Διαδικασίες Αμβλώσεων: Προκλητή διακοπή κύησης τρίτου τριμήνου. Ένεση και γέννηση νεκρού εμβρύου.

 

 

Το όνομά μου είναι Dr. Anthony Levatino. Είμαι χειρουργός γυναικολόγος και έχω πραγματοποιήσει πάνω από 1200 αμβλώσεις. Σήμερα θα περιγράψω μια προκλητή έκτρωση 3ου τριμήνου, η οποία πραγματοποιείται από την  25 εβδομάδα κύησης  μέχρι την ημερομηνία γεννήσεως.

Σε αυτό τη χρονική περίοδο το μωρό είναι σχεδόν πλήρως ανεπτυγμένο και έτοιμο για ζωή, δηλαδή θα μπορούσε να επιζήσει έξω από τη μήτρα αν η μητέρα γεννούσε πρόωρα. Επειδή το μωρό είναι τόσο μεγάλο και ανεπτυγμένο, αυτή η διαδικασία χρειάζεται 3 ή 4 μέρες να ολοκληρωθεί.

Την πρώτη μέρα ο γυναικολόγος χρησιμοποιεί μια μεγάλη βελόνα για να κάνει ένεση ένα φάρμακο που λέγεται Digoxin. Το Digoxin γενικά χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει καρδιακά προβλήματα, αλλά μια αρκετά υψηλή δόση του, προκαλεί θανατηφόρα καρδιακή προσβολή στο μωρό. Ο γυναικολόγος εισάγει τη βελόνα με το Digoxin εξωτερικά δια του υπογαστρίου της μητέρας, διαπερνά τη μήτρα και εισέρχεται  στο μωρό, στοχεύοντας το κεφάλι, το κορμί του ή την καρδιά. Το μωρό θα το νοιώσει. Τα μωρά σε αυτό το στάδιο νοιώθουν πόνο. Όταν η βελόνα τρυπήσει το σώμα του μωρού και το Digoxin δράσει, η ζωή του μωρού τελειώνει. Ο γυναικολόγος τότε εισάγει αυξανομένης διαμέτρου μπαστουνάκια από ένα θαλάσσιο φυτό,που ονομάζονται Laminaria μέσα στον τράχηλο της μητέρας. Αυτά θα διανοίξουν προοδευτικά  τον τράχηλο για να γεννηθεί το νεκρό μωρό.

Όσο η γυναίκα περιμένει για τα Laminaria να διαστείλλουν τον τράχηλο, κουβαλάει το μωρό νεκρό μέσα της μέσα της για 2-3 μέρες. Τη δεύτερη μέρα ο γυναικολόγος αντικαθιστά τα Laminaria και μπορεί να εκτελέσει και δεύτερο υπέρηχο για να βεβαιωθεί ότι το μωρό είναι νεκρό. Αν το μωρό είναι ακόμα ζωντανό, του δίνει άλλη μία θανατηφόρα δόση Digoxin. Η γυναίκα τότε επιστρέφει εκεί που μένει ενώ ο τράχηλος συνεχίζει να διαστέλλεται. Αν έρθει η ώρα του τοκετού και δεν προλάβει να φθάσει στην κλινική εγκαίρως, θα γεννήσει στο σπίτι της ή σε ξενοδοχείο. Σε αυτή την περίπτωση της δίνεται η οδηγία να γεννήσει το παιδί της στη λεκάνη μιας τουαλέτας. Κατόπιν έρχεται ο γυναικολόγος για να απομακρύνει το μωρό και να την καθαρίσει από τα υπολείμματα της κύησης.

Αν φτάσει εγκαίρως στην κλινική, η έκτρωση θα γίνει κατά τη διάρκεια των πιο έντονων συσπάσεων οπότε και θα γεννήσει το νεκρό γιο ή κόρη της. Αν το μωρό δε βγει έξω ολόκληρο, τότε η διαδικασία εξελίσσεται σε «διάστολή και εκκένωση» και ο γυναικολόγος χρησιμοποιεί λαβίδες και σφιγκτήρες για να διαμελίσει και απομακρύνει το μωρό κομμάτι – κομμάτι. Όταν ο πλακούντας και όλα τα μέλη του σώματος έχουν αφαιρεθεί, η έκτρωση θεωρείται ολοκληρωμένη.

Οι εκτρώσεις τελευταίου τριμήνου έχουν υψηλό ρίσκο αιμορραγίας, τραυματισμού και διάτρησης της μήτρας, καθώς και θανάτου της μητέρας. Ακόμα, οι μελλοντικές εγκυμοσύνες παρουσιάζουν αυξημένη συχνότητα ενδομήτριου θανάτου του εμβρύου ή πρόωρου τοκετού εξαιτίας τραυματισμού του τραχήλου της μήτρας που σχετίζεται με τη προηγηθείσα έκτρωση.

Όπως ανέφερα και στην αρχή, είμαι ο Dr. Anthony Levatino και στο αρχικό στάδιο της καριέρας μου ως γυναικολόγος, πραγματοποίησα πάνω από 1200 εκτρώσεις. Μια μέρα, αφού είχα ολοκληρώσει μία από αυτές  κοίταξα ό, τι είχε απομείνει από το μωρό του οποίου τη ζωή μόλις είχα τελειώσει και το μόνο που μπορούσα να δω ήταν ο γιος ή η κόρη κάποιου. Συνειδητοποίησα τότε ότι το να σκοτώνεις ένα μωρό σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης και για οποιοδήποτε λόγο είναι λάθος. Θέλω να ξέρετε σήμερα ότι όπου κι αν είστε και ό, τι κι αν έχετε κάνει, μπορείτε να αλλάξετε. Αποφασίστε σήμερα να προστατέψετε τα αγέννητα μωρά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 

Πηγή:  Live Action

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko