Πολλές γυναίκες μοιράζονται τις ιστορίες τους για τα «βασανιστικά» ενοχλήματα από το εκτρωτικό σπιράλ και την απόρριψή τους από τους γιατρούς τους

 

Μια γυναικεία εφημερίδα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από αυτές τις συσκευές συχνά αγνοούνται και απορρίπτονται από τους γιατρούς τους.

LifeSiteNews

Από Clare Marie Merkowsky

Τρ. 20 Ιουλίου 2021

Ένα πρόσφατο άρθρο στη γυναικεία εφημερίδα της Washington Post, "The Lily" παρέχει αρκετές μαρτυρίες γυναικών που υπέφεραν από πόνους μετά την εισαγωγή ενδομήτριων συσκευών σπιράλ (IUD), οι περισσότερες από τις οποίες υποτιμήθηκαν από τους γιατρούς τους.

Το σπιράλ, IUD, είναι ένα «αντισυλληπτικό εργαλείο». Σύμφωνα με τον κατασκευαστή IUD "Mirena", τα σπιράλ προλαμβάνουν την εγκυμοσύνη «καθιστώντας πυκνότερη τη βλέννα του τραχήλου της μήτρας, το οποίο εμποδίζει το σπέρμα να εισέλθει στη μήτρα, εμποδίζει την κίνηση του σπέρματος, οπότε είναι πιο δύσκολο να φτάσει και να γονιμοποιήσει ένα ωάριο».

Το σπιράλ όμως μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως εκτρωτικό λεπταίνοντας το βλεννογόνο της μήτρας (σπιράλ ορμόνης) δράση που εμποδίζει το έμβρυο να προσκολληθεί στη μήτρα. Το σπιράλ χαλκού προκαλεί επιπλέον και μια φλεγμονώδη αντίδραση που είναι τοξική για το σπέρμα, τα ωάρια, καθώς και για τον πρώιμο άνθρωπο-έμβρυο, προκαλώντας έτσι εκτρώσεις.

Πολλοί μαιευτήρες προειδοποιούν τις ασθενείς τους για πιθανή ενόχληση μετά τη διαδικασία εισαγωγής του IUD, συμπεριλαμβανομένων των άτακτων συσπάσεων της μήτρας. Ωστόσο, πολλές γυναίκες ανέφεραν  και έντονο πόνο που τις ανάγκασε να λάβουν φάρμακα και να χρησιμοποιήσουν άλλες μη φαρμακευτικές μεθόδους για να τον αντιμετωπίσουν.


Η “Lily”  ζήτησε από τις γυναίκες να μοιραστούν τις μαρτυρίες τους. Εκατό τριάντα μία γυναίκες απάντησαν, οι περισσότερες από τις οποίες περιέγραψαν τον έντονο πόνο είτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισόδου, είτε μετά τη είσοδο του σπιράλ τους.

Το άρθρο επικαλείται τη γυναικολόγο και ιατρική διευθύντρια της Planned Parenthood, Stacy De-Lin. Η Planned Parenthood είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα αμβλώσεων.  Η Stacy De-Lin  ισχυρίστηκε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών της που χρησιμοποιούν το σπιράλ είναι ενθουσιασμένες με την εμπειρία τους», παρόλα αυτά πολλές γυναίκες είπαν ότι αισθάνθηκαν ότι αγνοήθηκαν ή υποτιμήθηκε η εμπειρία τους από τους γιατρούς οι οποίοι αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τον πόνο τους και δεν ήταν πρόθυμοι να αφαιρέσουν τα σπιράλ για να τις ανακουφίσουν.

Η D.P., μια 48χρονη γυναίκα που είχε σπιράλ από το 2013, δήλωσε: «Υπάρχουν αρκετές ιστορίες για δυσφορία που ξεπερνούν την απλή λήψη ενός αναλγητικού, ώστε νομίζω ότι πρέπει να δίνονται περισσότερες πληροφορίες».

Μόλις έβαλε  σπιράλ, μια άλλη γυναίκα, η T.W., επέστρεψε άμεσα στο γιατρό της λόγω του έντονου πόνου που την ανάγκασε τελικά να περάσει δύο ημέρες στο κρεβάτι.  Η T.W αποφάσισε να υπομείνει τον πόνο. Ωστόσο, μετά από λίγες εβδομάδες, επισκέφτηκε το τοπικό τμήμα της Planned Parenthood και η συσκευή αφαιρέθηκε.


Πολλές γυναίκες διηγήθηκαν και εκείνες ιστορίες γιατρών που υποβάθμισαν τα παράπονά τους και τους είπαν να εξακολουθήσουν να φέρουν το σπιράλ. Ένας γιατρός συνέστησε στην ασθενή του να αφαιρέσει η ίδια το σπιράλ.

Μια άλλη γυναίκα, η Β.Τ., ανέφερε ότι ο γιατρός της απέρριψε τα παράπονά της για έντονο πόνο, για να συνειδητοποιήσει εβδομάδες αργότερα ότι το σπιράλ είχε τρυπήσει τη μήτρα της και είχε σφηνώσει σε μια παρακείμενη μάζα λίπους. Αυτό δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό μετακίνησης του σπιράλ εκτός της μήτρας και τρώσης γειτονικών οργάνων που προκαλεί ανάλογα σοβαρά προβλήματα.

 

Πηγή: https://www.lifesitenews.com/news/scores-of-women-share-stories-of-excruciating-pain-from-iuds-dismissal-from-doctors/

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko