Το 1821 διδάσκει... (Επίλογος)


 
 

Το 1821 διδάσκει... την αξία της αγέννητης ζωής!

Το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!», δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το μεγαλύτερο γεγονός του Ελληνισμού, στη σύγχρονη ιστορία, την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τα 200 χρόνια από αυτή. Συνέλεξε λοιπόν αγωνιστές - προσωπικότητες που οι γονείς τους, σε κόντρα των δυσκολιών τους, δεν λύγισαν στην ευκολία της έκτρωσης, αλλά έφεραν στον κόσμο, στην Ελλάδα μας, αυτούς που λίγο αργότερα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Ίσως και σήμερα, να υπήρχαν άξιοι ηγέτες να μας κυβερνούν, αν εμείς, απλά, τους αφήναμε να ζήσουν…


…και πόσες ακόμα τέτοιες ιστορίες, διαδραματίστηκαν μέσα στην Επανάσταση ΄21 που εξυμνούν και αποδεικνύουν την αξία της κάθε αγέννητης ζωής…!

Η Επανάσταση του ’21, η Επανάσταση της ανάστασης του Ελληνικού Έθνους, που έγινε για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, είναι ένα «ευαγγέλιο» για τη ζωή του σύγχρονου Έλληνα. Ένα από τα κεφάλαια του «ευαγγελίου» αυτού είναι και η αξία που αναγνώριζαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ στο νέο άνθρωπο, που θα ερχόταν στην ζωή τους. Είχαν βαθιά στην καρδιά τους ριζωμένη την πεποίθηση ότι ΑΥΤΟΣ ο νέος άνθρωπος που θα γεννιόταν, μπορεί να είναι ΑΥΤΟΣ ο ποθούμενος ελευθερωτής της ΠΑΤΡΙΔΟΣ τους.

 

 

ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ
 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko