Έφυγε από τη ζωή μετά την έκτρωση του τρίτου παιδιού της

 

Η νέα γυναίκα πέθανε φέτος, αρχές Ιανουαρίου στην Αυστραλία μετά από έκτρωση πρώτου τριμήνου.

Από το «Αφήστε με να ζήσω!»

Σύμφωνα με την Daily Mail UK, η 30χρονη Harjit Kaur κατάλαβε φέτος στις αρχές Ιανουαρίου ότι ήταν έγκυος. Δεν την περίμενε αυτή την εγκυμοσύνη και αποφάσισε να κάνει έκτρωση στο Hampton Park Women’s Health Clinic στη Μελβούρνη, από όπου έγινε γνωστό ότι πέθανε λίγο μετά την επέμβαση. Ο θάνατός της επήλθε την 12η Ιανουαρίου. Η Kaur είχε οικογένεια με δύο μικρά παιδιά ηλικίας τεσσάρων και δύο ετών και σύζυγο, τον Sukhjinder Singh. Η Kaur όπως έγινε γνωστό ήταν «σούπερ υγιής».

Ο σύζυγός της, ο Singh είπε στη Daily Mail ότι μετά την έκτρωση της συζύγου του επικοινώνησε αμέσως μαζί του ο γιατρός που έκανε την έκτρωση, ο Dr. Rudolph ‘Rudy’ Lopes.

Και συνέχισε: «Ο γιατρός μου είπε ότι η διαδικασία ήταν επιτυχής, αλλά, ενώ τη μετέφεραν στη γενική πτέρυγα, η καρδιά της σταμάτησε και της έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση» με ένα μηχάνημα που βρισκόταν εκεί κοντά.

Και συνέχισε: Δεν ξέρω πώς βρήκα τη δύναμη να οδηγήσω για να φτάσω ως εκεί. Προσπάθησα να μπω στη γενική πτέρυγα, αλλά με σταμάτησαν και μου ζήτησαν να παραμείνω έξω. Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε ο γιατρός και μου είπε, «Συγγνώμη, η σύζυγός σας πέθανε». Τότε έγινα σα νεκρός. Η ζωή μου καταστράφηκε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

 Ο κ. Singh περιέγραψε τη θλιβερή στιγμή που τελικά τον άφησαν να δει για τελευταία φορά τη γυναίκα του. «Την παρακαλούσα να «επιστρέψει» για χάρη των μικρών μας παιδιών» είπε….

Κατά ειρωνικό τρόπο, η κλινική-επιχείρηση αμβλώσεων είχε πει στην Kaur ότι η άμβλωση θα ήταν ασφαλής και ότι θα μπορούσε να πάει σπίτι της σε λίγες ώρες. Αντίθετα, πήγε στον τάφο της.

Διάφοροι δημοσιογράφοι και αναρμόδια άτομα αποκαλούν επανειλημμένα την άμβλωση «ελάσσονα διαδικασία». Η Kaur είχε επιλέξει τη χειρουργική άμβλωση επειδή ήταν αγχωμένη για πιθανές επιπλοκές μετά από μια φαρμακευτική έκτρωση. Αλλά όπως αποδεικνύεται τελικά, καμία άμβλωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «ασφαλής» (κάθε έκτρωση τερματίζει πάντα μια ανθρώπινη ζωή) και όλες οι αμβλώσεις ενέχουν κινδύνους και για τις γυναίκες, αν και αυτοί οι κίνδυνοι συχνά υποβαθμίζονται από τη βιομηχανία των αμβλώσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το Hampton Park Women's Health Care εκτελεί χειρουργικές αμβλώσεις πρώτου τριμήνου. Η χειρουργική διαδικασία της έκτρωσης σε αυτή τη περίοδο είναι η διαστολή του τραχήλου, η αναρρόφηση και η απόξεση, διαδικασία που συχνά ονομάζεται D&C. Σύμφωνα με το AbortionProcedures.com, η D&C «είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένας καθετήρας αναρρόφησης εισάγεται στη μήτρα της μητέρας για την εξαγωγή του αγέννητου μωρού. Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται εργαλεία για να ξύσουν την επένδυση της μήτρας για να αφαιρέσουν τυχόν εναπομείναντα μέρη».

Αυτή η διαδικασία έκτρωσης μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στη μήτρα ή τον τράχηλο της γυναίκας και τα έντερα, την ουροδόχο κύστη, ενώ τα κοντινά αιμοφόρα αγγεία μπορεί επίσης να τραυματιστούν. Οι γυναίκες επιπρόσθετα διατρέχουν κίνδυνο αιμορραγίας, μόλυνσης και θανάτου.

Η κλινική Hampton Park Women's Health Clinic δεν έδωσε εξηγήσεις για το τί συνέβη κατά τη διάρκεια της έκτρωσης που οδήγησε τελικά την Kaur στο θάνατο.

Σε μια επιστολή που συντάχθηκε  και η οποία δημοσιεύθηκε στη Daily Mail Australia, η ιατρική διευθύντρια Dr Michelle Kenney σημείωσε ότι η κα Kaur προσήλθε στην κλινική για μια «συνήθη μικρή γυναικολογική επέμβαση υπό αναισθησία».

«Η διαδικασία και η αναισθησία δεν ήταν πολύπλοκα, ωστόσο λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, η κυρία Kaur πέθανε μετά τη διαδικασία», ανέφερε.

 «Η ανάνηψη ξεκίνησε αμέσως και κράτησε 45 λεπτά. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν μπόρεσε να επαναφέρει στη ζωή την Harjit Kaur.»

Η  Kaur έρχεται να προστεθεί  στις πολλές άλλες μητέρες που έχουν σκοτωθεί με τις νόμιμες διαδικασίες άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των Keisha Atkins, Lakisha Wilson, Tonya Reaves, Cree Sheppard, Christin Gilbert, Jamie Lee Morales και άλλων. Η άμβλωση δεν είναι απλά μια «μικρή διαδικασία» – είναι μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση που οδηγεί πάντα στη δολοφονία του αθώου αγέννητου παιδιού, ενώ η μητέρα κινδυνεύει από δυνητικά σοβαρές επιπλοκές, ακόμη και θάνατο.

Η Kaur είναι η τρίτη γυναίκα που πεθαίνει από έκτρωση στους τελευταίους 12 μήνες, αν και οι περισσότεροι θάνατοι από έκτρωση δεν αναφέρονται ποτέ δημόσια και οι λεπτομέρειές τους δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μια 19χρονη Καναδή πέθανε πέρυσι μαζί με το αγέννητο μωρό της αφού πήρε το εκτρωτικό χάπι. Το τραγικά νέο ήλθε  την ώρα ακριβώς που οι ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων πιέζουν να διαδώσουν την εκτρωτική μιφεπριστόνη στις ΗΠΑ και τον Καναδά, υποστηρίζοντας ότι είναι «πιο ασφαλής και από τη παρακεταμόλη». Στην πραγματικότητα, το φάρμακο έχει συνδεθεί με το θάνατο εκατομμυρίων αγέννητων μωρών και δεκάδων μητέρων.

Η Alyona Dixon, 24 ετών, πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 μετά από επιπλοκές της έκτρωσης που την ανάγκασαν να αναζητήσει επείγουσα ιατρική περίθαλψη τέσσερις ημέρες μετά την άμβλωσή της. Η οικογένειά της μήνυσε το νοσοκομείο του Λας Βέγκας που την περιέθαλψε, λέγοντας ότι δεν της παρείχε επαρκή ιατρική φροντίδα για τις επιπλοκές της άμβλωσης.

 
Πηγές:

  1. https://www.liveaction.org/news/australian-wife-mother-dies-first-trimester-abortion/
  2. https://www.lifenews.com/2024/02/06/woman-dies-after-routine-surgical-abortion-at-australian-abortion-clinic/

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko