Οι γιατροί χειρουργούν την καρδιά μωρού στην μήτρα και του χαρίζουν τη ζωή!

 

International Family News

2 Μαρτίου 2022

Από Robert Siedlecki

Δήλωσε ο Dr Darrell Case: «Υπάρχει μόνο μία ως τώρα περίπτωση στην παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία όπου μετά από εκτομή τερατώματος περικαρδίου στο έμβρυο, η εγκυμοσύνη συνεχίστηκε με επιτυχία και έφτασε ως το τοκετό». Αυτή η μαρτυρία είναι μια έντονη υπενθύμιση του θαύματος της ιατρικής... ενώ συγχρόνως υπενθυμίζει την κατάφωρη αδικία της άμβλωσης.

Οι γιατροί στην Cliveland Clinic πραγματοποίησαν μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν έναν απειλητικό για τη ζωή όγκο από την καρδιά ενός κυοφορούμενου μωρού ηλικίας 26 εβδομάδων. Στο δελτίο Τύπου σχετικά με τη σπάνια χειρουργική επέμβαση, ο Dr. Darrell Case, διευθυντής της Κλινικής Εμβρυϊκής χειρουργικής και της Κλινικής Εμβρυϊκής φροντίδας του Κλίβελαντ, δήλωσε: «Υπάρχει μόνο μία ως τώρα περίπτωση στην παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία όπου η εγκυμοσύνη συνεχίστηκε με επιτυχία και έφτασε ως το τοκετό, αφού είχε προηγηθεί εκτομή τερατώματος περικαρδίου (τύπος καρδιοχειρουργικής επέμβασης) από το έμβρυο». Από όσο γνωρίζουμε, η Cleveland Clinic είναι το δεύτερο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο στον κόσμο που έχει πραγματοποιήσει αυτή την εμβρυϊκή χειρουργική επέμβαση με επιτυχία, με συνέχιση της εγκυμοσύνης και τοκετό».

Κατά τη διάρκεια της 3 ½ ωρών διάρκειας χειρουργικής επέμβασης, οι γιατροί άνοιξαν χειρουργικά τη μήτρα της μητέρας και έβγαλαν έξω τα χέρια του αναπτυσσόμενου παιδιού ώστε να εκθέσουν το στήθος του. Αφού εισήγαγαν μια ενδοφλέβια γραμμή στο χέρι του παιδιού, οι γιατροί άνοιξαν το θώρακα και το περικάρδιο του παιδιού (τη μεμβράνη που καλύπτει την καρδιά) και αφαίρεσαν τον όγκο από την καρδιά του παιδιού, ενώ εκείνη χτυπούσε. «Μόλις αφαιρέθηκε ο όγκος, η πίεση στον αριστερό κόλπο έπεσε και άρχισε μια ωραία ροή αίματος που ήταν σχεδόν φυσιολογική», δήλωσε ο Dr. Hani Najm, ο οποίος ηγήθηκε της χειρουργικής ομάδας. Στη συνέχεια έκλεισε το στήθος του παιδιού και έραψε την κοιλιά της μητέρας. Δυόμισι μήνες αργότερα, ο μικρός Ράιαν Ντίλον ήρθε στον κόσμο χωρίς επιπλοκές.

«Σε αυτή την περίπτωση, η επιλογή του χρόνου είχε ιδιαίτερη σημασία», δήλωσε ο Dr. Cass. «Λίγο μετά την άφιξη του ασθενούς στην Cliveland Clinic οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο όγκος συνέχιζε να αυξάνεται και η καρδιακή λειτουργία του εμβρύου επιδεινωνόταν».

Αυτή η επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση δίνει ελπίδα και σε άλλα μωρά που κυοφορούνται και πάσχουν από αυτή την απειλητική για τη ζωή καρδιακή πάθηση. «Μια τέτοια καινοτόμος εμβρυϊκή χειρουργική επέμβαση δίνει ελπίδες και σε άλλες οικογένειες που μπορεί να έχουν μια παρόμοια καταστροφική διάγνωση», δήλωσε ο Dr. Najm.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, από τη διάγνωση μέχρι την επιτυχή χειρουργική επέμβαση και τη γέννηση, είτε ο Ράιαν ήταν μέσα στη μήτρα, είτε έξω από αυτήν, όλοι τον θεωρούσαν έναν ζωντανό άνθρωπο. Αυτόν προσπαθούσαν να σώσουν οι γιατροί. Κανείς δεν σκέφτηκε το αντίθετο.

Ωστόσο, σε ριζοσπαστικές πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και το Ιλινόις, οι γιατροί θα μπορούσαν να έχουν τερματίσει τη ζωή του Ράιαν, ακόμα και στις 26 εβδομάδες κύησης. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να έχουν τερματίσει τη ζωή του οποιαδήποτε στιγμή έως τη γέννηση. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες σωτήριες εμβρυϊκές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αυτή που έγινε για τον Ryan Dillon, θα πείσουν περισσότερους ανθρώπους ότι η ζωή που αναπτύσσεται στη μήτρα μιας μητέρας είναι ένας αληθινός άνθρωπος!

doctors perform rare fetal heart surgery to save child 02

 

Πηγή: ifamnews.com 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko