Αναστρέφοντας την απόφαση Roe v. Wade. Η Ιστορία της Norma McCorvey. (Norma, «Jane Roe»)

 

Η Norma McCorvey, γνωστή ανά τον κόσμο ως Jane Roe, η ενάγουσα στην περίφημη υπόθεση «Roe v. Wade» που κατέστησε νόμιμη την έκτρωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξηγεί την προσπάθειά της να επιτύχει η ίδια μια νόμιμη έκτρωση τη δεκαετία του 1970, όταν αντιμετώπισε μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, παρά την νομιμοποίηση της άμβλωσης με την απόφαση που φέρει το όνομά της, η ίδια δεν έκανε τελικά έκτρωση. Γέννησε την κόρη της, την οποία έδωσε κατόπιν για υιοθεσία. Τώρα αντιλαμβάνεται ότι αυτή η δικαστική απόφαση, που φέρει και το όνομά της, ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της, και από εδώ και πέρα αγωνίζεται να σταματήσει το φαινόμενο της έκτρωσης.

 

Οι περισσότεροι από εσάς δεν με αναγνωρίζετε με το πραγματικό μου όνομα το οποίο είναι Norma McCorvey (Νόρμα Μακ Κόρβεϋ).

JANE ROE

ΠΡΩΗΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ

Είμαι επίσης γνωστή ως Jane Roe (Τζέην Ρο), είμαι η ενάγουσα στην υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «Roe vs Wade», η οποία νομιμοποίησε την άμβλωση στις ΗΠΑ και άλλαξε το έθνος μας με έναν πρωτοφανή τρόπο.

Παλαιότερα, κατά το 1973 ήμουν μία πολύ μπερδεμένη 21χρονη, με ένα παιδί, που ήλθε αντιμέτωπη με μια νέα απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη. Εκείνη την περίοδο αγωνιζόμουν να κάνω μια παράνομη άμβλωση, αλλά για να πω την αλήθεια γέννησα τρεις κόρες και δεν έχω κάνει ποτέ μου έκτρωση.

Πέρα από όλα αυτά, όταν γνώρισα το Θεό, συνειδητοποίησα, πως η νομική μου υπόθεση, με την οποία νομιμοποιήθηκε η άμβλωση κατόπιν αιτήματος της γυναίκας, ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Γιατί η άμβλωση έχει εξαφανίσει 50 εκατομμύρια αθώα μωρά μόνο στις HΠΑ από το 1973.

Αυτό που απομένει από την άμβλωση είναι ο ανείπωτος αριθμός των μετεκτρωτικών μητέρων, πατέρων και οικογενειών.

NORMA MCCORVEY

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

Μαθαίνετε για μένα στα βιβλία της ιστορίας, αλλά τώρα πια είμαι αφοσιωμένη στο να διαδοθεί και να κρατηθεί ζωντανή η αλήθεια για την αξία που έχει κάθε ανθρώπινη ζωή από τη φυσική σύλληψη ως το φυσικό θάνατο.

 

Πηγή: youtube.com

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko