Έξοδος

Έξοδος

 

Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»: Οι μαίες, οι ιατροί, και κάθε εργαζόμενος που υπηρετεί τη ζωή, εκτελεί την διακονία αυτή συνειδητά, γνωρίζοντας πως διαχειρίζεται ένα δώρο του Θεού. Αυτή η προσφορά φροντίδας γίνεται με υπακοή πρώτα στο νόμο του Θεού που είναι ο Ζωοδότης και μετά στον ανθρώπινο νόμο. Έτσι ευλογείται η διακονία και ευεργετείται όχι μόνο ο άνθρωπος που έχει ανάγκη αλλά και όλος ο λαός.

______________

Από τα αναγνώσματα της Προηγιασμένης της Μεγάλης Δευτέρας.

Έξοδος. Κεφάλαιο Α΄, στ.15-20.

«Και είπε ο βασιλεύς των Αιγυπτίων ταις μαίες των Εβραίων, τη μια αυτών όνομα Σεπφώρα ,και το όνομα της δευτέρας Φουά, και είπεν όταν μαιούσθε τας Εβραίας και ώσι προς το τίκτειν, εάν μεν άρσεν ή, απεκτείνατε αυτώ, εάν δε θήλυ,περιποιείσθε αυτώ. εφοβήσθησαν δε αι μαίαι τον Θεόν, και ούκ εποίησαν καθότι συνέταξεν αυταίς ο βασιλεύς Αιγύπτου και εζωογόνουν τα άρσενα. εκάλεσε δε ο βασιλεύς Αιγύπτου τας μαίας, και είπεν αυταίς. τι ότι εποιήσατε το πράγμα τούτο και εζωογονείτε τα άρσενα; είπαν δε αι μαίαι τω Φαραώ:ούχ ως γυναίκες Αιγύπτου αι Εβραίαι, τίκτουσι γαρ πρίν ή εισελθείν προς αυτάς τας μαίας.και έτικτον. εύ δε εποίει ο Θεός τας μαίας και επλήθυνεν ο λαός και ίσχυε σφόδρα.

Απόδοση στη Νεοελληνική: Και είπε ο βασιλεύς των Αιγυπτίων προς τις μαίες των Εβραίων, που ονομάζονταν η μια Σεπφώρα και η άλλη Φουά: «Όταν βοηθάτε τις Εβραίες στο τοκετό και φτάνει η ώρα και γεννούν, εάν το παιδί είναι αγόρι να το σκοτώνετε, εάν είναι κορίτσι να το φροντίζετε». Οι μαίες όμως σεβόταν το Θεό, και δεν έκαναν αυτό που τους διέταξε ο βασιλιάς της Αιγύπτου,αλλά βοηθούσαν και τα αγόρια που γεννιόταν.

Τις κάλεσε ξανά ο βασιλιάς της Αιγύπτου και τις ρώτησε: «Γιατί το κάνετε αυτό και υποστηρίζετε και τα αγόρια;» Και εκείνες απάντησαν στο Φαραώ: «Οι Εβραίες γυναίκες δεν είναι σαν τις γυναίκες της Αιγύπτου, οι δικές μας πρώτα γεννούν και μετά καλούν για βοήθεια τη μαία». Και εξακολουθούσαν να βοηθούν στο τοκετό. Ο Θεός ευεργέτησε αυτές τις μαίες και ο λαός πλήθυνε και απέκτησε μεγάλη δύναμη.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» είναι ένα κίνημα Υπέρ της Ζωής του Αγέννητου παιδιού (Pro-life).

Βασική αρχή του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» είναι η επιστημονική θέση ότι αρχή της ανθρώπινης ζωής είναι η πρωταρχική στιγμή της σύλληψης (δηλ. της γονιμοποιήσεως του ωαρίου από το σπερματοζωάριο).

Η ανθρώπινη ζωή που δημιουργείται τη στιγμή της γονιμοποίησης, ως μονοκύτταρος ζυγώτης, είναι ήδη άνθρωπος και αξίζει ως άνθρωπος την τιμή και την προστασία.

Οποιαδήποτε καταστροφική δράση επί της ανθρώπινης ζωής, είτε άμεσα με τη μορφή μηχανικής ή χημικής ή άλλης (π.χ ακτινοβολίας κλπ.) επέμβασης, είτε έμμεσα με τη μορφή στέρησης των υποστηρικτικών της ζωής λειτουργιών, που αφορούν τον νεοσχηματισθέντα άνθρωπο, και σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης αυτού (ως ζυγωτού, μοριδίου, βλαστοκύστης, πρώιμα εμφυτευμένου εμβρύου ή επόμενου σταδίου ανάπτυξης έως και τον τοκετό), η οποία οδηγεί σε καταστροφή και τερματισμό της ζωής του, συνιστά αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και είναι πράξη που προσβάλλει άμεσα το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή.

Το κίνημά μας για λόγους επιστημονικούς και με βάση την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε τέτοια πρακτική και υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή από τη στιγμή της γονιμοποίησης.</p style="text-align: justify;">

Βοήθησε και εσύ το έργο του «Αφήστε με να ζήσω!».