Κλινική σκοτώνει το «λάθος» δίδυμο σε άμβλωση τύπου «επιλεκτικής μείωσης»

 

Τώρα πια και τα δύο μωρά είναι νεκρά…

LifeNews.com

Micaiah Bilger

14 Σεπ 2021, Λονδίνο, Αγγλία

Ένα βρετανικό νοσοκομείο διέπραξε ιατρικό λάθος κατά την πραγματοποίηση μιας «επέμβαση μείωσης», δηλαδή μίας άμβλωσης κατά το 2019, σκοτώνοντας κατά λάθος το υγιές δίδυμο αντί του ασθενούς  αδελφού του, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νέα έκθεση στην Αγγλία.

Η έκδοση Sun αναφέρει ότι τελικά και τα δύο αγέννητα μωρά πέθαναν μετά την άμβλωση στο Birmingham Women’s and Children's NHS Foundation Trust στην Αγγλία.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι γιατροί συμβούλεψαν τη μητέρα να υποβληθεί σε «επιλεκτική» έκτρωση αφού παρατήρησαν ότι το ένα από τα δίδυμα της δεν μεγάλωνε σωστά.

Οι επιλεκτική επέμβαση «μείωσης» (η έκτρωση δηλαδή) είναι μια ενοχλητική ιατρική πράξη κατά την οποία ένα ή περισσότερα από τα αγέννητα μωρά σε μια πολλαπλή κύηση σκοτώνονται,  ενώ τα άλλα γλιτώνουν. Μερικές φορές οι επιλεκτικές εκτρωτικές μειώσεις προτείνονται για ιατρικούς λόγους, με την  επιπόλαια σκέψη πως όταν θανατώνεται το ένα παιδί, αυξάνονται οι πιθανότητες να σωθεί το άλλο. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις πραγματοποιούνται επειδή οι γονείς θέλουν μόνο ένα παιδί ή θέλουν ένα παιδί με ορισμένα χαρακτηριστικά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, του 2019, η μητέρα υποστήριξε ότι η έκτρωση θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου να γεννηθούν νεκρά τα παιδιά της και θα βοηθούσε το υγιέστερο μωρό της να αναπτυχθεί καλύτερα. Ωστόσο, ο γιατρός έκτρωσε κατά λάθος το πιο υγιές δίδυμο και τελικά πέθαναν και τα δύο μωρά, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι θάνατοί τους συμπεριλήφθηκαν σε μια νέα έκθεση την «Freedom of Information Act»  που καταγράφει περίπου 700 θανάτους λόγω ιατρικών λαθών στην Αγγλία.

Σύμφωνα με την έκδοση The Express, στην έκθεση περιλαμβάνεται και ο θάνατος ενός άλλου αγέννητου μωρού που συνδέθηκε με καθυστέρηση στον έλεγχο της καρδιάς του στο Princess Alexandra Hospital Trust στο Harlow, Essex.

Η ιατρός Dr. Fiona Reynolds, επικεφαλής ιατρός στο Birmingham Women’s and Children's NHS Trust, εξέφρασε τη θλίψη της για το «μοιραίο λάθος» τους που οδήγησε στο θάνατο των διδύμων. Η Dr. Reynolds είπε ότι το νοσοκομείο διεξήγαγε έρευνα και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια.

Το LifeNews.com έχει αναφέρει κατά το παρελθόν και άλλες τραγικές περιπτώσεις στις οποίες θανατώθηκε το «λάθος» δίδυμο  σε επιλεκτική έκτρωση, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου στη Βικτώρια της Αυστραλίας το 2011.

Ένας εκπρόσωπος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists)  παραδέχθηκε ότι οι επιλεκτικές αμβλώσεις εγκυμονούν θανατηφόρους κινδύνους. «Όλες αυτές οι διαδικασίες έχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης ή ολικής απώλειας όλων των παιδιών σε μια κύηση».

Στην Αγγλία, τουλάχιστον 55 αγέννητα μωρά εκτρώθηκαν σε επεμβάσεις «επιλεκτικής μείωσης» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τον οργανισμό Right to Life UK,  (Δικαίωμα στη Ζωή, Ηνωμένου Βασιλείου). Επιπλέον, το 2019 σημειώθηκαν 126 επεμβάσεις μείωσης, αύξηση 75% σε σχέση με το 2011 όταν ήταν 72. Η κυβέρνηση δημοσίευσε πρόσφατα αυτά τα δεδομένα ως απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση που έθεσε η βουλευτής των Εργατικών Mary Glindon στον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας.

Η αύξηση του αριθμού επιλεκτικών μειώσεων έχει συνδεθεί με την αύξηση των κυήσεων μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), διαδικασία στην οποία η σύλληψη διδύμων ή τριδύμων είναι πιο πιθανή.

Πολλές μητέρες βρίσκουν τη δύναμη και απορρίπτουν τις συμβουλές των γιατρών τους να εκτρώσουν επιλεκτικά κάποια από τα αγέννητα μωρά τους για να "ευεργετηθούν" τα υπόλοιπα, επειδή αναγνωρίζουν ότι η ζωή όλων των μωρών τους είναι ίσης αξίας και είναι πολύτιμη.

 

Πηγή: lifenews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko