χωρίς πόνο...). Μήπως και τους γονείς μας που έπαθαν Άνοια;

Ανορθολογική μεθοδολογία:

Φυσικά στα παραπάνω, επίτηδες επέκτεινα τη "λογική" τών επιχειρημάτων τους σε ακραίο σημείο, για να δείξω το άτοπό τους. Αλλά μόνο το επέκτεινα, χωρίς να ισχυρισθώ ότι αυτές οι επεκτάσεις είναι δικές τους απόψεις. Αυτοί όμως όταν έκαναν την δική τους κριτική στην αφίσα, έβαλαν "στο στόμα" τών ιδεολογικών τους αντιπάλων, όχι επεκτάσεις, αλλά δήθεν ψευδείς δηλώσεις! Αυτό είναι μεθοδολογικό σφάλμα, και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ δημοσίευση.

Επίσης είναι μεθοδολογικό σφάλμα αυτό που έκαναν, να επιχειρηματολογούν με δικές τους φαντασιώσεις, αντί να μείνουν αυστηρά στα όσα γράφτηκαν. Γι' αυτό κι εγώ τους ανταπέδωσα αυτή την αντιδεοντολογική επιχειρηματολογία, πέραν αυτών που έγραψαν, χωρίς φυσικά να νοθέψω αυτά που έγραψαν, όπως έκαναν αυτοί.

Ανορθολογική μεθοδολογία επίσης, τους χρεώνω στην έλλειψη διάκρισης που επέδειξαν, μεταξύ του "αριθμητικού λάθους" και του "ουσιαστικού λάθους". Ή μάλλον για να είμαι ακριβής, αυτή τη διάκριση, αν και την εντόπισαν, ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ με πονηρό τρόπο. Και είμαι βέβαιος ότι την εντόπισαν, επειδή όταν χρέωσαν στην αφίσα το λάθος τών 4ων ημερών (πολύ σωστά), ΔΕΝ απέδωσαν τον χαρακτηρισμό "HOAX" στο ΑΝΟΥΣΙΟ λάθος τών 4ων ημερών (προς τιμήν τους), αλλά τον απέδωσαν (προς ντροπή τους), στον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ περί τής αδιαμόρφωτης ακόμα καρδιάς τού εμβρύου (δες εδώ).

Είναι ανορθολογική μεθοδολογία να γράφεις ένα άρθρο για να βγάλεις ψευδές ένα άλλο, επειδή το άλλο έχει λάθος επιστημονικά αριθμητικά στοιχεία, όταν στο ίδιο σου το άρθρο αντιφάσκεις με τα δικά σου αριθμητικά στοιχεία που παρουσιάζεις ως σωστά, και αντιφάσκεις ακόμα και με τις πηγές που παρουσιάζεις. Ίσως όμως σε αυτό συνετέλεσε η βιασύνη και η προχειρότητα, προκειμένου να βγει γρήγορα ένα άρθρο που θα ανέκοπτε τη διαμαρτυρία του κόσμου στην κατάπνιξη τής πληροφόρησης.

Είναι ανορθολογική μεθοδολογία να ξεκινάς να κρίνεις κάτι, με ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ διάθεση να το βγάλεις ψευδές. Και αυτό ήταν απόλυτα φανερό σε ολόκληρο το άρθρο τους.

4. Συμπέρασμα

Σκοπός τού άρθρου τών "Ελληνικών HOAXES" για την αφίσα κατά τών εκτρώσεων, ΔΕΝ ήταν να παρουσιάσουν μία ορθολογική κριτική και διόρθωση τών εσφαλμένων σημείων τής αφίσας, αλλά να δώσουν ΑΛΛΟΘΙ στην αντιδημοκρατική ενέργεια τού Υπουργείου να απομακρύνει την αφίσα από τους σταθμούς τού Μετρό, για να μην πληροφορηθεί ο κόσμος και κερδίσει έδαφος η αντίθετη θέση, από την επικρατούσα κρατική θέση υπέρ τών Εκτρώσεων.

Σκοπός τους ήταν να βγάλουν πάση θυσία "παραπλανητική" την αφίσα, έστω και αν γι' αυτό έπρεπε να θυσιάσουν τη δική τους αξιοπιστία και ορθολογική θεώρηση, και να γράψουν ένα παραπλανητικό άρθρο. Έτσι, όποιος ήθελε στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να αναδημοσιεύσει την φιμωμένη αφίσα, θα έβγαινε πλέον ενημέρωση ότι πρόκειται για... "HOAX", με τη δική τους σφραγίδα βάσει τού παραπλανητικού τους άρθρου, για να καταπνίξουν και την αντίδραση του κόσμου στη φασιστική κατάπνιξη τής πληροφόρησης, που μόνο στο Δυτικό Μεσαίωνα παραπέμπει.

Όμως και οι κρίνοντες κρίνονται. Όχι μόνο στην τελική δικαιοκρισία τού Θεού, αλλά και στα μάτια τών ανθρώπων, όσων τουλάχιστον θέλουν να αντιμετωπίζουν τον κόσμο τίμια και δίκαια για όλους. Ακόμα και για όσους δεν έχουν ακόμα γεννηθεί.

Προσωπικά θεωρώ τα "Ελληνικά HOAXES" έναν πολύ καλό ιστότοπο για τη συντριπτική πλειονότητα τών θεμάτων με τα οποία καταπιάνονται. Έχουν όμως ένα μειονέκτημα: Ο δικός τους προσωπικός δογματισμός σε ζητήματα στα οποία οι συντελεστές τους θεωρούν ότι είναι "φωτοδότες" ενάντια σε έναν "σκοταδισμό" που βρίσκεται μόνο στη φαντασία τους, τους κάνει να συμπεριφέρονται μερικές φορές ακριβώς σαν αυτούς τους οποίους εκθέτουν, με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι ίδιοι.

Σίγουρα κανείς δεν είναι αλάθητος, ούτε απόλυτα ορθολογιστής. Και όταν αυτό το αντιληφθούν, θα είναι ευχής έργο και για τους ίδιους, και για τη σημαντική δουλειά που επιτελούν, ΟΤΑΝ ΔΕΝ φορούν τις παρωπίδες τού φανατισμού.

5. Τι ισχύει στην Ελληνική νομοθεσία περί Εκτρώσεων

Για να μπορέσει ο αναγνώστης να καταλάβει τι σχέση έχουν τα παραπάνω νούμερα ημερών και εβδομάδων ανάπτυξης τού εμβρύου, θεώρησα καλό να επικολλήσω εδώ μία σύντομη ενημέρωση για τη νομοθεσία περί εκτρώσεων:

Στην Ελλάδα οι εκτρώσεις (αμβλώσεις) νομιμοποιήθηκαν με το νόμο 1609/86. Με βάση το Νόμο, κάθε γυναίκα δικαιούται αν το θέλει, να διακόψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, με τη βοήθεια μαιευτήρα – γυναικολόγου, με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου και πάντα μέσα σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα, αν δεν έχουν συμπληρωθεί 12 εβδομάδες εγκυμοσύνης (περίπου τον 3ο μήνα). Θυμίζουμε ότι ο χρόνος αρχίζει να μετράει από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος. Η επιθυμία της εγκύου γυναίκας είναι αρκετή για να θεωρείται η έκτρωση ως νόμιμη. Η εξέταση από επιτροπή δεν χρειάζεται, στην περίπτωση που η ενδιαφερόμενη απευθυνθεί σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο.

Αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ανήλικης, αιμομιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί το όριο αυτό επεκτείνεται στις 19 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Τέλος, σε περίπτωση που υπάρχει ιατρικό πρόβλημα, η έκτρωση επιτρέπεται μέχρι και την 24 εβδομάδα της κύησης (περίπου τον 6ο μήνα).

6. Η πρώτη απάντηση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω"

Για το τέλος αφήσαμε την ανακοίνωση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω", μετά από την αντιδημοκρατική ενέργεια τού Υπουργείου να αφαιρέσει από 17 σταθμούς τού Μετρό τη διαφημιστική αφίσα τού κινήματος, ώστε οι Έλληνες πολίτες να μην μπορέσουν να πληροφορηθούν κάτι που θα μπορούσε να τους επηρεάσει από την κρατικά επιβεβλημένη (πλέον) ιδεολογία υπέρ τών εκτρώσεων:

Δελτίο Τύπου για την αφίσα στο Μετρό

 

Πηγή: Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko