Οι θάνατοι των γυναικών έχουν αυξηθεί από τότε που νομιμοποιήθηκε η άμβλωση στην Αιθιοπία


LIFESITENEWS

Από: Ivan Ssekigudde

30 Μαΐου 2022

Αιθιοπία. Άλλη μια χώρα που εξαπατήθηκε ότι η νομιμοποίηση της άμβλωσης θα ήταν προς το συμφέρον των γυναικών. Δηλώνει γιατρός της Οξφόρδης: «Αντί να μειώσει τους θανάτους από τις αμβλώσεις, η νομιμοποίησή τους έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση του αριθμού, χωρίς καμία αισθητή μείωση της θνησιμότητας των γυναικών ή της μητρικής θνησιμότητας».

ADDIS ABABA, Αιθιοπία (LifeSiteNews) – Οι νόμιμες αμβλώσεις στην Αιθιοπία έχουν οδηγήσει στο θάνατο μητέρες και μωρά.

Το Ethiopian Medical Journal δημοσίευσε πρόσφατα μια συγκλονιστική ανάλυση από τον Dr. Calum Miller, επισημαίνοντας ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Αιθιοπία  από το 2005, όχι μόνο δεν οδήγησε σε μείωση, αλλά οδήγησε μάλλον σε αύξηση της μητρικής νοσηρότητας και θνησιμότητας

Ο Dr. Calum Miller διεξάγει εκτεταμένη έρευνα σε τρία αφρικανικά έθνη, με την Αιθιοπία να έχει επιλεγεί ως ιδανική περίπτωση προς μελέτη.

Σε μια επιστολή του προς το Αιθιοπικό ιατρικό περιοδικό, ο Dr. Miller έγραψε: «Αντί να συμβάλλει στη μείωση των θανάτων των γυναικών από τις αμβλώσεις, η νομιμοποίηση των αμβλώσεων έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση του αριθμού τους, χωρίς καμία αξιόλογη μείωση της θνησιμότητας των γυναικών ή της μητρικής θνησιμότητας. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η θνησιμότητα, και σίγουρα η νοσηρότητα, έχουν αυξηθεί από τη νομιμοποίηση.

«Η πρόοδος της Αιθιοπίας στη μείωση των μητρικών θανάτων ήταν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη, ειδικά σε σχέση με όσα  είχε υποσχεθεί η νομιμοποίηση των αμβλώσεων», συνέχισε ο Miller.

«Είναι πιθανό ότι, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, η δυσανάλογη εστίαση στον οικογενειακό προγραμματισμό (δηλ. στην αποφυγή των γεννήσεων) που βασίστηκε σε υπερβολικούς ισχυρισμούς για τη θνησιμότητα από τις αμβλώσεις, έχει αποτρέψει την χρηματοδότηση της επείγουσας μαιευτικής περίθαλψης και ως εκ τούτου απέτυχε να μειώσει τη μητρική θνησιμότητα σε μεγαλύτερο ποσοστό».

Ο Αιθιοπικός Ποινικός Νόμος για τις αμβλώσεις, άρθ. 528, Τμήμα II, ορίζει την τιμωρία για όσους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του αγέννητου παιδιού. Ωστόσο, υπήρξαν αναθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2005 από το Υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας προκειμένου να συμμορφωθεί η νομοθεσία της Αιθιοπίας για τις αμβλώσεις με τον 5ο Αναπτυξιακό Στόχο της χιλιετίας (MDG 5) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Αυτές οι αναθεωρήσεις δεν ήταν σε συμφωνία με το κυρίαρχο δημόσιο αίσθημα ούτε με τη κατηγορηματική θέση κατά των αμβλώσεων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, η οποία με τον λόγο της κατευθύνει μεγάλο μέρος του λαού.

Μάλιστα  το  St. Paul Hospital Millennium College στην Addis Ababa, δημοσίευσε στις 17 Ιανουαρίου 2022 ένα δοκίμιο το οποίο υπέγραφε μια ομάδα 12 κορυφαίων Ορθοδόξων Χριστιανών (αλλά ακόμη και Μουσουλμάνοι) που δήλωναν την υποστήριξή τους στην υπεράσπιση του δικαιώματος του αγέννητου παιδιού στη ζωή.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δήλωσαν:

  • Ο άνθρωπος είναι πρόσωπο και είναι πλασμένος κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν του Θεού.
  • Η ανθρώπινη ζωή ξεκινά από τη σύλληψη τόσο βιολογικά όσο και πνευματικά.
  • Κανείς δεν έχει την εξουσία να αφαιρέσει τη ζωή ενός αθώου που είναι πλάσμα του Θεού.
  • Το να σκοτώνεις ένα δώρο του Θεού που είναι αθώο είναι ηθικά απαράδεκτο.
  • Η άμβλωση είναι λάθος και καταδικάζεται γιατί είναι βαρύ αμάρτημα.

«Οι ηγέτες της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης ακολουθούν μια αυστηρή πολιτική στο θέμα των αμβλώσεων», δήλωσε ο συγγραφέας του δοκιμίου, Demelash Bezabih Ewnetu.

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko