Πρώην δημοσιογράφος του "Cosmo", μιλά για τα φεμινιστικά ψέματα του περιοδικού. (Former Cosmo Writer Says Magazine Published Feminist Lies Underreported)

 

The Daily Signal, 26 Μαΐου 2020.

Η Sue Ellen Browder, πρώην δημοσιογράφος του περιοδικού "Cosmo" για 20 χρόνια, έγραφε ψεύτικες ειδήσεις στο περιοδικό,  πριν ακόμη να καθιερωθεί η έννοια των “fake news”.  Αλλά προτιμά καλύτερα να μην χαρακτηρίσει έτσι αυτά που έγραφε, - όχι επειδή ντρέπεται να παραδεχτεί ότι έγραφε ψεύτικες ειδήσεις (αν και σίγουρα δεν είναι περήφανη), αλλά επειδή πιστεύει ότι ο όρος “fake news” -"ψεύτικες ειδήσεις" είναι πολύ λίγος για να περιλάβει όλο το μέγεθος της απάτης.

Αντ' αυτού, προτιμά τον όρο «προπαγάνδα». Και δεκαετίες αργότερα, προσπαθεί να επανορθώσει για τα ψέματα που "πούλησε" για να βοηθήσει το Cosmopolitan να πείσει τις γυναίκες ότι η σεξουαλική απελευθέρωση ήταν το κλειδί για την ευτυχία και την επιτυχία.

Δυστυχώς, οι αναγνώστες του Cosmopolitan δεν ήταν οι μόνοι που "την πάτησαν" από την προπαγάνδα. Στα 27 της χρόνια , η Browder είχε ένα πετυχημένο γάμο με δύο παιδιά στο σπίτι. Όταν έμεινε έγκυος στο τρίτο, αυτή και ο σύζυγός της αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκτρωση. Ήταν το 1974, ένα χρόνο μετά την ψήφιση της «Roe v. Wade».

«Δεν κατάλαβα τότε πόσο τραυματική θα αποδεικνύονταν αυτή η εμπειρία αργότερα στη ζωή μου, και πόσο θα με στοίχειωνε».

Το 1994, 20 χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο Cosmopolitan κομμάτι της Browder. Τρεις δεκαετίες μετά, αποδέχθηκε συνειδητά το χριστιανισμό και ζήτησε τη βοήθεια της εκκλησίας για να αντιμετωπίσει το τραύμα που της δημιούργησε η άμβλωση.

«Όταν αρχίσετε να προδίδετε την αλήθεια, αυτή θα επιστρέψει για να σας στοιχειώσει», λέει. «Θα σας φτάσει στα όριά σας. Και αυτό συνέβη με μένα, γιατί παρόλο που ήξερα ότι κατασκευάζαμε τις ιστορίες, εξακολουθούσα να μένω εκεί και να πιστεύω ότι η άμβλωση ήταν μια χαρά...»

Το 2015, δημοσίευσε ένα βιβλίο σχετικά με την εμπειρία της, "Ανατροπή: Πώς Βοήθησα τη Σεξουαλική Επανάσταση να χειραγωγήσει το Γυναικείο Κίνημα".

Σε αυτό το βιβλίο,  η Browder υποστηρίζει  πως οι γυναίκες που σέβονται το αγέννητο παιδί, πρέπει να αναλάβουν οι ίδιες το φεμινιστικό κίνημα. Στην πραγματικότητα, «ο pro-life φεμινισμός είναι η  «αυθεντική εκδοχή» του φεμινισμού».

 Αλλά η ανάληψη του σωστού φεμινισμού δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Θα απαιτήσει από τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες να απορρίψουν τις ιδέες που πουλιούνται από τις σελίδες του Cosmopolitan, αλλά και από όλα τα ανάλογα μέρη.

 

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=nSH-NjVgc-E

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko