Η ερώτησή σας είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας διότι θίγει το θέμα της πρόληψης της άμβλωσης μέσω της σωστής αγωγής και ενημέρωσης.
Πραγματικά η γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας του αναπαραγωγικού συστήματος στα δύο φύλα βοηθά τα νέα παιδιά να κατανοήσουν τη λειτουργικότητά του και τη βιολογική του σκοπιμότητα. Κατανοούν λοιπόν, πως η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και η γενετήσια επαφή έχουν ως βιολογικό στόχο την γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο και τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού. Κατανοούν επιπλέον ότι η δημιουργία του νέου ανθρώπου δεν είναι ατύχημα αλλά επιβεβαίωση της επιτυχημένης λειτουργικότητας των συγκεκριμένων ανατομικών δομών τους, δηλαδή ευτύχημα σύμφωνα με τη βιολογία.
Από αυτή λοιπόν την άποψη, η σωστή ενημέρωση βοηθά τους νέους που δεν γνωρίζουν ακριβώς την ανθρώπινη αναπαραγωγική διαδικασία να εξοικειωθούν με αυτή με όρους ιατρικής φυσιολογίας και να αντιμετωπίσουν το θέμα της τεκνογονίας σε ρεαλιστική βάση.
Το επόμενο όμως ερώτημα που τίθεται είναι: εκείνοι που έρχονται σε γενετήσια συνεύρεση και είναι ενημερωμένοι ότι θα προκύψει ένας νέος άνθρωπος από αυτήν, είναι σε θέση να τον αποδεχθούν και να τον υποστηρίξουν ή απλά επιθυμούν την ικανοποίηση της στιγμής και απαρνούνται το αποτέλεσμα της δικής τους επιλογής, δηλαδή το παιδί τους που δημιουργήθηκε;
Όταν τα όνειρα της νεότητας τρέχουν, τα προβλήματα της κοινωνίας φαντάζουν ανυπέρβλητα, οι οικογενειακές συνθήκες είναι κακές, η απειρία της εφηβείας και η συναισθηματική αστάθεια κυριαρχούν, όταν δεν υπάρχει φόβος Θεού και πνευματικός αγώνας στις οικογένειες, τότε από μόνη της η ενημέρωση θα μπορέσει να συγκρατήσει τον άνθρωπο που κυριαρχείται από την επιθυμία;
Η εμπειρία δείχνει πως η επιθυμία δεν συγκρατείται από την επιστημονική γνώση. Η επιστημονική γνώση θα οδηγήσει μόνον σε επιστημονικές μεθόδους αποφυγής της εγκυμοσύνης πιθανώς μέσω αντισύλληψης. Αυτό θεωρείται επιτυχία της ενημέρωσης, δηλ. να αποφευχθεί η εγκυμοσύνη και η έκτρωση. Η αντισύλληψη, όμως, δρα εκτρωτικά σε πολλές περιπτώσεις, έχει σοβαρές επιπλοκές σωματικής υγείας και δημιουργεί ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας στους νέους οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι στη σεξουαλική τους δραστηριότητα και καταλήγουν αργά ή γρήγορα τραυματισμένοι και κουρελιασμένοι ψυχολογικά μέσα από τις πολλαπλές, εφήμερες, επιπόλαιες σχέσεις στις οποίες επένδυσαν, αλλά απογοητεύτηκαν.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν συχνά να δημιουργήσουν όταν πραγματικά θελήσουν μόνιμη, σταθερή και ώριμη σχέση με τον άνθρωπο της επιλογής τους, διότι έχουν ψυχολογικά τραύματα. Δημιουργούνται εξάλλου και προβλήματα υγείας στο αναπαραγωγικό σύστημα από τους πολλαπλούς συντρόφους και την αποφυγή κατά το παρελθόν της τεκνοποιίας, ώστε να μην μπορούν να κάνουν παιδιά όταν πραγματικά το επιθυμούν.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία στην καλύτερη περίπτωση. Μαθαίνουν να αποφεύγουν την εγκυμοσύνη με βαρύ κόστος σε ψυχική και σωματική υγεία.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει την δική της πρόταση. Δεν συμβιβάζεται με τα ημίμετρα. Βάζοντας τον πήχη ψηλά στοχεύει στο να φτιάξει πρωταθλητές. Οικογενειάρχες, μητέρες, κοινωνικούς εργάτες, διακόνους της πίστης και μέλη της βασιλείας του Θεού. Δεν αρκείται στο μέτριο, δεν δίνει λύσεις πρόσκαιρες και εφήμερες, αλλά στοχεύει στην τελειότητα. Το ίδιο και στο θέμα της αληθινής σωματικής και πνευματικής ένωσης των νέων και στην ωριμότητα στη σεξουαλική συμπεριφορά.
Η αληθινή χαρά, ενότητα, αγάπη, κατανόηση, σεβασμός και συμπόρευση στο ζευγάρι, όλες δηλαδή οι προϋποθέσεις που κάνουν ευχάριστη και επιθυμητή την παρουσία ενός παιδιού στη σχέση τους, έρχονται όχι τόσο μέσα από τις ιατρικές πληροφορίες και γνώσεις, αλλά μέσα από την πνευματική καλλιέργεια των νέων κατά Χριστόν. Μέσα από τον κατ’ επίγνωση αγώνα της εγκράτειας και της ωραίας αναμονής της ψυχής του νέου και της νέας για τον ευλογημένο, αξιαγάπητο, μοναδικό σύντροφο της ζωής τους. Αυτή η πνευματική τους καλλιέργεια εξασφαλίζει, με τη χάρη του Θεού, τις προϋποθέσεις και το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να έλθουν και να δώσουν χαρά στο σπίτι όσα παιδιά Εκείνος χαρίσει.