«Οι γυναίκες που βίωσαν τη σεξουαλική επίθεση, τραυματίζονται ακόμη περισσότερο από μια επακόλουθη άμβλωση»

«Οι γυναίκες που βίωσαν τη σεξουαλική επίθεση, τραυματίζονται ακόμη περισσότερο από μια επακόλουθη άμβλωση»

  

Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»: Δίνει η έκτρωση μετά από τη σεξουαλική κακοποίηση ανακούφιση; Οι ίδιοι οι γυναικολογικοί χειρισμοί ξυπνούν οδυνηρές αναμνήσεις και το επιχείρημα πως απομακρύνεται το παιδί του βιαστή είναι ακόμη ποιο ταπεινωτικό. Το παιδί είναι και της γυναίκας όσο ακριβώς είναι και του βιαστή. Ονομάζοντάς το «παιδί του βιαστή», η γυναίκα απεμπολεί τα γονεϊκά της δικαιώματα, αναγνωρίζει στον καταχραστή την πρώτη θέση, και συγχρόνως δηλώνει αδυναμία χειρισμού της νέας κατάστασης. Και φυσικά το παιδί της δεν είναι καταχραστής… Είναι ένας αθώος δικός της άνθρωπος, που μπορεί να γίνει η ποιο αυθεντική της «επιλογή».

_________________

Sarah Terzo

Clinicquotes.com, 11 Οκτωβρίου 2020.

Η ερευνήτρια Gloria Zakus, υπερασπίστρια του δικαιώματος της γυναίκας στην "επιλογή" γράφει*:

«Ορισμένες κατηγορίες γυναικών είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα μετά την έκτρωση, που θα εκδηλωθούν μερικές φορές μήνες ή και χρόνια αργότερα… Οι γυναίκες με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της αιμομιξίας, της παρενόχλησης ή του βιασμού, μπορεί να αντιδράσουν με πολύ μεγάλο άγχος στα σχέδια για άμβλωση, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της αρχικής πυελικής εξέτασης. Σε συνειδητό ή ασυνείδητο επίπεδο, αυτές οι γυναίκες μπορεί να συσχετίσουν τη γυναικολογική εξέταση  και τη διαδικασία της άμβλωσης με τις προηγηθείσες επιθετικές καταχρηστικές συμπεριφορές. Σε μία τέτοια περίπτωση, που αφορούσε μία έφηβο που είχε υποστεί αιμομικτικό βιασμό από τον  πατέρα της, χρειάστηκε νοσηλεία και χρήση γενικής  αναισθησίας για να υποβληθεί τελικά στη διαδικασία αναρρόφησης (σημ. εννοεί την έκτρωση με αναρρόφηση)

*Gloria Zakus and Sandra Wilday, «Adolescent Abortion Option», Social Work in Health Care 12 (4), Summer 1987, 86 – 87

 

Πηγή: https://clinicquotes.com/

 

Σχετικά άρθρα

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» είναι ένα κίνημα Υπέρ της Ζωής του Αγέννητου παιδιού (Pro-life).

Βασική αρχή του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» είναι η επιστημονική θέση ότι αρχή της ανθρώπινης ζωής είναι η πρωταρχική στιγμή της σύλληψης (δηλ. της γονιμοποιήσεως του ωαρίου από το σπερματοζωάριο).

Η ανθρώπινη ζωή που δημιουργείται τη στιγμή της γονιμοποίησης, ως μονοκύτταρος ζυγώτης, είναι ήδη άνθρωπος και αξίζει ως άνθρωπος την τιμή και την προστασία.

Οποιαδήποτε καταστροφική δράση επί της ανθρώπινης ζωής, είτε άμεσα με τη μορφή μηχανικής ή χημικής ή άλλης (π.χ ακτινοβολίας κλπ.) επέμβασης, είτε έμμεσα με τη μορφή στέρησης των υποστηρικτικών της ζωής λειτουργιών, που αφορούν τον νεοσχηματισθέντα άνθρωπο, και σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης αυτού (ως ζυγωτού, μοριδίου, βλαστοκύστης, πρώιμα εμφυτευμένου εμβρύου ή επόμενου σταδίου ανάπτυξης έως και τον τοκετό), η οποία οδηγεί σε καταστροφή και τερματισμό της ζωής του, συνιστά αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και είναι πράξη που προσβάλλει άμεσα το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή.

Το κίνημά μας για λόγους επιστημονικούς και με βάση την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε τέτοια πρακτική και υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή από τη στιγμή της γονιμοποίησης.</p style="text-align: justify;">

Βοήθησε και εσύ το έργο του «Αφήστε με να ζήσω!».