Τα ορμονικά αντισυλληπτικά προκαλούν αμβλώσεις, λένε οι ερευνητές

 

Σε μια ανασκόπηση της διαθέσιμης επιστημονικής βιβλιογραφίας, τρεις ιατροί–ερευνητές έχουν βρει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ορμονική αντισύλληψη μπορούν και όντως συλλαμβάνουν παιδιά, τα οποία στη συνέχεια καταστρέφονται από τις ίδιες τις χρησιμοποιούμενες ορμόνες σε μια πρώιμη έκτρωση.

Πρόκειται για τους ερευνητές Donna Harrison, Cara Buskmiller και Monique Chireau, οι οποίοι δημοσίευσαν μιά «Συστηματική ανασκόπηση της Ωοθηκικής δραστηριότητας και της δυνατότητας τους για σχηματισμό και απώλεια Εμβρύων κατά τη χρήση ορμονικής αντισύλληψης» στο Linacre Quarterly του Ιανουαρίου του 2019, μια επιστημονική έκδοση της Catholic Medical Association.


ormoniki antisyllhpsh 02

 
Αφού εξέτασαν επιστημονικές εργασίες που χρονολογούνται από το 1990 και αναφέρονταν στη χρήση ορμονικής αντισύλληψης, βρήκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστίνης που κυκλοφορούν όταν οι ωοθήκες παράγουν ωάρια, συνοδεύονται από τη σύλληψη εμβρύων, που ακολούθως όμως πεθαίνουν.

Σε μια απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο LifeSiteNews, η Δρ. Χάρρισον (Harrison)εξήγησε ότι η μελέτη δείχνει ότι τα ωάρια «ωριμάζουν πολύ πιο συχνά κατά τη χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί». Έγραψε, επίσης, ότι όταν ωριμάζουν και απελευθερώνονται ωάρια κατά τη χρήση ορμονικής αντισύλληψης, η προγεστερόνη που παράγει το σώμα της μητέρας (η ορμόνη που συντηρεί την εγκυμοσύνη) δεν παράγεται σε ικανοποιητικά ποσοστά, οπότε δε μπορεί να  συνεχισθεί η κύηση.

 
ormoniki antisyllhpsh 03   

Η ορμονική αντισύλληψη, έγραψε, παρεμβαίνει στην «ικανότητα της γυναίκας να παράγει προγεστερόνη για να διατηρήσει ζωντανό ένα ανθρώπινο έμβρυο». Η Δρ. Χάρρισον, αναγνωρίζοντας ότι απαιτούνται πολύ περισσότερες έρευνες, εξέφρασε την ανησυχία της για το «πόσα έμβρυα παράγονται κατά τη χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών, και για το  τί συμβαίνει με τα εν λόγω έμβρυα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά δεν ζουν αρκετό χρόνο ώστε  να δώσουν ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης στο τέλος ενός καταμήνιου κύκλου».

Στην περίληψη της εργασίας τους, οι συγγραφείς γράφουν ότι επειδή η προγεστερόνη που παράγεται κατά τη λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών είναι χαμηλότερη από ό,τι θεωρούνταν ως τώρα, και αυτό δύναται να οδηγήσει σε απώλεια το έμβρυο, συνιστούν να συμπεριληφθούν αυτές οι πληροφορίες στην ενημέρωση των γυναικών, που εξετάζουν τη χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών χαπιών, ώστε να το γνωρίζουν.

Καθώς αναφέρεται στα συμπεράσματα αυτής της εργασίας, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ορμονική αντισύλληψη (συμπεριλαμβανομένου του αντισυλληπτικού χαπιού) ενδέχεται να εμφανίσουν «ανώμαλη ωορρηξία ή απελευθέρωση ενός ωαρίου που ακολουθείται από ανώμαλα ορμονικά επίπεδα». Επιπρόσθετα: «Αυτό μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των πρώιμων ανθρώπινων εμβρύων που χάνονται πριν γίνει θετικό το τεστ κυήσεως . Για τις γυναίκες, που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν την ορμονική αντισύλληψη, αυτό είναι σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουν υπόψη».

Σε μια ομιλία της με τίτλο: «Ιατρικές συνέπειες της αντισύλληψης», η  Δρ. Maria Kraw ενδοκρινολόγος που εργάζεται στο Τορόντο, είπε ότι αποφεύγει να χρησιμοποιεί τη λέξη «αντισύλληψη». «Αυτό οφείλεται στο ότι ο όρος αντισύλληψη αρμόζει αποκλειστικά στην “πρόληψη της σύλληψης”, πρόσθεσε δε ότι η χορήγηση ορμονών έχει ως αποτέλεσμα την άμβλωση  και άλλες αρνητικές συνέπειες. Σημείωσε, ότι η ορμονική αντισύλληψη λειτουργεί με την εισαγωγή τεχνητού οιστρογόνου και τεχνητής προγεστερόνης (προγεστίνης) σε δόση τέσσερις έως δέκα φορές περισσότερη από την ποσότητα που παράγεται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα. Αυτά τα υψηλά επίπεδα ορμονών, όπως είπε, οδηγούν ώστε ο εγκέφαλος να σταματήσει τη διαδικασία της ωρίμανσης ωοθυλακίου και της ωορρηξίας, κατάσταση που ομοιάζει σαν να έχει προκληθεί από μια φαινομενική εγκυμοσύνη. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο και ενίοτε ωριμάζουν ωοθυλάκια.

Η  ορμονική αντισύλληψη μπορεί επιπρόσθετα να αποτρέψει τη σύλληψη, εμποδίζοντας την είσοδο του σπέρματος στον τράχηλο και επομένως τη γονιμοποίηση των ωαρίων που απελευθερώνονται από τις ωοθήκες μέσα στις σάλπιγγες. Αποτρέπει επίσης και την εμφύτευση του νεοσχηματισθέντος εμβρύου–ανθρώπου. Αυτό συμβαίνει, όπως δήλωσε η Dr.Kraw, όταν ο νέος άνθρωπος έχει ήδη γονιμοποιηθεί μέσα στη σάλπιγγα, αλλά ακόμη δεν έχει εμφυτευθεί στη μήτρα, διότι οι τεχνητές ορμόνες έχουν καταστήσει ατροφικό το ενδοθήλιο της μήτρας. «Για το λόγο αυτό, αντί να εισέρχεται το γονιμοποιημένο ωάριο σε ένα ωραίο, ώριμο, παχυσμένο ενδοθήλιο μήτρας για να φωλιάσει και να συνεχίσει την ανάπτυξή του», όπως εξήγησε, «η μήτρα είναι εχθρική, το έμβρυο δε βρίσκει πρόσφορο έδαφος για εμφύτευση και απορρίπτεται».

 
ormoniki antisyllhpsh 04 

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω»: Οι πληροφορίες αυτές οφείλουν, στα πλαίσια της  ορθής ενημέρωσης των ασθενών, να συμπεριληφθούν στα φυλλάδια οδηγιών (SPCs) των αντιστοίχων φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά και να παρέχονται ως ενημέρωση από τους ιατρούς προς τις ασθενείς τους. Με τη διαδικασία αυτή οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα ορμονικά σκευάσματα αυτά ως αντισυλληπτικά, θα γνωρίζουν ότι δύνανται και όντως έχουν πρώιμη αντιεμφυτευτική και εκτρωτική  δράση. Στη περίπτωση δε που ήδη έχει επισυμβεί γονιμοποίηση και υφίσταται άνθρωπος προκαλούν την πρώιμη αποβολή του.

Θεωρούμε την απόκρυψη αυτής της πληροφορίας από τις γυναίκες  αντιεπιστημονική, σκόπιμη και παραπλανητική τακτική, που προσβάλλει την ελευθερία της βούλησής τους  ως προς τις αναπαραγωγικές τους επιλογές.

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko