«Έφυγε» από το εκτρωτικό χάπι λίγες μέρες μετά το παιδί της

 

Οι ακτιβιστές για τις αμβλώσεις υποβαθμίζουν τους κινδύνους και ισχυρίζονται ότι οι αμβλώσεις είναι εξαιρετικά ασφαλείς όταν είναι νόμιμες, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η νομιμοποίηση της άμβλωσης απλώς καταστρέφει περισσότερες ζωές.

Ιστοσελίδα Lifenews.com

Από Steven Ertelt

Μια 24χρονη κοπέλα, η Alyona Dixon πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 από τις επιπλοκές της φαρμακευτικής της έκτρωσης. Η άτυχη κοπέλα ζήτησε επείγουσα ιατρική βοήθεια τέσσερις ημέρες μετά την άμβλωσή της, στη Planned Parenthood. Παρά την περίθαλψη που είχε δεν τα κατάφερε. Η οικογένειά της έκανε μήνυση στο νοσοκομείο του Las Vegas που την περιέθαλψε μετά την άμβλωση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σωστή ιατρική αντιμετώπιση για τις επιπλοκές από αυτήν.

Η  Dixon προχώρησε σε φαρμακευτική έκτρωση με τη μιφεπριστόνη, επικίνδυνο χάπι που έχει σκοτώσει δεκάδες και έχει  οδηγήσει χιλιάδες από επιπλοκές στο νοσοκομείο. Στις επιπλοκές της ανήκει και η σήψη που σκότωσε μεταξύ άλλων και τη Dixon.

Τέσσερις ημέρες μετά την έκτρωση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, η Dixon παραπονέθηκε για «έντονο» πόνο χαμηλά στη κοιλιά. Ο πόνος είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα και η γυναίκα απευθύνθηκε για βοήθεια στο νοσοκομείο Dignity Health.

Μετά από κάποιες εξετάσεις — μάλλον χωρίς πυελική εξέταση, ούτε εξέταση από γυναικολόγο— η Dixon πήρε εξιτήριο το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου. Της είπαν να συμβουλευτεί γυναικολόγο και να πάει αμέσως στα επείγοντα αν επιδεινωθούν τα συμπτώματά της ή παρουσιαστεί κάτι νέο.

Η Dixon επισκέφτηκε ξανά τα επείγοντα στο Desert View Hospital, στις 27 Σεπτεμβρίου ΄22, μετά τις 11:00 το βράδυ, αναφέροντας  τώρα και κολπική αιμορραγία. Ένας γιατρός περιέγραψε την κατάστασή της ως εξής: «κοιλιακός πόνος, έμετος και διάρροια, σοβαρή αφυδάτωση, οξεία νεφρική ανεπάρκεια, λευκοκυττάρωση, σηψαιμία, γαλακτική οξέωση, υποκαλιαιμία, φλεβοκομβική ταχυκαρδία, μεταβολική οξέωση, απουσία σφυγμού, αναπνευστική ανεπάρκεια».

Αφού ο εφημερεύων έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη κοπέλα και είδε τα συμπτώματά της να βελτιώνονται, έλαβε έγκριση για να τη μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο της κομητείας Clark.  Όμως η κατάστασή της μια ώρα αργότερα, επιδεινώθηκε ταχύτατα και πάλι, οπότε η γυναίκα παρέμεινε στο Desert View.

Τώρα, η καρδιακή της συχνότητα ανέβηκε στις 150΄ και είχε δυσκολία στην αναπνοή, οπότε οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση και τη κατέστειλαν. Κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης έκανε εμετό και η καρδιά της σταμάτησε. Οι προσπάθειες ανάνηψης απέτυχαν και χαρακτηρίσθηκε νεκρή στις 5:32 π.μ, στις 28 Σεπτεμβρίου. Το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Clark έδωσε ως αιτία του θανάτου της τις «επιπλοκές από σηπτική έκτρωση».

Η οικογένεια της Dixon μήνυσε το πρώτο νοσοκομείο, το Dignity Health, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει σωστά τις επιπλοκές της έκτρωσης και τη σήψη. Περιέργως, η μήνυση δεν φαίνεται να περιλαμβάνει την Planned Parenthood, η οποία  από ότι φαίνεται έκανε λάθος χειρισμούς εξαρχής - οδηγώντας στα ιατρικά προβλήματα που οδήγησαν τη Dixon στα Νοσοκομεία.


Η γυναίκα είχε ήδη ένα παιδί και αυτή τη φορά ήταν έγκυος οκτώ εβδομάδων.

Αλλά η  Alyona  δεν είναι μοναδική περίπτωση θανάτου από εκτρωτικά χάπια. Νωρίτερα, την ίδια χρονιά, υπήρξαν αναφορές για μια 19χρονη γυναίκα στον Καναδά η οποία επίσης πέθανε από το χάπι της έκτρωσης, λόγω σηπτικού σοκ σχετιζόμενου με τα χάπια.

Τα τραγικά νέα αποκαλύπτονται σε μια περίοδο που οι ακτιβιστές για τις αμβλώσεις πιέζουν για να διαδώσουν την εκτρωτική μιφεπριστόνη σε ΗΠΑ και Καναδά, υποστηρίζοντας ότι είναι «πιο ασφαλής από ένα παυσίπονο». Στην πραγματικότητα, το φάρμακο έχει συνδεθεί με το θάνατο εκατομμυρίων αγέννητων μωρών και δεκάδων μητέρων, όπως άλλη μια περίπτωση που αναφέρεται στα αρχεία του Health Canada, εκείνη μιας 19χρονης γυναίκας που πέθανε και εκείνη από σηπτικό σοκ αφού πρώτα πήρε τη χημική ουσία.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά έγγραφα, στις 4 Ιουλίου 2022, νοσοκομείο στο Καναδά ανέφερε ότι 19χρονη χρησιμοποίησε το φάρμακο για την άμβλωση Mifegymiso και κατόπιν πέθανε από «σηπτικό σοκ», γνωστό κίνδυνο του φαρμάκου. Το Mifegymiso είναι εμπορική ονομασία για τη μιφεπριστόνη ή RU-486, και λαμβάνεται σε συνδυασμό με ένα δεύτερο φάρμακο, τη μισοπροστόλη, η οποία χρησιμοποιείται για την αποβολή των νεκρωμένων αγέννητων μωρών ηλικίας έως και 10 εβδομάδων περίπου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Καναδικής pro-life οργάνωσης Campaign Life Coalition,  «Αυτό το ανθρώπινο “φυτοφάρμακο” δεν είναι θανατηφόρο μόνο για τα νεαρότερα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, αλλά και για τις έγκυες μητέρες τους. Το χάπι για την άμβλωση πρέπει να αποσυρθεί αμέσως από την Καναδική αγορά. Το Health Canada, πρέπει να το χαρακτηρίσει ως άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον 28 θάνατοι γυναικών έχουν συνδεθεί με το φάρμακο της έκτρωσης, σύμφωνα με τον FDA. Στην Αγγλία, μια πρόσφατη έρευνα του GB News διαπίστωσε μια τεράστια αύξηση στις επείγουσες κλήσεις για επιπλοκές από χάπια άμβλωσης από τότε που η χώρα άρχισε να επιτρέπει την πώληση φαρμάκων για την άμβλωση μέσω ταχυδρομείου.

Ο φαρμακευτικός εκτρωτικός συνδυασμός, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher, ευθύνεται τώρα για περισσότερες από τις μισές εκτρώσεις στις ΗΠΑ το χρόνο, σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά. Στις ΗΠΑ, ο FDA συνιστά τη χρήση του έως και τις 10 εβδομάδες εγκυμοσύνης, αλλά ορισμένες επιχειρήσεις αμβλώσεων τα πωλούν και αργότερα στην εγκυμοσύνη.

Μελέτες δείχνουν ότι οι κίνδυνοι του φαρμάκου για την άμβλωση είναι πιο συνηθισμένοι από ό,τι ισχυρίζονται συχνά οι ακτιβιστές των αμβλώσεων, καθώς μία στις 17 γυναίκες χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη. Μια πρόσφατη μελέτη από το Ινστιτούτο Charlotte Lozier διαπίστωσε ότι το ποσοστό των επισκέψεων γυναικών στα επείγοντα των νοσοκομείων, για αίτια που σχετίζονται με την φαρμακευτική άμβλωση, από γυναίκες που έλαβαν το χάπι, αυξήθηκε περισσότερο από 500% μεταξύ 2002 και 2015.

Μια άλλη, νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, “Short-Term Adverse Outcomes After Mifepristone–Misoprostol Versus Procedural Induced Abortion,” που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, διαπίστωσε ότι μία στις δέκα γυναίκες που έλαβαν το χάπι για την έκτρωση οδηγήθηκαν στα Επείγοντα.

Μια ομάδα Αμερικανών γιατρών και Ιατρικών Εταιριών, μήνυσε πρόσφατα την κυβέρνηση Joe Biden για την απόφασή της να καταργήσει τους κανονισμούς ασφαλείας για το φάρμακο της άμβλωσης. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του FDA παρέκαμψαν τη διαδικασία αναθεώρησης της ασφάλειας του σκευάσματος, θέτοντας σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές   και επιτρέποντας στις επιχειρήσεις των αμβλώσεων να πουλούν τα φάρμακά τους μέσω ταχυδρομείου.

Οι αμβλώσεις δεν είναι ασφαλείς ούτε για τις μητέρες ούτε για τα αγέννητα μωρά. Ο σκοπός μιας έκτρωσης είναι να σκοτώσει το αγέννητο παιδί, αλλά μερικές φορές πεθαίνουν και οι μητέρες. Οι ακτιβιστές για τις αμβλώσεις συχνά υποβαθμίζουν τους κινδύνους και ισχυρίζονται ότι οι αμβλώσεις είναι εξαιρετικά ασφαλείς όταν είναι νόμιμες, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η νομιμοποίηση της άμβλωσης απλώς καταστρέφει περισσότερες ζωές.

 

Πηγή: lifenews.com

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko