Ποιους εμπιστεύονται οι γυναίκες για την φαρμακευτική άμβλωση;

 

Από «Αφήστε με να ζήσω!»

Ο παγκοσμίου εμβέλειας φορέας προώθησης της άμβλωσης IPPF,  δημιούργησε ενημερωτικό φιλμάκι για την φαρμακευτική άμβλωση(1) .

Σε αυτό ισχυρίζεται πως είναι ασφαλής και αποτελεσματική (!) (2)  και μπορεί να γίνει ακόμη και σε ένα παιδί 12 εβδομάδων….


Ονομάζεται «άδειασμα μήτρας», το μωρό είναι απλά «εγκυμοσύνη» και «σώμα της γυναίκας», που φυσικά δεν έχει να δικαιολογήσει σε κανέναν τις «δικές της» επιλογές.


Όλα αυτά και το καθένα ξεχωριστά παίρνουν πολύ συζήτηση….

Το ποιο εντυπωσιακό  όμως είναι ο τρόπος που εικονίζεται το μωρό των 12 εβδομάδων!  Είναι ο γνωστός τρόπος…..Δηλαδή η μήτρα δεν έχει μωρό! Δεν υπάρχει πουθενά το μωρό που πεθαίνει! Η έκτρωση είναι μόνο λίγες σταγόνες αίμα….

Πώς είναι αλήθεια ένα μωρό 12 εβδομάδων;

Στις 12 εβδομάδες μετά την τελευταία περίοδο,(2) το μωρό έχει σχηματιστεί πλήρως. Όλα του τα όργανα, οι μύες, τα άκρα, τα οστά είναι σχηματισμένα και στη θέση τους, ακόμη και τα γεννητικά του όργανα είναι καλά ανεπτυγμένα. Από εδώ και πέρα, μένει το μωρό να μεγαλώσει και να ωριμάσει. Ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να καταφέρει η μητέρα να νιώσει τις κινήσεις του αλλά αυτό ήδη κινείται αρκετά.

Όμως το μωρό δεν υπάρχει στη ταινία. Προφανώς για να μην συγκινήσει τη μητέρα και το κρατήσει. Γιατί όμως να μην το δει και το κρατήσει; Τί λάθος υπάρχει σε αυτό; 

Πώς είναι δυνατόν αυτός ο φορέας να είναι ο κύριος ρυθμιστής αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών στον ΟΗΕ, τον WHO στις γυναικείες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων; (4) Πώς δεχόμαστε αυτή η «επιστήμη» να εξουσιάζει την υγεία των γυναικών και τη  ζωή των παιδιών μας;

Το επίμαχο βίντεο:

 

___________________________

Παραπομπές

  1. https://www.instagram.com/reel/Cp5YDlKtthR/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D
  2. https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/23333928211053965
  3. https://www.nhs.uk/pregnancy/week-by-week/1-to-12/12-weeks/
  4. https://www.ippf.org/our-approach/advocacy/un

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko