Ημερίδα: «Αφήστε με να ζήσω!»- Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος: Επιστολή του Ρώσου Στρατηγού Βαλέριου Κόρζουν [Πολεμικό Μουσείο, 6 Μαΐου 2018]

Χαίρετε, Χριστός Ανέστη!

Λέγομαι Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, είμαι φυσικός και θα σας διαβάσω επιστολή-χαιρετισμό προς το σημερινό συνέδριο του Ρώσου Αστροναύτη, Στρατηγού. Ο κ. Κόρζουν είναι γεννημένος το 1953, φέρει τιμητικά τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει τιμηθεί με το Γαλλικό παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής και με άλλα παράσημα από τη NASA και τη Ρωσική Αεροπορία. Έχει βρεθεί στο διάστημα δύο φορές και έχει περάσει εκεί 381 ημέρες, παραπάνω από ένα έτος! Έχει πραγματοποιήσει 4 διαστημικούς περιπάτους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Είναι στρατιωτικός πιλότος 1ης κλάσης και έχει πραγματοποιήσει 1473 ώρες πτήσεις με διάφορα μοντέλα αεροσκαφών, είναι εκπαιδευτής αλεξιπτωτιστών και έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος 377 πτώσεις με αλεξίπτωτο.

Εμείς των φυσικών επιστημών είμαστε πολύ λίγοι για να μιλήσουμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Τα βαθιά ανθρωπολογικά ζητήματα, πάνω στα οποία ερχόμαστε σήμερα να προβληματιστούμε, τα γνωρίζουν εξ' αποκαλύψεως μόνο οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Παρόλα αυτά, καθώς αποκτούμε μεγαλύτερη εμπειρία και κατανόηση των φυσικών φαινομένων, δεν μπορούμε παρά να μείνουμε  άναυδοι μπροστά στην πολυπλοκότητα και την ομορφιά που αναδύεται μέσα από την απλότητα των φυσικών νόμων, η επιτομή των οποίων είναι οι βιολογικές διεργασίες και τέλος, η ανθρώπινη ζωή. Ποτέ όμως δεν θα καταφέρουμε να αγγίζουμε το μυστήριο της κατ' εικόνα πλάσεώς μας και πρέπει πάντα με φόβο-σεβασμό να στεκόμαστε απέναντί της.

 

 

Σας διαβάζω την επιστολή του Στρατηγού Βαλέριου Κόρζουν:

 

Στα ρωσικά:

Дорогие участники конференции!

Христос Воскресе!

Приветствую конференцию православных христианских объединений Греции, посвященную важной как никогда теме продолжения жизни нерожденных детей, защите их права увидеть созданный Богом мир. Эта тема сегодня актуальна для каждой страны.

Находясь в космосе на орбите мы видели издалека нашу прекрасную планету Земля, осознавали и особо глубоко понимали, какой великий дар – жизнь человека! Какой великий дар нам родиться и жить на Земле! Никто не знает, кем может стать в будущем новорожденное существо, потому что каждый человек – тайна Божия.

Именно в космосе иногда с глубоким благоговением задумываешься о рождении каждого человека, которому Бог через его родителей дарует бессмертную и неповторимую душу и тело. Действительно, за каждый наш виток вокруг Земли, на Земле на свет Божий рождались новые люди, и одновременно за каждый виток, может быть, смерть уносила сотни тысяч неродившихся детей.

Каждый человек приходит в мир, чтобы исполнить свое особое предназначение, данное ему от Творца, и великий грех препятствовать этому. Мы приветствуем греческие христианские объединения в их борьбе за сохранение жизни неродившихся детей и желаем успехов в этом поистине святом деле!

С глубоким уважением, Валерий Корзун-летчик-космонавт Российской федерации, Герой России, генерал-майор.

 

Στα ελληνικά:

Αγαπητοί σύνεδροι

Χριστός Ανέστη!

Χαιρετώ το συνέδριο των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων της Ελλάδος, αφιερωμένο στο σημαντικό όσο ποτέ άλλοτε θέμα, το δικαίωμα των αγέννητων παιδιών να δουν τον δημιουργηθέντα από τον Θεό κόσμο. Σε κάθε χώρα το θέμα αυτό είναι επίκαιρο σήμερα.

Ευρισκόμενοι στο διάστημα, βλέπουμε από μακριά τον όμορφο πλανήτη μας τη Γη και συνειδητοποιούσαμε και πολύ βαθειά καταλαβαίναμε τι μεγάλο δώρο είναι η ζωή του ανθρώπου! Τι μεγάλο δώρο είναι για μας να γεννηθούμε και να ζήσουμε στη γη!

Κανείς δεν γνωρίζει, τι θα γινόταν στο μέλλον το αγέννητο πλάσμα, γιατί κάθε άνθρωπος είναι μυστήριο του Θεού.

Στο διάστημα, μερικές φορές με δέος σκέπτεσαι τη γέννηση κάθε ανθρώπου, στον οποίο ο Θεός, μέσω των γονέων του, του χαρίζει αθάνατη και ανεπανάληπτη ψυχή και σώμα.

Πράγματι, σε κάθε περιστροφή μας γύρω από τη γη, υπό το βλέμμα και την αγάπη του Θεού γεννιούνται νέοι άνθρωποι και ταυτόχρονα σε κάθε περιστροφή μας, ίσως ο θάνατος παίρνει μαζί του εκατοντάδες χιλιάδες αγέννητα παιδιά.

Ο κάθε άνθρωπος έρχεται στον κόσμο, για να εκπληρώσει δικό του ειδικό προορισμό, ο οποίος είναι δοσμένος από τον Θεό και είναι μεγάλη αμαρτία να εμποδίζεις να γίνει αυτό.

Εμείς χαιρετίζουμε τα Ελληνικά Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία στον αγώνα τους για την σωτηρία της ζωής των αγέννητων παιδιών και ευχόμεθα επιτυχία σ’ αυτό το πραγματικά ιερό έργο.

Με μεγάλη εκτίμηση

Στρατηγός Βαλέριος Κόρζουν, αστροναύτης, εθνικός ήρωας της Ρωσίας

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko