Ο Dr. Anthony Levatino περιγράφει μία χειρουργική άμβλωση 2ου τριμήνου (Testimony of Former Abortion Provider, Dr Anthony Levatino)

     
(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=j0tQZhEisaE)
    

 

Μαρτυρία του Dr. Antony Levatino ενώπιον δικαστικής επιτροπής, (House Judiciary Committee) η οποία μεταδόθηκε από το κανάλι C-Span στις 8 Οκτωβρίου του 2015.

Ο πρώτος μάρτυρας είναι ο Dr. Anthony Levatino.

O Dr. Levatino είναι πιστοποιημένος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Dr. Levatino έχει ασκήσει τη Μαιευτική και Γυναικολογία τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε πανεπιστημιακό περιβάλλον και από τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής/Γυναικολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο του Albany.

Dr. Levatino θα ξεκινήσουμε με σας! Καλώς ήλθατε!

Ευχαριστώ Πρόεδρε και μέλη της Επιτροπής.

Έχω μόνο πέντε λεπτά, γι' αυτό θα μπω αμέσως στο θέμα.

Η άμβλωση 2ου τριμήνου με διαστολή και κένωση της μήτρας, (D&E), γίνεται σε γενικές γραμμές ανάμεσα στις 14 και 24 εβδομάδες κύησης.

Η ασθενής σας σήμερα είναι 17 χρόνων, 22 εβδομάδων έγκυος Το μωρό της έχει το μήκος της παλάμης σας, συν 5 εκατοστά.

Αισθάνεται ήδη το μωρό της να κλωτσάει τις τελευταίες εβδομάδες.

Τώρα κοιμάται πάνω σε ένα χειρουργικό τραπέζι.

Εσείς μπαίνετε στο χειρουργείο, πλένεστε, φοράτε τα χειρουργικά ρούχα και αφού αφαιρέσετε τους διαστολείς τραχήλου, εισάγετε έναν καθετήρα αναρρόφησης στη μήτρα.

Αυτός είναι ένας καθετήρας αναρρόφησης Νο 14.

Εάν ήταν έγκυος 12 εβδομάδων ή λιγότερο, το μωρό θα ήταν όσο το πλάτος του χεριού σας ή μικρότερο, οπότε θα μπορούσατε να κάνετε ολόκληρη τη διαδικασία με αυτό, αλλά τα μωρά αυτών των διαστάσεων, δεν χωρούν μέσα από καθετήρες αυτού του μεγέθους.

Μετά την αναρρόφηση του αμνιακού υγρού γύρω από το μωρό, εισάγετε ένα εργαλείο που ονομάζεται λαβίδα Sopher.

Έχει μήκος περίπου 33 εκ. και είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι Το λειτουργικό άκρο αυτού του σφιγκτήρα, έχει μήκος περίπου 6 εκ. και πλάτος 1,5 εκ, ενώ διαθέτει σειρές από κοφτερά δόντια.

Αυτό είναι ένα εργαλείο σύλληψης. Όταν καταφέρει να πιάσει κάτι δεν το αφήνει να φύγει.

Η διαδικασία D&E είναι μια τυφλή έκτρωση.

Φανταστείτε τον εαυτό σας να εισάγετε το εργαλείο αυτό, να αρπάζετε ό,τι μπορείτε στα τυφλά, να τραβάτε -και εννοώ δυνατά- και να βγαίνει ένα πόδι, περίπου σε αυτό το μέγεθος, το οποίο αφήνετε στο τραπέζι δίπλα σας, προσεγγίζετε ξανά, τραβάτε ξανά και βγάζετε έξω ένα χέρι περίπου στο ίδιο μήκος, που το αφήνετε κάτω στο τραπέζι δίπλα σας και χρησιμοποιείτε αυτό το όργανο ξανά και ξανά για να ξεσκίσετε τη σπονδυλική στήλη, τα έντερα, την καρδιά και τους πνεύμονες.

Το κεφάλι ενός μωρού αυτής της ηλικίας, είναι περίπου όσο ένα μεγάλο δαμάσκηνο, δεν μπορείτε να το δείτε, αλλά έχετε κάποια ιδέα.

Το καταλαβαίνετε εάν αισθανθείτε το όργανό σας γύρω από κάτι, ενώ τα δάχτυλά σας είναι τεντωμένα όσο φτάνει.

Ξέρετε ότι πιάσατε σωστά, εάν συνθλίβοντας με το όργανο, αντιληφθείτε ένα λευκό υλικό να τρέχει από τον τράχηλο, που ήταν ο εγκέφαλος του μωρού.

Κατόπιν μπορείτε να βγάλετε κομμάτια κρανίου, όπως συνέβαινε και σε μένα συχνά.

Μερικές φορές, ένα μικρό πρόσωπο γυρίζει πίσω και σας κοιτάζει.

Συγχαρητήρια, μόλις ολοκληρώσατε με επιτυχία μια D&E άμβλωση 2ου τριμήνου.

Μόλις επιβεβαιώσατε το δικαίωμά της στην «επιλογή».

-Για ποιο λόγο διακόψατε την πραγματοποίηση αμβλώσεων;

Έκανα πάνω από 1.200 αμβλώσεις για μια περίοδο τεσσάρων ετών στο ιδιωτικό ιατρείο, χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έκανα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου.

Γνώρισα τη γυναίκα μου στο πρώτο χρόνο της ειδικότητάς μου στο Albany Medical Centre.

Παντρευτήκαμε ένα χρόνο αργότερα, και διαπιστώσαμε πως είχαμε πρόβλημα υπογονιμότητας.

Μετά από χρόνια αποτυχημένης θεραπείας υπογονιμότητας και αρκετά χρόνια προσπάθειας να υιοθετήσουμε ένα παιδί, είχαμε την ευλογία να υιοθετήσουμε ένα μικρό κοριτσάκι που το ονομάσαμε Heather. Τον Αύγουστο του 1978, όπως συμβαίνει μερικές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, η γυναίκα μου έμεινε έγκυος τον επόμενη μήνα και είχαμε δύο παιδιά με δέκα μήνες διαφορά.

Δύο μήνες πριν από τα έκτα γενέθλια της κόρης μου, η Heather σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Κυριολεκτικά πέθανε στην αγκαλιά μας, στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου.

Όποιος έχει παιδιά, ίσως έχει κάποια ιδέα για το τί σημαίνει αυτό, αλλά αν δεν το έχεις περάσει ο ίδιος δεν έχεις ιδέα για το τί είναι στη πράξη…

Ξέρω ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν, αλλά αυτό που κάνεις μετά την καταστροφή, να θάβεις το παιδί σου και μετά να επιστρέφεις στη ζωή σου… και εγώ δεν θυμάμαι ακριβώς πόσος καιρός πέρασε αφότου πέθανε η κόρη μου που εμφανίστηκα στο Albany Medical Centre για να κάνω τη πρώτη μου έκτρωση δευτέρου τριμήνου.

Δεν το θεωρούσα και κάτι ιδιαίτερο, αυτό ήταν ρουτίνα για μένα, αλλά όταν το έφτασα, και έβγαλα έξω ένα χέρι ή ένα πόδι, αρρώστησα.

Νωρίτερα σας περιέγραψα ότι στοιβάζω μέρη του σώματος στο πλάι του τραπεζιού.

Οι συνηθισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν απλό όρο.

Όταν κάνεις μια άμβλωση, πρέπει να κρατήσεις λογαριασμό, πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις δύο χέρια και δύο πόδια και όλα τα κομμάτια.

Εάν δεν το κάνεις, οι ασθενείς σου θα επιστρέψουν με μόλυνση, αιμορραγία, ή νεκρές, οπότε εγώ ολοκλήρωσα αυτή την έκτρωση, και ξέρω ότι ακούγεται όπως είπα δύσκολο για τους ανθρώπους να το πιστέψουν, αλλά σας λέω ευθέως την εμπειρία μου.

Ξέρετε μετά από πάνω από 1200 αμβλώσεις πρώτου και δευτέρου τριμήνου, έως και 24 εβδομάδων, και όλα τα υπόλοιπα, και ενώ ήμουν πολύ αφοσιωμένος σε αυτό, για πρώτη φορά στη ζωή μου, κοίταξα πραγματικά, πραγματικά κοίταξα αυτό το σωρό από ανθρώπινα κομμάτια στο πλάι του τραπεζιού και δεν είδα το «υπέροχο δικαίωμα της να επιλέγει», δεν είδα όλα τα χρήματα που μόλις έβγαλα.

Το μόνο που μπορούσα να δω ήταν ο γιος ή η κόρη κάποιου.

Σταμάτησα να κάνω αμβλώσεις τρίτου τριμήνου μετά από αυτό, και αρκετούς μήνες αργότερα, σταμάτησα να κάνω όλες τις αμβλώσεις.

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko