Εκτρωτικό χάπι Μιφεπριστόνη

 

Η ασφάλειά του για τη γυναίκα αμφισβητείται από νομικούς και ιατρικούς οργανισμούς στις 26 Μαρτίου απέναντι στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η μιφεπριστόνη, το εκτρωτικό χάπι, είναι αυτή τη στιγμή το συνηθέστερο φονικό εργαλείο για τα αγέννητα παιδιά, αλλά η δράση του δεν περιορίζεται εκεί. Θέτει σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, την αναπαραγωγική ικανότητα και τη ζωή τους, συγκαλύπτει την αιμομιξία, τη σεξουαλική κατάχρηση ανηλίκων κοριτσιών, διευκολύνει το trafficking και την πορνεία. Είναι το «τέλειο» εργαλείο κακοποίησης των παιδιών και των γυναικών, που όμως τις κατάφερε να τη θεωρούν όργανο για τη καταξίωσή τους.

Το φάρμακο εγκρίθηκε για χρήση το 2000 από τον FDA. Έκτοτε ο FDA αφαιρεί ένα ένα τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που είχε θέσει αρχικά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των γυναικών.

Ο νομικός οργανισμός Alliance Defending Freedom, ADF, υπέβαλε μήνυση στον FDA εκ μέρους του Οργανισμού «Alliance for Hippocratic Medicine», αμφισβητώντας τις προβληματικές του αποφάσεις να αποσύρει τις προϋποθέσεις ασφαλούς χορήγησης του φαρμάκου, με συνέπεια τον κίνδυνο της ζωής των γυναικών.

Το Mifepristone, αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε αρχικά από τη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Roussel Uclaf S.A. με την ονομασία RU-486. Μέχρι το 1990, το φάρμακο είχε γίνει ευρέως διαθέσιμο στη Γαλλία.

Υπό την πίεση της κυβέρνησης του Προέδρου Bill Clinton, η Roussel «δώρισε» το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για το RU-486, στο Population Council, (Συμβούλιο για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό), έναν οργανισμό που ιδρύθηκε από τον John D. Rockefeller ΙΙΙ, για να αντιμετωπίσει τον υποτιθέμενο υπερπληθυσμό του κόσμου. Το Population Council, διεξήγαγε κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ και στη συνέχεια κατέθεσε νέα αίτηση εγκρίσεως του φαρμάκου στον FDA τον Μάρτιο του 1996.

Το 2000, ο FDA ενέκρινε τα φάρμακα για τις αμβλώσεις για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά την αρχική έγκριση, ο FDA άρχισε να καταργεί σιγά σιγά τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας που είχε θεσπίσει για αυτά τα φάρμακα, θέτοντας τις γυναίκες και τα κορίτσια σε κίνδυνο.

Στην πράξη, οι χημικές αμβλώσεις έχουν 50% αυξημένες πιθανότητες σε σχέση με τις χειρουργικές να οδηγήσουν  τις γυναίκες σε επίσκεψη στα επείγοντα εντός 30 ημερών από τη χρήση τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FDA, περίπου μία στις 25 γυναίκες που λαμβάνουν φάρμακα για την άμβλωση θα χρειαστούν έκτακτες ιατρικές υπηρεσίες. Ο αριθμός των επισκέψεων στα επείγοντα που σχετίζονται με τις χημικές αμβλώσεις αυξήθηκε πάνω από 500%  μεταξύ 2002 και 2015. Οι γυναίκες κινδυνεύουν από σοβαρή αιμορραγία, απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις—που απαιτούν επείγουσα ιατρική περίθαλψη, χειρουργικές επεμβάσεις, μεταγγίσεις αίματος και υστερεκτομές—ενώ κινδυνεύουν να μην έχουν στο μέλλον καμία επιτυχημένη εγκυμοσύνη. Οι γιατροί στα επείγοντα διαπιστώνουν οι ίδιοι τις καταστροφικές συνέπειες της απερισκεψίας του FDA.

Ο FDA καταργεί τις αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας

Το 2016, ο FDA μείωσε με μία επικίνδυνη απόφασή του, τον αριθμό των προσωπικών επισκέψεων σε γιατρό από τρεις σε μία, διεύρυνε αυτούς που μπορούσαν να συνταγογραφήσουν και να χορηγήσουν φάρμακα για την άμβλωση, πέρα από τους εξουσιοδοτημένους γιατρούς, επέκτεινε την χρήση των φαρμάκων για την άμβλωση από τις 7 εβδομάδες εγκυμοσύνης στις 10 εβδομάδες και εξάλειψε την απαίτηση για τους συνταγογράφους να αναφέρουν όλες τις σοβαρές μή θανατηφόρες επιπλοκές από τα φάρμακα.

Τον Απρίλιο του 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ο FDA κατάργησε και τη τελευταία σημαντική προϋπόθεση ασφάλειας. Με βάση ελλιπή και αναξιόπιστα δεδομένα, η υπηρεσία αφαίρεσε την απαίτηση να συναντηθεί δια ζώσης αυτός που θα χορηγήσει τα εκτρωτικά φάρμακα με τη γυναίκα, πριν της τα χορηγήσει επιτρέποντας έτσι τις χημικές αμβλώσεις μέσω ταχυδρομείου και τηλεϊατρικής. Τον Δεκέμβριο του 2021, ο FDA έκανε αυτή την αλλαγή μόνιμη.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους οι δικηγόροι του Alliance Defending Freedom, ADF υπέβαλαν μήνυση αμφισβητώντας τις επικίνδυνες αποφάσεις του FDA.

Ποιους εκπροσωπεί η Alliance Defending Freedom;

Η  Alliance Defending Freedom εκπροσωπεί χιλιάδες γιατρούς που αμφισβητούν την παράνομη κατάργηση των αυστηρών προτύπων ασφάλειας για τις έγκυες γυναίκες και τα κορίτσια από τον FDA.

Οι γιατροί συνασπίσθηκαν στην Alliance for Hippocratic Medicine, «Συμμαχία για την Ιπποκράτειο Ιατρική», ΜΚΟ που εκπροσωπεί σχεδόν 30.000 επαγγελματίες υγείας και υποστηρίζει τις θεμελιώδεις αρχές της Ιπποκρατικής Ιατρικής. Αυτές οι αρχές περιλαμβάνουν την προστασία των ευάλωτων ατόμων από την αρχή έως το τέλος της ζωής τους, την προσφορά του άριστου στον ασθενή σε ένα κλίμα συμπάθειας και ηθικής ακεραιότητας και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης με τα υψηλότερα πρότυπα, όπως προβλέπει η ιατρική επιστήμη».

Οι οργανώσεις-μέλη της Alliance for Hippocratic Medicine περιλαμβάνουν μεγάλες ιατρικές εταιρίες όπως το American College of Pediatricians, η American Association of Pro-Life Obstetricians and Gynecologists , και οι Christian Medical & Dental Associations.

Η Alliance Defending Freedom εκπροσωπεί τους τέσσερις αυτούς οργανισμούς, καθώς και τέσσερις μεμονωμένους γιατρούς, και υποστηρίζει πως μετά την αποφυγή της ευθύνης του για χρόνια, είναι καιρός ο FDA να κάνει αυτό που νομικά απαιτείται: να προστατεύσει τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Τα γεγονότα στην «U.S. Food and Drug Administration v. Alliance for Hippocratic Medicine»

Μάιος 1994: Μετά από παρότρυνση της κυβέρνησης Κλίντον, ο Γάλλος κατασκευαστής φαρμάκων Roussel Uclaf δώρισε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που κατείχαν οι ΗΠΑ για το RU-486, στο Population Council, Συμβούλιο Παγκοσμίου Πληθυσμού.

Μάρτιος 1996: Το Population Council υπέβαλε αίτηση για χρήση των φαρμάκων για την άμβλωση, προς στον FDA.

Σεπτέμβριος 2000: Ο FDA ενέκρινε την αίτηση του Population Council. Οι χημικές αμβλώσεις έγιναν τότε νόμιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αρχική έγκριση του FDA περιλάμβανε σημαντικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

Μάρτιος 2016: Ο FDA εγκατέλειψε τις πολλαπλές δικλείδες ασφάλειας: μείωσε τον αριθμό των επισκέψεων σε ιατρούς από τρεις σε μία, επέκτεινε τους χρήστες που μπορούσαν να συνταγογραφήσουν και να χορηγήσουν φάρμακα για την άμβλωση σε άλλους μή γιατρούς, επέκτεινε τις χημικές αμβλώσεις για μωρά από τις 7 εβδομάδες κύησης έως κύηση 10 εβδομάδων, και εξάλειψε την απαίτηση από τους συνταγογράφους να αναφέρουν μη θανατηφόρες επιπλοκές από τα φάρμακα για την άμβλωση.

Μάρτιος 2019: Οι πελάτες του ADF υπέβαλαν μια αναφορά πολιτών ως απάντηση στις αλλαγές που έκανε ο FDA το 2016.

Απρίλιος 2021: Ο FDA ανακοίνωσε την προσωρινή κατάργηση της απαίτησης αυτοπροσώπως παρουσίας για χορήγηση, ενώ παρέμενε η έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία λόγω COVID.

Δεκέμβριος 2021: Ο FDA απέρριψε την αναφορά των πολιτών. Την ίδια ημέρα, ο FDA ανακοίνωσε την οριστική κατάργηση της απαίτησης αυτοπρόσωπης παρουσίας για συνταγογράφηση.

Νοέμβριος 2022: Οι δικηγόροι του ADF - που εκπροσωπούν ιατρικούς συλλόγους και μεμονωμένους γιατρούς που θεραπεύουν τις γυναίκες που βλάπτονται από τα φάρμακα για την άμβλωση - υπέβαλαν μήνυση αμφισβητώντας τις απερίσκεπτες ενέργειες του FDA σχετικά με αυτά τα φάρμακα.

7 Απριλίου 2023: Ένα ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο διέκοψε όλες τις απερίσκεπτες ενέργειες του FDA για τα φάρμακα για τις αμβλώσεις.

12 Απριλίου 2023: Το Εφετείο των ΗΠΑ για το 5ο Circuit αποδέχθηκε ένα τμήμα της απόφασης του ομοσπονδιακού περιφερειακού δικαστηρίου, που απαιτεί από την FDA να αποκαταστήσει τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας που έκρινε κάποτε απαραίτητα για τα φάρμακα για την άμβλωση, εφόσον είναι ακόμη εκκρεμής η αγωγή.

21 Απριλίου 2023: Το Ανώτατο Δικαστήριο πάγωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να αποκαταστήσει τους κανόνες ασφαλείας, ενώ ήταν σε εξέλιξη η αγωγή για την επαναφορά τους.

Αύγουστος 2023: Ομόφωνα η επιτροπή του  U.S. Court of Appeals (Εφετείο) των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ο FDA πρέπει να αποκαταστήσει τα πρότυπα ασφαλείας και να απαγορεύσει την αποστολή των φαρμάκων για την άμβλωση μέσω ταχυδρομείου.

Δεκέμβριος 2023: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα εκδικάσει την υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Biden και η Danco Laboratories (η εταιρία παραγωγής του φαρμάκου) του ζήτησαν να επανεξετάσει την απόφαση του Εφετείου. Το Δικαστήριο θα ακούσει προφορικά επιχειρήματα σχετικά με την κατάργηση των προτύπων ασφαλείας, αλλά όχι σχετικά με την αρχική έγκριση του φαρμάκου, στις 26 Μαρτίου του 2024.

Ευχόμαστε η αγωγή ενάντια στον FDA να είναι αποτελεσματική και να βρει μιμητές και στην Ελλάδα. Θέλουμε να μην υπάρξει καμία άλλη γυναίκα και κανένα άλλο παιδί που θα γίνουν τα νέα θύματα της παραπληροφόρησης και της θανατηφόρου δράσης του εκτρωτικού χαπιού.

 

Πηγή: adflegal.org

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko