Διαδικασίες Αμβλώσεων: Φαρμακευτική έκτρωση πρώτου τριμήνου

  

Ονομάζομαι Dr. Anthony Levatino, είμαι μαιευτήρας – γυναικολόγος κι έχω πραγματοποιήσει πάνω από 1200 εκτρώσεις.

Θα σας περιγράψω την έκτρωση πρώτου τριμήνου. Αυτή είναι η διαδικασία κατά την οποία η μητέρα παίρνει χάπια για να τερματίσει την εγκυμοσύνη και πραγματοποιείται μέχρι και τη δέκατη εβδομάδα κύησης. Η διαδικασία περιλαμβάνει δύο στάδια: 1) Στο γραφείo του γυναικολόγου η γυναίκα παίρνει χάπια που περιλαμβάνουν μιφεπριστόνη, γνωστή και ως RU-486. Η RU-486 μπλοκάρει την ενεργή ορμόνη προγεστερόνη. Η προγεστερόνη παράγεται φυσικά στο σώμα της μητέρας για να σταθεροποιήσει την επιφάνεια της μήτρας. Όταν η RU-486 μπλοκάρει την προγεστερόνη, η επιφάνεια της μήτρας διαλύεται, διακόπτοντας έτσι την αιμοδοσία και τις θρεπτικές ουσίες για το παιδί, το οποίο εν  συνεχεία πεθαίνει μέσα στη μήτρα της μητέρας.

Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι, ακόμα και αφού έχει παρθεί, είναι δυνατό να αντιστρέψουμε τα αποτελέσματα του RU-486 και να σώσουμε το μωρό, αν δώσουμε προγεστερόνη στη μητέρα. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα.

2) 24-48 ώρες αφού πάρει RU-486, η γυναίκα παίρνει Μισοπροστόλη, γνωστό και ως Cytotec, είτε από το στόμα ή κολπικά. Το RU-486 και η Mισοπροστόλη μαζί προκαλούν σοβαρές κράμπες, συσπάσεις και συχνά μεγάλη αιμορραγία για να αναγκάσουν το νεκρό μωρό να βγεί από τη μήτρα. Η διαδικασία μπορεί να είναι εξαιρετικά έντονη και επώδυνη ενώ η αιμορραγία και οι συσπάσεις μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ώρες μέχρι αρκετές μέρες. Ενώ μπορεί να χάσει το μωρό οπουδήποτε και οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η γυναίκα συχνά θα καθήσει σε μια λεκάνη, καθώς προετοιμάζεται να αποβάλλει το παιδί, το οποίο στη συνέχεια θα απομακρυνθεί με το νερό της λεκάνης. Μπορεί ακόμα να δει το νεκρό μωρό της μέσα στο σάκο κύησης. Στις 9 εβδομάδες, για παράδειγμα, το μωρό θα είναι σχεδόν 2,5 εκατοστά σε μήκος και αν κοιτάξει προσεκτικά ίσως καταφέρει να   μετρήσει τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.

Μόλις έχει ξεφορτωθεί το παιδί, η γυναίκα μπορεί να έχει αιμορραγία ή κηλίδες αίματος για αρκετές εβδομάδες. Η αιμορραγία διαρκεί, κατά μέσο όρο, 9-16 μέρες. 8% των γυναικών θα αιμορραγεί για πάνω από 30 μέρες και 1% θα χρειαστεί νοσοκομειακή φροντίδα εξαιτίας έντονης αιμορραγίας. Το ποσοστό αποτυχίας αυξάνεται  όσο προχωράει η εγκυμοσύνη. Αν υπάρξει αποτυχία, συχνά στην μητέρα θα προταθεί χειρουργική έκτρωση.

Για τη μητέρα, η φαρμακευτική έκτρωση συχνά προκαλεί πόνο στο υπογάστριο, ναυτία, εμετό, διάρροια, πονοκέφαλο και έντονη αιμορραγία. Θάνατος της μητέρας έχει υπάρξει, κυρίως λόγω μόλυνσης και μη διαγνωσμένης έκτοπης κύησης.

Όπως είπα στην αρχή, είμαι ο Dr. Anthony Levatino και στο πρώτο στάδιο της καριέρας μου ως μαιευτήρας – γυναικολόγος πραγματοποίησα πάνω από 1200 εκτρώσεις. Μια μέρα, αφού είχα ολοκληρώσει μια από αυτές τις εκτρώσεις, κοίταξα ό, τι είχε απομείνει από το έμβρυο του οποίου τη ζωή είχα τελειώσει και το μόνο που μπορούσα να δω ήταν ο γιος ή η κόρη κάποιου. Συνειδητοποίησα τότε ότι σκοτώνοντας ένα μωρό σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης για οποιοδήποτε λόγο είναι λάθος. Θέλω να ξέρετε σήμερα, όπου κι αν είστε, ό, τι κι αν έχετε κάνει, μπορείτε να αλλάξετε. Πάρτε την απόφαση σήμερα να προστατέψετε τα αγέννητα παιδιά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 

Πηγή: Live Action

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko